Sarjakärki kaatui Lappeenrannassa

(2.2.2024) Edustusjoukkue piipahti Etelä-Karjalassa torstaina kohtaamassa miesten divari B:n sarjakärjen, Lappeenrannan NMKY:n. Ura Basket onnistui ennakkoasetelmista huolimatta saalistamaan arvokkaan päänahan ja kaappasi näin sarjapisteet Kaarinaan.

Lappeenrannan NMKY – Ura Basket, 1.2.2024
83–92 (21–31, 20–9, 16–33, 26–19)

Lappeenrannan NMKY oli ennen kohtaamistamme hävinnyt vain kerran kuluvan kauden aikana, ja edellinen kotitappio heillä oli pudotuspeleissä maaliskuussa 2023. Kuluvan kauden aikana Namika on päästänyt keskimäärin alle 65 pistettä. Tiedossa oli siis haastava arki-iltapeli voittamatonta joukkuetta vastaan ja vielä melkein susirajalla.

– Aloitettiin pelaaminen oikealla tavalla ja järkevästi. Oikeanlaisilla hyökkäyksillä hyökättiin Lappeenrannan heikkouksia vastaan. Fiilis nousi onnistumisten mukaan, vaikkei puolustaminen vielä ollut niin hyvää. Saatiin heidän isoimmat runit ja omat huonot pätkät pidettyä lyhyinä, ja hyökkäyksen kautta saatiin organisoitua puolustaminen. Toisella neljänneksellä loppui liike ja vastustaja pääsi juoksemaan kenttää ja rokottamaan vaihtavaa puolustusta, kertoo Ura Basketin päävalmentaja Jukka Valpola.

Ero tauolla oli kuitenkin vain pisteen isännille, eivätkä meikäläiset antaneet moraalisen selkärankansa napsahtaa niin pienestä.

– Kolmannessa alettiin prässäämään ja nostettiin puolustuksen aktiivisuustasoa, josta päästiin juoksemaan nopeita. Tehtiin taas yli 30 pistettä. Paikkaprässillä saatiin rytminmuutos pelin kulkuun ja Lappeenrannan flow-tila katki. Haastajan asemassa on välillä helpompaa olla. Karkkilassa vastaava ei onnistunut koska emme olleet valmiita pelaamaan, toteaa Valpola.

Lauri Hänninen (28/6/2) oli Ura Basketin paras pistemies. Runsaasti vastuuta saanut Max Kozlov (20/6/4) onnistui erinomaisesti. Yli kymmenen pistettä heittivät myös Joona Forsström (17/8/2) ja Matias Suomi (14/4/4). Oliver Räsänen ja Sinan Coskun syöttivät 5 kertaa mieheen, ja puolustusspesialisti Jesse Javanaisella (3/1/2) oli joukkueen paras +/-, +16. 17-vuotias Viljami Vilén (5/4) hyödynsi saamansa peliminuutit loistavasti. Eemeli Salmi (22/18/4) oli Lappeenrannan NMKY:n paras pistemies.

Runkosarjan viimeinen kolmannes käyntiin

Ura Basket lähtee kevättalven loppukirille lohkonsa kolmannelta sijalta. Lohkon neljä parasta joukkuetta jatkavat maaliskuussa alkaviin playoff-peleihin, jossa pelataan ristiin toisen lohkon neljää kärkijoukkuetta vastaan.

– Vielä on teoreettinen mahdollisuus kotiedulle, mutta vähintään pudotuspelipaikka on melko lähellä. Sarjataulukossa alapuolellamme olevat joukkueet pitää vielä voittaa pleijaripaikan varmistamiseksi. Teoriassa tarvitaan jäljellä olevasta kuudesta pelistä neljä voittoa. Joukkueen tavoite on edelleen puolivälieräpaikka ja siitä pidetään kiinni, sanoo Valpola.

Nyt tarvitaan siis kotiyleisön tuki! Merkkaa seuraavat ottelut kalenteriisi, ja tule Valkeavuoreen kannustamaan Ura Basketia matkalla kohti play off -pelejä!

Runkosarjan viimeiset kotiottelut Valkeavuoren liikuntahallissa

  • 9.2. klo 18.30 vs. Leppävaaran Pyrintö
  • 23.2. klo 18.30 vs. Hyvinkään Ponteva
  • 8.3. klo 18.30 vs. KTP
Tagged under

Yhteistyössä