Sisukkaat mikrotytöt valmiina sarjapeleihin

Kahdeksan pistettä pussittanut Julia oli myös tehokkaalla päällä.

Kahdeksan pistettä pussittanut Julia Aalto oli tehokkaalla päällä.

Ura Basketin mikrotytöt aloittavat sarjapelit vasta tammikuussa, mutta jo nyt on selvää, että läntisen alueen mikrosarja saa Kaarinasta sinnikkään joukkueen. Uran sisupussit kohtasivat alkuviikon harjoitusottelussa Lieto-Koriksen minipojat, jotka ennakkotiedoista poiketen eivät olleetkaan ihan niin ”minejä” eivätkä ihan niin aloittelijoita.
Alkuhämmennyksen jälkeen tytöt pääsivät hienosti peliin mukaan, ja ensimmäinen jakso päättyi lukemin 11–18. Toisella jaksolla pitkät ja taitavat pojat saivat peliään paremmin kasaan ja voittivat 8–20. Tytöt eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat urheasti taistelua. Pojat olivat ihmeissään, kun pienemmät ja hennommat tytöt ottivat rohkeasti palloa pois ja hassuttivat lietolaisten puolustuksen sekaisin. Kaksi viimeistä jaksoa olivatkin tasaista vääntöä (14–21 ja 14–16), eikä erävoittokaan ollut kaukana. Ottelu päättyi lopulta vieraiden voittoon pistein 47–75.
”Pojat olivat kovempia, mutta me puolustimme hyvin ja saimme paljon koreja”, neljä pistettä pussittanut Olivia Tuominen totesi pelin jälkeen.
Joukkueen tehokkain oli 16 pistettä saalistanut Jasmine Koskinen. Lupaavaa on, että kaiken kaikkiaan koreja onnistui tekemään yhdeksän eri tyttöä.
”Tytöt tekivät tosi hyvin pisteitä, vaikka pojat olivat isompia ja vahvempia”, kehui valmentaja Mikko Granström.
”Joukkue pelasi hienosti suunnitelmamme mukaisesti. Toki ottelu paljasti myös sen, missä on eniten kehitettävää.”
Ura Basketin 2005–2007 syntyneet mikrotytöt ovat harjoitelleet yhdessä reilun vuoden ajan. Osalla tytöistä on aikaisempaa taustaa kyläkoriksesta, osa on tullut mukaan vasta tällä kaudella. Maanantai-illan harjoitusottelu oli joukkueelle vasta kolmas.
”Peliesitykset paranevat peli peliltä. Tytöt saavat lisää rohkeutta rutiinin kautta”, Granström tietää.
Valmentajan mielestä joukkue on ehdottomasti valmis aloittamaan sarjapelit tammikuussa.
”Peleistä saa lisää intoa ja motivaatiota. Harjoitusottelun jälkeen kaikki tytöt olivat aivan innoissaan, vaikka he hävisivät. Jokaiselle tuli onnistumisia.”
Tytöt pelasivat rohkeasti isompia ja vanhempia poikia vastaan. Palloa kuljettaa Matilda.

Tytöt pelasivat rohkeasti isompia ja vanhempia poikia vastaan. Lieto-Koriksen joukkueessa pelasi vain yksi tyttö. Palloa kuljettaa Ura Basketin Matilda Granström.

Yhteistyössä