Seagullsin rutiini liikaa

(13.11.2019) Ennakkoon oli jo tiedossa että tiedossa on äärimmäisen hankala matsi jaetulla sarjan kärkipaikalla liihottavan Helsinki Seagullsin kanssa. Susijengi-miehillä ja äärimmäisen kovilla ulkomaalaisilla täytetty lokkiparvi oli alusta asti niskan päällä ottelussa ja eivätkä missään vaiheessa päästäneet #MeidänJoukkuetta iholle.

Ura Basket eGameStars – Helsinki Seagulls 82-97 (10-18, 21-24, 29-31, 22-24)

Ottelun alku oli painajaismainen meidän kannalta. Tuntui ettei edes täysin vapaista paikoista saatu palloa kuppiin ja vastustaja tuntui repivän kaikki levypallot itselleen. Meidän onni oli ettei vierailija-Seagulls onnistunut käyttämään hyväkseen laadukkaitakaan paikkoja kovinkaan tehokkaasti. Levypallot ensimmäisellä kympillä meidän päässä 9-9 ja jakso 10-18.

Toinen jakso ei paljon paremmin lähtenyt käyntiin. Mainiosti edellisessä ottelussa pelannut Trey Niemi yksin piti meidät iskuetäisyydellä, ollessaan ainut mies joka onnistui pisteiden teossa ensimmäisen 5 minuutin aikana. Loppujaksosta myös muut alkoivat osumaan ja eroa saatiin hieman kurottua pienemmäksi. Pitkälle tauolle tilanteesta 31-42.

Marius van Andringan (11p/5s) +/- tilasto oli yli 30 minuutin peliajalla +4

Kolmannella jaksolla #MeidänJoukkue esitti piristymisen merkkejä. Hyökkäyspäähän saatiin samaa raikkautta kuin Vilpas-voitossa, erityisesti Treyn johdolla. Myös varjojen mailla viime aikoina pyörinyt Stephaun Branch sai kolmannella jaksolla onnistumisia ja näyttikin hetken alkukaudelta tuttua repertuaariaan. Hyvistä hyökkäyspään otteista huolimatta myös kolmas jakso vieraille 29-31.

Viimeisellä jaksolla Meidän Ura Basket eGameStars yritti kaikkensa jotta saisi Seagullsin kiinni. Parhaimmillaan ero saatiin kurottua 10 pisteeseen, mutta hyvin usein vierailija kuittasi meidän onnistumisen omallaan toisessa päässä. Loppulukemat Kupittaan palloiluhallin taululla 82-97.

Joukkueemme esitys ei keskiviikkona ollut lähelläkään täydellistä. Sinänsä 15 pisteen tappio sarjan ehdottomiin suosikkeihin kuuluvaa Seagullsia vastaan ei ole katastrofi. Jossiteltavaa silti jää, sillä vähänkin paremmalla esiintymisellä olisimme kunnolla pääseet pelaamaan voitosta.

Nyt taas pää ylös ja eteenpäin kohti seuraavaa ottelua!

Tilastojen kertomaa

Hävisimme levypallot 35 – 45

Osuimme kakkoset tarkemmin 63% – 58%

Menetykset 9 – 10

Molempien vapaaheittoprosentit jättivät toivomisen varaa 61% (11/18) – 67% (10/15)

Pisteet per pallonhallinta 0,95 – 1,06

Pisteet 3 sek alueelta 38 – 30

Lehdistötilaisuudessa kuultua

Jälleen oivan ottelun pelannut Dustin Thomas (21p/8l) kommentoi ottelua näin:

“Tulimme tänään vajaavaisesti peliin. Meillä ei ollut samanlaista virtaa kuin pelissä Vilpasta vastaan. Seagulls oli paljon aktiivisempi levypalloissa ja ylipäätään kaikessa. Emme tulleet peliin niin kuin olisi pitänyt tulla.”

Päävalmentaja Kristian Palotie toisteli myös samoja asioita:

“Ensimmäisellä neljänneksellä kaveri haki 8 hyökkäyslevypalloa. Se nyt on selvää kun sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva joukkue vastassa niin me ei voida saapua näin paikalle. Oli vähän aistittavissa väsymystä, mutta ei sillä pitäisi olla merkitystä.”

Torstaina Ura Basketin YouTube-kanavalla nähtävissä myös ottelun highlight-palat.

Takaisin sorvin ääreen viikon päästä

Meidän Ura Basket eGameStarsin pelit jatkuvat viikon päästä Tampereella, kun kohtaamme Pyrinnön toisen kerran tällä kaudella. Kalavelkoja riitää, sillä kauden avauskotiottelussa hävisimme 3 pisteellä.

Koris on parasta paikan päällä! Tervetuloa mukaan lauantaina 23.11.!

Seuraava kotiottelu on luvassa lauantaina 23. päivä, kun Kupittaalla pelataan “Varsinais-Suomen pikkuderby” Korihaita vastaan. Eiköhän täytetä halli ja kannusteta Meidän Joukkue takaisin voittojen tielle kotona!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyökumppanit