Supersunnuntaina Kupittaalle!

(1.2.2020) Meidän Ura Basket eGameStars palaa Kupittaalle sunnuntaina nälkäisenä tappiollisen Joensuun reissun jälkeen. Kotona tällä kaudella 8 voittoa 13 ottelusta ottanut joukkueemme haluaa jatkaa hyvää kotivirettään taistelussa pudotuspelipaikoista. Vierailulle Turun puolelle saapuu ensi kertaa sarjanousija Lahti Basketball.

Meidän Ura Basket eGameStars sunnuntaina

Kolmen ottelun voittoputki meni Meidän Joukkueella poikki Joensuussa, kun ei oltu valmiina pelaamaan heti alusta asti. Sunnuntaina kotikentällä ei varmasti samanlaista nukahdusta tule. Kyseessä on jälleen ns. neljän pisteen ottelu, koska tasapisteissä olevan Lahden kanssa tapellaan tosissaan paikasta pudotuspeleissä.

Joukkueemme on viimeisimmissä otteluissa saanut onnistumisia leveällä rintamalla, sillä vahvistusten takana mm. Trey Niemi ja Eero Sahlberg ovat selvästi löytäneet oman roolinsa. Suomalaisista pelaajista sarjan paras pistemies on Marius van Andringa, joka tekee keskimäärin 13.9 pistettä peliä kohden. Marius on preseasonin loukkaantumisesta toivuttuaan ollut äärimmäisen hyvä ja on mennyt ottelu ottelulta vain eteenpäin.

Sunnuntaina huomiota kannattaa kiinnittää edellä mainittujen lisäksi Tre’Shaun Fletcheriin, joka pelaa suurella tunteella pelistä toiseen. Vasta kuukauden Suomessa viihtynyt Tre’Shaun on päässyt heti sisään joukkueeseen ja hänen tsemppi joukkuetta ja joukkuekavereita kohtaan on ilo seurata.

Trey Niemi tuo elintärkeää virtaa penkiltä kentälle

Vierailija Lahti Basketball

Sarjanousija Lahti Basketball on ollut iloinen piristysruiske Korisliigassa. Erityisesti urheilukaupungin yleisökeskiarvo 985 katsojaa ottelua kohden on erittäin hienoa luettavaa. Viime vuonna nousun pääarkkitehteja oli Lahti-koriksen legenda ja LaBa-kapteeni Vesa Mäkäläinen, joka on kova luu edelleen myös korkeimmalla sarjatasolla. Pelaajarintamalla Z-juna toi Kouvolasta kaksi mieluisaa vahvistusta Suomen Chicagoon, kun lupaavat ”ysikutoset” Arttu Saarijärvi sekä Tuomas Hirvonen pukivat täksi kaudeksi mustavalkoisen LaBa-paidan päälleen. Loukkaantumisista pitkin uraansa kärsinyt Saarijärvi on viimein saanut pelata terveenä lähes koko kauden ja onkin äärimmäisen iso palanen lahtelaisten paletissa. Hirvosen puolestaan tuntevat kaikki Korisliigaa viimeisen viiden vuoden aikana seuranneet. Kouvoissa jo 15-vuotiaana debytoinut takamies on sarjan eliittiä pelinrakentajan paikalla.

Kuten niin moni Korisliiga-joukkue, niin myös Lahti on joutunut tekemään vaihdoksia vahvistuksissaan. Alkukaudesta Lahdessa pelanneet Desmond Hubert ja Jerry Evans jr. ovat siirtyneet jo muille maille pelaamaan ja tilalle on saapunut Taylor Jonhs ja Logan McLane jotka erityisesti pitävät huolen siitä että levypallot tarttuvat lahtelaisille. Devante Wallace ja Courtney Stockard ovat koko kauden olleet vaarallisia erityisesti kaaren takaa. Herrat heittävät yhteensä keskimäärin yli 12 kolmen pisteen heittoa ja parhaimmillaan jälki on erittäin tuhoisaa, joten heitä ei saa päästää vapaasti laittamaan palloa ilmaan.

Darious Moten ”flies under the radar”. Darious ei tee itsestää mitään numeroa, mutta on coach Palotien mukaan jopa joukkueen tärkein pelaaja

Isoista panoksista pelataan

Sarjataulukossa Ura Basket eGameStars ja Lahti Basketball jakavat 9. sijaa tasapisteissä, joten on selvää että ottelussa on isot panokset, kun lähestytään pikkuhiljaa sarjan viimeistä neljännestä. Voittaja tästä ottelusta ottaa yhdeksännen sijan yksin haltuun ja pääsee voiton päähän viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Kouvoihin. Tule siis mukaan urheilun supersunnuntaihin Kupittaan palloiluhallille ja kannusta meidän kanssa Ura Basket eGameStars jälleen yhteen kotivoittoon!

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla sunnutaina 2.2.2020 klo 17:00 Ura Basket eGameStars – Lahtibasketball

Liput: lippu.fi

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä