Supermikroilla riemukas turnaus Monnarilla

(29.4.2022) Supermikrot temmelsivät vauhdikkaasti omassa turnauksessaan viime lauantaina Littoisten monitoimitalolla.

Ensimmäinen oikea turnaus

Supermikrot ovat eskarilaisia ja ekaluokkalaisia. Tämän ikäisiä pikkupelureita seurassamme on liki 60. Omat supermikromme ovat pelanneet aiemmin tällä kaudella muutaman oman turnauksen ja harjoituspelin. Läntisellä alueella ei nimittäin ole supermikroille omaa sarjatoimintaa. Viime lauantaina joukkueemme saivat sitten ensimmäistä kertaa pelata ihan vierasjoukkueita vastaan. Kaikkiaan lauantain turnaukseen osallistui 12 joukkuetta; kahdeksan Ura Basketista, kaksi Turusta ja kaksi Liedosta.

Sovelletut säännöt

Omissa turnauksissa me noudatamme lukuisia sovellettuja sääntöjä. Sivuraja- ja askelrikkeitä tuomitaan joustavasti, tulostaulu nollataan jokaisen erän jälkeen, pöytäkirjaa ei pidetä jne.

Tärkein pienten lasten pelaamista edistävä sääntö on sittenkin pallon pelaaminen pelinohjaajan kautta. Näin koripallopelille olennainen ajatus siirtymisestä korilta korille sekä reagointi roolinmuutoksiin tulee lapselle pian ymmärretyksi.

Naperoliiga ensi kaudeksi

”Pidän tosi tärkeänä, että lapset saavat harjoitusten lisäksi säännöllisesti mahdollisuuden pelaamiseen. Huomaan usein, miten hurjasti lapsen pelikäsitys sekä motivaatio harjoitella perustaitoja saattaa kehittyä ihan yhden turnaustapahtuman ansiosta”, Ura Basketin minikorisvastaava Jukka Lindberg kertoo.

”Tarkoituksemme on ensi kaudella pyörittää näitä pienten lasten turnaustapahtumia avoimena kaikille Turun seudun korisseuroille, miksei laajemminkin. Suunnitelmat meillä on jo pitkällä, nimisponsori enää puuttuu”, Jukka vinkkaa lopuksi.  

Yhteistyössä