Stephen Croone Ura Basketin ensimmäinen amerikkalaiskiinnitys

(15.6.2018) Stephen Croone, 23, vahvistaa Ura Basketin takalinjoja tulevalla Korisliiga-kaudella. Viime kaudella Croone pelasi Lapuan Kobrissa hyvillä tehoilla.

Furmanin kasvatti

Stephen Croone, 183 cm, valmistui Furmanin yliopistosta, joka pelaa Southern Conferensissa. Viimeisellä yliopistokaudellaan Croonen tilastot olivat 16.8 pistettä/3,5 levypalloa/2,6 syöttöä/1,2 riistoa ottelua kohden. Hänet valittiin kausien 2015 ja 2016 päätteeksi SoCon konferenssin ykkösjoukkueeseen ja kauden 2016 päätteeksi hän oli myös konferenssin Player of the Year.

Kobrissa Croone tilastoi viime kaudella ottelua kohden 14.6 pistettä/4 levypalloa/4.1 syöttöä. Parhaiten Croone viihtyy pointin paikalla.

Stephen Croone

Palotien toivelistalla

”Mukavaa saada jo aikaisessa vaiheessa vahvistus, joka oli toivelistamme kärjessä. Kyseessä on kenties Korisliigan nopein pelaaja, joka sopii transitiopelaamiseemme ja aktiiviseen puolustukseen enemmän kuin hyvin”, päävalmentaja Kristian Palotie myhäilee.

”Stephen pystyy olemaan tehokas myös ilman palloa ja rankaisemaan close-outeja, mikä on ehdoton vaatimus meidän hyökkäystavallemme. Takamieheksi Croone on myös erittäin potentiaalinen levypallopelaaja ulottuvuutensa ja urheilullisuutensa ansiosta.”

”Mutta se, mikä eritoten Stephenissä lopulta kiehtoi, oli puhelinkeskustelumme aikana havaittu halu kehittää itseään hyvässä valmennusympäristössä. Sen lupaamme hänelle tarjota.”

”Lähdemme siis kauteen kolmella ulkomaalaispelaajalla, eli kahta vielä etsitään. Luotamme vahvasti suomalaisrunkoomme”, Palotie linjaa.

Kouvojen kaataja

Viime kaudella Kouvolan Kouvoissa valmentanut Juho Kailio näki läheltä Croonen potentiaalin. Croone takoi nimittäin Kobrille ensimmäisessä Kouvot-ottelussa 34 pinnaa ja toisessa 38 pistettä.

”Croone on erittäin räjähtävä, nopea ja taitava pelaaja, joten vastustajalla tulee olemaan hankalaa pysyä hänen edessään. Hän tulee olemaan erityisen vaarallinen siirtymäpalaamisessa ja pystynee luomaan etuja joukkueellemme säännöllisesti. Pyrimme kehittämään vielä hänen päätöksentekotaitoaan ja palloskriinipelaamista, jolloin hän on vielä tehokkaampi puolen kentän pelaamisessa”, Ura Basketin valmentajakaartiin siirtynyt Kailio suunnittelee.

You are most welcome to Ura Basket, Stephen!

Stephen Croone Highlights

Yhteistyössä