Sarjanousija LaBa vierailulle monnarille

(21.10.2019) Lauantain retkestä Joensuuhun on otettu tarvittava oppi talteen ja taas ollaan valmiina pitämään kotikentästä hyvää huolta. Vierailulle Littoisten kotipesään saapuu pirteästi kautensa aloittanut Lahti Basketball. Sarjanousija LaBa ei ole kuvia alkukaudesta kumarrellut. Tämän on saanut kokea mm. Karhubasket, jonka 20 kotivoiton putken Lahti katkaisi lokakuun alussa. Keskiviikkona siis tiedossa kova kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

Isäntä Ura Basket eGameStars keskiviikkona

Kokoonpanorintamalta kuuluu positiivisia uutisia, kun alkukauden sivussa ollut Ville Hänninen palaa näillä näkymin pelaavaan kokoonpanoon keskiviikkona. Vielä ei voi ihmeitä Villeltä odottaa, mutta loistavaa saada koko jengi pelikamoihin otteluun.

Marius van Andringalla oli lauantaina juhlapäivä, sillä nuorelle miehelle tuli täyteen jo 200 Korisliiga-ottelua. Mariuksen tehoja emme ole vielä saaneet parhaalla tavalla esiin ja hänen mukaan saaminen onkin tärkeässä osassa voittoja ottaessa. Stephaun Branch puolestaan on ainoana Korisliigassa onnistunut tuplatuplassa jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Myös triplatuplaa on kutiteltu, mutta se on vielä miehen kiertänyt. Tyrell Greenin ja Dustin Thomasin on palattava samalle tasolle kuin viime kotiottelussa. Joensuun matkan kaltaisia otteita ei vain kestä.

Päävalmentaja Kristian Palotie on alkuviikosta pyrkinyt palauttamaan peli-ilon joukkueeseensa, joka viimeksi juuri Littoisissa nähtiin.

”Meidän pitää saada oma identiteetti takaisin. Joensuussa ei pystytty/haluttu/suostuttu juoksemaan ollenkaan ja peli oli aika hirveän näköistä. Meidän pitää saada intensiteetti, tempo ja pallon liike takaisin meidän pelaamiseen. Toivottavasti se onnistuu nyt kotisalissa.”, kommentoi Coach P joukkueensa painopisteistä tulevaan otteluun.

”Molempien joukkueiden hyökkäys on inhottavaa toisen puolustukselle ja avain keskiviikkona on siinä kumman puolustus pystyy saamaan kuriin toisen hyökkäämistä.”, jatkaa päävalmentaja.

Dustin Thomas on onnistunut kotiotteluissa

Vierailija Lahti Basketball on Korisliigan väriläiskä

Liiganousija Lahti Basketball on ollut iloinen ilmestys alkukaudesta. Väriläiskäksi joukkueen sosiaalisen mediaa voi kuitenkaan kutsua. Seura on alusta asti tullut tunnetuksi mustavalkosävyisestä ja aktiivisesta viestinnästään. LaBa otti Lahden perinteikkään korishistorian kantaakseen vuonna 2015, kun Namika Lahti ajautui konkurssiin. Divari B:stä LaBa pääsi aloittamaan taipaleensa ja olikin heti ensimmäisellä kaudella sarjan finaaleissa voittaen Tapiolan Hongan ja nousten näin divari A:han. Kaudella 2016-17 LaBa onnistui voittamaan runkosarjan, mutta hävisi pudotuspelit Hongan tilalle tulleelle Espoo Unitedille. Kausi 2017-18 oli seurahistorian tähän asti vaatimattomin. Ura Basketin voittaessa sarjan, Lahti joutui tyytymään 5. sijaan. Kesällä 2018 joukkueen päävalmentajaksi tuli lahtelaisille aikaisemmilta vuosilta tuttu Petri Welling. Wellingin johdolla Lahti Basketball jyräsi läpi divarikauden häviten vain kahdesti ja tylyllä 9-0 recordilla pudotuspeleissä.

Kesällä joukkue teki jatkosopimuksia divarissa loistaneiden kapteeni Vesa Mäkäläisen, Sami Ikävalkon ja Ali Aholan kanssa. Uusina miehinä joukkueeseen liittyivät Kouvoissa pitkään isoa roolia pelannut Tuomas Hirvonen sekä Lahti-kasvatti, Kouvoissa edelliset kaudet pelannut, Arttu Saarijärvi. Myös jenkkinelikko on lopulta täysin uusi, sillä kauden alla divarin parhaaksi valittu Jarred Jones loukaantui niin pahasti ettei pysty pelaamaan koko kaudella.

Lahti nojaakin vahvasti Hirvoseen, Mäkäläiseen ja jenkkinelikkoonsa. Nelospaikan pelaaja Jerry Evans jr. on ollut joukkueensa alkukauden vahvin lenkki 21,5 pisteen ja 6,5 levypallon keskiarvolla. Pienemmän laiturin paikalla viihtyvä Courtney Stockard (17,8p/7,7l) on vaarallinen kaukoheittäjä, joka laittaa palloa ilmaan kaaren takaa yli 6 kertaa ottelua kohti. Hirvonen ja toinen takamies Devante Wallace ottavat molemmat peräti yli 7 kolkkia peliä kohden upottaen heittonsa yli 35% tarkkuudella. Sentteri Desmond Hubert on joukkueen pomppukone, joka donkkaa ja blokkaa ahkerasti.

Kristian Palotie ennakoi tulevaa vastustajaansa seuraavanlaisesti:

”Lahti on onnistunut todella hyvin ulkomaalaisvalinnoissaan. Jokainen vahvistus tuo jotain tiettyä ja korkealaatuista joukkueeseensa. Kolme todella hyvää heittäjää ja yksi aikaimoinen korivahti. Hirvonen on myös erinomainen palikka pakettiin. Jos ja kun Mäkäläinen pelaa niin siinä on joukkueella toinen loistava nelos-vitospaikan pelaaja, joka pystyy heittämään ja ratkaisemaan korin alta heikompaa puolustajaa vastaan. Vaikka Vesa on divarissa muutaman vuoden vääntänyt, niin on hän erinomaisessa kunnossa Korisliigaan ja käynnistänyt kautensa hyvin.”

Malmin Super Koris-kasvatti Marius van Andringalla on kasassa jo 200 Korisliiga-ottelua

Korisliigaa viimeistä kertaa tällä kaudella Littoisten monitoimitalolla keskiviikkona 23.10. klo 18:30, Ura Basket eGameStars – Lahti Basketball. Tuu mukaan pitämään monnarin saldo puhtaana!!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä