Susijengin runko vierailulle Kupittaalle

(27.10.2020) Keskiviikkona palataan kotiparketille, huomattavasti kokenempana kuin ensimmäisessä ottelussa. Meidän Joukkue on saanut alle kaksi peliä ja lisäksi kaksi viikkoa yhteisiä hetkiä, joten kehitystä on varmasti nähtävissä Kupittaan kirkkaissa valoissa. Vierailulle saapuu yksi sarjan suurimmista suosikeista, Helsinki Seagulls. Stadilaiset saivat pidettyä viime kaudelta tutut kokeneet suomalaiset ja junioreista puskee uutta sukupolvea kohti maamme korishuippua.

Trey Niemen sähäkkää liikehdintää tarvitaan taas keskiviikkona

Yksi suurimmista ennakkosuosikeista, Seagulls

Kesken päättyneellä viime kaudella Helsinki Seagulls oli aivan sarjan kärkikahinoissa ja suosikkeja voittamaan koko sarjan. Tällä kaudella tilanne ei ole muuttunut. Ehkä päinvastoin. Alkukauden perusteella voidaan helsinkiläisryhmää pitää jopa suurempana suosikkina kuin viime kaudella. Ei toki kannata liikaa tuijottaa taulukoita vielä, kun kausi on nuori ja joukkueet eivät ole ollut kauan koossa.

Seagullsin selkäranka on neljä kokenutta pelimiestä, Korisliigan eniten otteluita pelannut Timo Heinonen, Susijengissä eniten otteluita pelannut Tuukka Kotti, Susijengin kapteeni Shawn Huff sekä 857 kolmen pisteen heittoa liigassa upottanut Antti Kanervo. Ehdottomasti joukkueen kiinnostavin pelaaja on tosin joukkueen kuopus Max Besselink. Vasta 18-vuotiaasta Besselinkistä on puhuttu suurimpana suomalaisena korislahjakkuutena sitten Lauri Markkasen. Ja alkukauden perusteella odotukset eivät ole aivan tuulesta temmattuja. Erityisesti viime ottelun 15 pistettä ja 8 levypalloa Kouvoja vastaan kertovat paljon nuoren miehen osaamisesta. Urheilullisen 2-metrisen otteita kannattaakin seurata tarkasti kauden mittaan, sillä kauden jälkeen kutsuu jenkkiyliopistomaailma. Marraskuun maaottelutauolle Susijengin pääkäskyttäjä Henrik Dettman kutsui Seagullsista Kotin, Huffin, Kanervon ja Besselinkin Espoon karsintakuplaan.

Ulkomaalaisista, alkukauden perusteella, parhaat ovat sentteri Wayne Martin jr. (17,3p/7l) sekä takamies Kendale McCullum (10,3/5/7s).

Isäntä Ura Basket

Joukkueemme haastava alkukausi saa jatkoa keskiviikkona, kun huomattavasti kokeneempi vierailija saapuu vieraaksemme. Ensimmäisissä peleissä joukkueemme on esittänyt lupaavia otteita, mutta voittosarake on vielä avaamatta. Tulevaan otteluun on helppo lähteä siinä mielessä, että paineet voitosta ovat vierailijoiden niskassa. Kolmen ottelun otannalla erityisesti Ville Hänninen (7p/2,3l/2,3s) ja Javan White (7,7/3,7/2) ovat parantaneet ottelu ottelulta ja molemmilta kaivataan myös jatkossa hyviä pelejä, jotta voidaan voitosta haaveilla.

Kapteeni Matti Nuutisen (10,7/7,7/2,7/2,3r) merkitystä ei voida liikaa korostaa ja onkin ensiarvoisen tärkeää, että Matti on kentällä kun pelejä ratkotaan. Seagulls-nelikon lisäksi myös Matti sai kutsun Susijengiin jälleen kerran.

Edellisessä ottelussa haaveet voitosta vei käsittämättömät 26 menetystä. Keskiviikkona tästä tulisi karsia vähintään puolet pois. Mitä on viikon aikana saatu aikaan? Tämä ja paljon muuta selviää Kupittaan palloiluhallilla. Tervetuloa mukaan!

Joukkueen tähänastinen korikuningas on Kevin Bracy-Davis (15,7/7,7) jolta odotetaan joka ottelussa alkukauden kaltaisia tehoja.

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla keskiviikkona 28.10. klo 18:30, Ura Basket – Helsinki Seagulls.

Otteluisäntänä Keskusautohalli.

Otteluliput: lippu.fi

Muistattehan myös poikkeusajan pelisäännöt koriskatsomoissa! Lue otteluopas

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä