Seagulls tyly isäntä Vantaalla

Korisliiga palasi Vantaalle 10 vuoden tauon jälkeen kun Helsinki Seagulls isännöi #MeidänJoukkuetta Ricoh-turnauksen 20-vuotisjuhlissa. Kauden kaksi aikaisempaa keskinäistä olivat päättyneet meidän juhliin Kupittaalla, joten Gullsilla oli revanssi otettavana.

Helsinki Seagulls-Ura Basket 93-70 (17-7, 25-17, 20-29, 31-17)

PuHun perinteinen Ricoh-turnaus täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja meillä oli suuri kunnia olla mukana turnauksen juhlaottelussa. Valitettavasti #MeidänJoukkueelle juhlahumu tuntui olevan alusta asti liikaa. Vahvasti kolmen pisteen heitoilla elävä joukkueemme heitti avausjaksolla kaikki 9 yritystä ohi. Myös korin läheltä tuntui olevan vaikeaa hyvistä paikoista huolimatta. Isäntä Seagulls ei myöskään millään tavalla vakuuttanut ensimmäisellä jaksolla, mutta onnistui kuitenkin ottamaan kymmenen pisteen eron ja 1. neljännes lukemiin 17-7.

Toisen jakson alkuun uusi miehemme Jesse Perry (17p/12l) sai oman kuparisensa rikki vapariviivalta ja pitkin jaksoa tulosta haettiin paljon hänen kauttaan. Jesse tuo uuden ulottuvuuden meidän peliin, sillä hän on iso mies, joka tykkää haastaa sisällä ja on tarvittaessa myös hyvä jakamaan palloa ulos heittäjillemme. Jakso eteni pitkään isäntien kymmenen pisteen johdossa, mutta aivan puoliajan lopulla Seagulls teki muutaman korin meidän hapuillessa ja ero venähti puoliajalle 18 pisteeseen.

Erikoisvartioinnissa joka pelissä oleva Avery Woodson oli jääkylmä tänään. Tuloksena 3 pistetä hyvistä paikoista huolimatta.

Kolmannelle jaksolle saapui energinen Ura Basket. Suurimpana sytyttäjänä toimi Ville Hänninen, joka heitti jakson aikana 11 pistettä. Hyökkäyspäässä pallo ja mies liikkui paremmin kuin avauspuoliskolla. Lisäksi harvinaisia nopeita hyökkäyksiä saatiin aikaiseksi kun puolustukseenkin saatiin vähän virtaa. Tuloksena 29 pistettä jaksoon ja ero puolitettu yhdeksään.

Viimeinen neljänneksen alkuun energinen ote edelleen jatkui ja Villen ottelun neljännellä kolkilla päästiin jo 7 pisteen etäisyydelle. Ikävä kyllä kotijoukkue Gulls heitti hypärinsä tappavalla tarkkuudella sisään, joten ero pyöri koko jakson kymmenen pisteen seudulla. Jatkuva takamatka vei lopulta energiat ja viimeiset kolme minuuttia Seagullseille 13-0 ja näin revanssi kauden ensimmäisistä kohtaamisista otettu tylyin 93-70-lukemin.

Mikael Sandberg (8/5) suorittaa tasaisesti ottelusta toiseen. Nyt vielä minuutit ovat kohtuulliset kun mukana on Jesse Perry.

Tilastojen kertomaa

                                            Seagulls         Ura

2FG                                     29/42  =62% 15/31  =48%

3FG                                     7/23  =30%   10/39  =26%

FT                                        14/21  =67% 10/13  =77%

Levypallot                           9/33  =42      13/27  =40

Menetykset                        6                    14

Pisteet/hallinta                  1,08               0,77

Pisteet nopeista                 15                  4

OttelutilastotL

Yleisö on juuri kuullut että #MeidänJoukkue palaa kotiparketille seuraavaksi.

Korisliigan kummallinen otteluohjelma tekee taas tepposet tulevalla viikolla, sillä rauhalliseen tahtiin alkuvuoden pelannut #MeidänJoukkue pelaa seuraavaan seitsemään päivään kolme kertaa. Ja vastassa on, liigan TOP4-joukkueisiin kauden alla rankatut, Kauhajoen Karhubasket kahdesti sekä Joensuun Kataja Basket. Onneksi sentään kahdesti pelataan kotona!

Maanantaina Kupittaalla Ura Basket-Karhubasket klo 18:30. Lauantaina Kupittaalla Ura Basket-Kataja Basket klo 17:00. Tervetuloa!

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä