Seuraava haaste Pyynikillä

(3.3.2020) Maaliskuu on pyörähtänyt käyntiin ja runkosarjan loppu on yllättävän lähellä. Onkin siis aika matkustaa Tampereelle ja kohdata viimeistä kertaa Pyrintö. Pyynikki on aina erittäin vaikea paikka vierailijalle.

Isäntä Tampereen Pyrintö

Tampereella alkaa kokoonpano olla jälleen täynnä, mikä ei helpota vierailijan urakkaa perinteisellä Pyynikillä. Sunnuntaina Pyrintö yllättäen hävisi Korihaille vieraissa ja onkin varmasti täynnä energiaa, valmiina osoittamaan joukkueen todellisen tason.

Edellisestä ottelusta puuttunut BJ Raymond on jälleen kokoonpanossa. Raymond on joukkueen ykkönen pisteissä ja levypalloissa vain yhden perässä Khalil Smallia, keskiarvoilla 20,2 ja 6,0. Kesken kauden Pyrintöön tullut Small on kirjauttanut kuuden levyrin lisäksi 13,8 pistettä. Kokenut Ray Nixon on päivästä toiseen luotettava. Kokemusta Pyrintöön tuo myös ikinuori Antero Lehto, joka 20. Korisliiga-kautenaan pelaa edelleen erinomaista korista.

Nuorista suomalaisista erityisen vaarallinen on Ville Haapoja joka upottaa kolkkinsa 48,5% tarkkuudella ja kotipeleissä peräti 58%. Myös Kilpisen veljekset tuovat hyvää energiaa penkiltä. On myös mukana nähdä Petri Heinonen terveenä mukana kokoonpanossa.

Miikka Luosmaalle on loppukaudesta tulossa reilusti vastuuta

Meidän Ura Basket eGameStars

Alkuviikosta saatiin uutisia, kun siirtorajan kynnyksellä Darious Moten siirtyi Puolaan Trefl Sopotin riveihin. Puolustuksen lukon siirtyminen pois tuo lisätöitä muulle joukkueelle ja tuo lisäminuutteja rutkasti kotimaisille pelaajille. Keskiviikkona Meidän joukkue matkaa Pyynikille vain yhdeksän miehen voimin, kun Trey Niemi toipuu vammastaan ja lisäksi poissa kokoonpanosta ovat Eero Sahlberg sekä Edvard Gullichsen.

Keskiviikkona on odotettavissa historian havinaa, sillä Dustin Thomasista tulee Ura Basketin Korisliiga-historian paras pistemies tekemällä yhdenkin pisteen. Sarjan parhaalta levyrijyrältä vaaditaan Motenin lähdettyä entistä enemmän tehoja myös pistemielessä. Tre’Shaun Fletcher ei varmasti pelkää korintekovastuuta ja onkin toivottavaa että heitot uppoavat tehokkaasti loppukaudesta.

Helmikuu oli erittäin vaikea Marius van Andringalle ja kovalta pelimieheltä on lupa odottaa parempaa. Yhdeksän miehen kokoonpanossa Miikka Luosmaalle ja Joona Airenteelle on luvassa paljon vastuuta.

Korisliigaa Tampereelta ke 4.3.2020 klo 18:30, Pyrintö vs Ura Basket eGameStars. Ottelu tutusti Elisa Viihde Sportilta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä