Seuraava kierros: Varsinais-Suomi vs. stadi

Kevään playoff-taistelut jatkuvat ja runkosarjan parhaat joukkueet jatkavat taistelua kevään herruudesta. Asetelmat ovat Varsinais-Suomi vastaan pääkaupunki: #MeidänJoukkueemme osalta on välierävastustaja Torpan Pojat (ToPo) Helsingistä. Toisessa taistelussa Kristika kohtaa niinikään hesalaisen joukkueen, HBA:n.

Vaikka puolierävastustajamme Jyväskylä Basket Academy kaatuikin puhtaasti 3-0, toi ottelusarja hyviä eväitä kohti kevään huipennusta. Saimme hyvää oppia pleijareiden rytmistä sekä ottelujen erilaisesta luonteesta verrattuna runkosarjaan.

Välieriin lähdettäessä pelien panokset kasvavat. Torpan Pojat vastustajana on joukkue, joka on sarjassa menestynyt etenkin hyvien yksilöiden kautta. Päävalmentajamme Kristian Palotie odottaa mielenkiinnolla keskiviikkona alkavaa uutta vaihetta mielenkiintoisten puolivälierien jälkeen:

– Saimme JBA-peleistä hyviä eväitä välieriin. Puolivälierät ottelusarjana toivat meille hyvää oppia siitä missä pitää parantaa omaa peliämme. Ottelusarjan aikana ehti tapahtua paljon ja vaikka pelien luonne muuttuukin erityyppisen, vaativan vastustajan myötä toi JBA vastustajana meille myös asioita, joista tulee olemaan hyötyä myös ToPo:a vastaan.

Vastustajana Torpan Pojat on joukkue, joka rakentuu etenkin hyvistä yksilöistä.

– ToPo:lla on mielestäni sarjan kaksi parasta amerikkalaista, LD Williams ja Milton Jennings, ja kotimaiset pelaajat ovat myös hyviä: Miki Kuusisto, Juuso Kauppinen ja Sakari Salminen. Ei pidä unohtaa myöskään gambialaistaustaista Baboucarr Ceesayta. ToPo on meitä selkeästi pitempi joukkue, joka tulee aiheuttamaan meille ongelmia.

Taktiikat on kuitenkin valittu, käärmekeitot keitetty ja joukkue on valmis vaativaan välieräsarjaan ToPo:a vastaan.

– Kunhan pystymme hallitsemaan kokoeron tuoman haasteen sekä säilyttämään oman pelimme temmon molemmissa päässä kenttää, ollaan vahvoilla sarjassa. On kuitenkin muistettava, että jokainen peli on tässä vaiheessa aina erilainen. Identtisinä asiat eivät toimi vaan aina tulee muokata yksityiskohtia joukkueen perusidentiteettiä unohtamatta!

Yhdestä tärkeästä asiasta Kristian haluaa muistuttaa.

– Omat kannattajamme tuovat meille tärkeän edun. Joukkue taisteli sarjassa hyvät lähtökohdat pleijareihin ja ne lähtökohdat konkretisoituvat etenkin omalla kotikentällä loistavan kotiyleisön edessä pelatessamme. Se on äärimmäisen tärkeä asia!

Pelaajistostamme nuori, mutta jo neljättä kauttaan edustusjoukkueessa pelaava 19-vuotias Joona Airenne avaa playoffien seuraavan vaiheen ajatuksiaan. Joona on ollut runkosarjassa jopa koko sarjan tarkin kolmosten heittäjä.

– JBA-ottelusarjasta saimme hyvää oppia siitä, miten tärkeää on pystyä säilyttämään oma identiteetti kaikissa tilanteissa. Jos tempo putosi, toi se heti vaikeuksia niin puolustus- kuin hyökkäyspeliimme. Vaikka ToPo on hyvin erilainen joukkue, pitää meidän ensisijaisesti huolehtia intensiteetin säilyttämisestä, jolloin puolustus toimii, päästään juoksemaan kenttää ja hyökkäyskin on paljon helpompaa.

Ottelusarjaa ennakoidessaan Joona tuo esille vastustajan avainpelaajia, mutta muistuttaa myös tekijästä, jolla näitä otteluja ratkaistaan.

– Torpan Poikien avainpelaajina pidän hienoja amerikkalaisvahvistuksia, Williamsia ja Jenningsiä, ja Miki Kuusistoa. Legendaarinen kuudes pelaaja, kotikatsomon aktiivinen tuki, tuo paljon voimaa ja itseluottamusta peliin. Kaikki katsomoon huolehtimaan siitä, että yhtään voittoa ei kotiluolastamme pois anneta!

Välierät alkavat keskiviikkona 21.3.2018 klo 18.30 Littoisten Monitoimitalolla! Tervetuloa kannustamaan #MeidänJoukkue voittoon!

Yhteistyössä