Seuraavana, Salo. Nästa, Salo. – Derby nro 3.0

Joulu on juuri saatu alta pois ja taas on aika koripallon! Välipäivien herkkua on tiedossa kahden derbyn verran. Ensin pelataan perjantaina Salossa.

Salon Vilpas on tällä kaudella ollut Korisliigassa tyrmäävän hyvä. Kauden avausottelu päättyi niukkaan tappioon viime vuoden finaalistien kohtaamisessa, mutta sen jälkeen Vikings voittikin seuraavat 14 ottelua ja on tällä hetkellä tukevasti sarjan kärjessä 15 voitolla ja 3 tappiolla. Viime aikoina tosin joukkueen otteissa on ollut näkyvissä tiettyä epävarmuutta ja siitä heitä onkin rankaistu Katajan toimesta Salossa sekä huippuvireisen KTP:n Kotkassa. Myös edellinen ottelu Seagullsia vastaan viikko sitten perjantaina oli todella haparoivaa ja lopulta voitto tuli Teemu Rannikon kovan henkilökohtaisen suorituksen avulla niukimmalla mahdollisella erolla (80-79).

Salossa on tapahtunut muutoksia sitten viime kohtaamisen kun Diante Baldwin sai lähteä ja Kelsey Barlow, joka solmi Vilppaan kanssa sopimuksen joulun alla ilmoittikin yllättäen ettei hän olekaan tulossa Saloon. Muuten Salossa on palaset hienosti kasassa, kun koko kokoonpano on kasassa meitä vastaan.

Stephen Croonen paluu lähestyy.. Nähdäänkö takakentän väkkärä parketilla jo Salossa?

#MeidänJoukkue kiusaajan roolissa

Ura Basket ja Vilpas ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuun ikimuistoinen ottelu Kupittaalla päättyi vierailijan eduksi 88-81. Ottelu oli pitkään hyvin tasainen ja lopulta viimeisellä jaksolla salolaiset väänsivät kokemuksella ja laajalla materiaalillaan voittoon. Kauden toinen kohtaaminen puolestaan Salossa oli hyvin vaihteleva. Ensimmäisellä jaksolla isännät ottivat jo 10 pistettä etumatkaa, mutta toisella jaksolla #MeidänJoukkue onnistui puolittamaan sen. Lopulta ottelu ratkesi kolmannella jaksolla kun isännät paukuttivat valot sammuksiin kolmosen kaaren takaa ja ottivat selvän 94-78 voiton.

Perjantain kokoonpano meidän joukkueen osalta selviää vasta ihan ottelun alla. Varmuudella sivussa on vielä Pyry Rainamaa, jonka käsivamma ei ole parantunut toivotulla tavalla. Lisäksi epävarmoja tapauksia löytyy kun Aleksi Akpason, Stephen Croonen ja ex-viikingin, Doug Wigginsin tilanteet selviävät vasta ottelun alla. Kaivattua lisävoimaa korin alla on luvassa Salossa kun urheilullinen Karachi ”Soma” Edo tekee debyyttinsä Korisliigassa. Jo pelkästään hänen takia kannattaa suunnata Saloon kannustamaan!

Salohalli täyttyy jälleen metelistä

Menestyksen lisäksi Salo on keikkunut viime vuosina kärkisijoilla myös yleisömäärissä. Tällä kaudella Vilppaan kotipelit ovat keränneet keskimäärin lähes 1500 ihmistä ja heidän kaikki 9 kotipeliä ovat 11 katsotuimman joukossa. Tunnelma on siis varmasti korvia huumaava myös perjantaina kun joulupöydistä on päästy taas kentän laidalle kannustamaan omaa joukkuettaan. Hyvää vastapainoa Vilppaan faniryhmä Ultrasille antaa meidän mahtava #kuudespelaaja, joka viimeksi Salossa laittoi hyvin hanttiin metelin määrässä. Toivomme ja uskomme että myös perjantaina Ura-väki saapuu Salohalliin todistamaan Varsinais-Suomen kolmatta derbyä tällä kaudella ja kannustaa #MeidänJoukkueen aina voittoon asti!

#kuudespelaaja + #MeidänJoukkue = #Uraperhe

Yhteistyössä