Taisteluvoitto tärkeästä ottelusta

(22.1.2020) Kaksi tiukasti pudotuspeleihin halajavaa joukkuetta iskivät keskiviikkoiltana yhteen, kun Ura Basket eGameStars isännöi Kouvolan Kouvoja. Joukkueiden käyrät osoittavat hieman eri suuntiin, sillä Kouvot olivat hävinneet neljä edellistä ottelua, kun taas isännillä oli voittoja alla kaksi peräkkäin. Ennen ottelua Kouvot olivat kaksi pistettä sarjataulukossa edellä, sarjan kahdeksannella sijalla, joten voitolla Ura Basket nousisi tasapisteisiin.

Ura Basket eGameStars-Kouvot 99-89 (25-23, 20-19, 27-23, 27-24)

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman hermostunutta peliä. Liekö molempien peliin vaikuttanut sarjataulukon tilanne. Enemmän hermostuneisuus näkyi puolustuspelissä, sillä molemmissa päissä kenttää korille pääsi melko helposti ja myös heittäjät saivat turhan paljon tilaa kaukaa. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Kouvot olivat tehneet jo 23 pistettä ja Kristian Palotien oli otettava aikalisä. Aikalisä auttoi sillä Kouvot eivät neljänneksen viimeiseen reiluun kahteen ja puoleen minuuttin tehnyt pistettäkään. Meidän Ura Basket eGameStars puolestaan teki kahdeksan pistettä putkeen ja siirtyi Joona Airenteen lay upilla 25-23 johtoon ensimmäiselle tauolle.

Toisella neljänneksellä Meidän Joukkue oli jo karata, mutta vierailijat taistelivat itsensä mukaan peliin erityisesti vapariviivalta. Toinen jakso myös kotijoukkueelle, lukemin 20-19 ja isot luvut 45-42.

”Air Moten” jälleen ilmojen teillä. Darious keskiviikkona 18p/5l

Toisen puoliajan alkuun Kouvot tuli hieman terävämmin sisään ja nousivatkin johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Nopeasti tosin noustiin taas edelle Marius van Andringan (21 pistettä), Tre’Shaun Fletcherin (21/9) ja Trey Niemen (3 pistettä) kolkeilla. Vierailta Vili Nyman (7/10) erityisesti oli pirteällä pelipäällä kolmannella neljänneksellä. Yksi ottelun käänteistä tuli jakson puolenvälin jälkeen, kun vierailija menetti kolme kertaa peräkkäin ja vastaavasti me onnistuimme joka kerta rankaisemaan omilla hyökkäysvuoroilla ja yhtäkkiä ero oli taas isännille yhdeksän pistettä. Viimeiselle neljännekselle tilanteesta 72-65.

Neljäs neljännes alkoi Kouvojen 6-0 runilla ja hyvänolontunne oli nopeasti pois pyyhitty. Erityisesti hallaa meidän pelille teki erinomaisesti pelannut Derrick Barden (28/10/4) joka onnistui joka puolelta kenttää ja repi peräti 4 hyökkäyslevypalloa viimeisellä jaksolla. Kouvot ottivat viimeisellä neljänneksellä 9 hyökkäyslevypalloa. Ura Basket eGameStars ei kuitenkaan lannistunut vaan taisteli taas itsensä rytmiin ja onnistui muutamassa kovassa ratkaisussa ja roikkui hieman edellä. Kun peliaikaa oli jäljellä 2 minuuttia laittoi Tomi Lommi (9 pistettä) kolmosen pussiin ja tilanteeksi 87-87. Tästä alkoi Marius van Andringan klinikka. Ensin kolkki pohjaan, sitten Dustin Thomasin (18/13/6) syötöstä lay up sisään ja vielä seuraavasta hyökkäyksestä vaikea kolkki sisään ja peli alkoi näyttää jo selvältä. Vielä 14 sekuntia ennen loppua Kouvot ottivat virheen ennen kuin pallo oli kentällä ja näin sääntöjen mukaan EU-virhe ja Marius vapariviivalta kaksi lisää. Lopulta Kupittaan led-taululla turvallisen näköinen 10 pisteen voitto, 99-89.

Marius van Andringa (21 pistettä) oli aivan loistava ratkaisuhetkillä

Onnistujia löytyi taas laajalla rintamalla sillä yhdeksän kymmenestä kentällä käyneestä onnistui pisteiden teossa. Parhaana meiltä palkittiin Tre’Shaun, joka teki joukon tärkeitä koreja, tilastot 21/9. Marius myös kasaan 21 pistettä. Dustin Thomas normi iltapuhde 18/13/6. Loistavasti pelaavat myös Darious Moten (18/5/3) ja Jaytornah Wisseh (10/5s) pelistä toiseen.

Tilastojen kertomaa

Ura voitti pisteet 3 sek alueelta 48-30, vaikka Kouvot veivät hyökkäyspäässä levypallot 19-6. Ura sai penkiltä enemmän apuja, pisteet 32-16 ja peliminuutit 59-40. Kouvoilla oli 13 pallonhallintaa enemmän, 96-83, mutta Uran pisteet per pallonhallinta 1,19 (normaalisti n. 0,9) oli huomattavan korkea. Joukkueet menettivät palloa maltillisesti, Ura 11 ja Kouvot 9, mutta meidän 18 pistettä vastustajan menetyksistä on paljon.

Kouvot oli Ura Basketin Korisliiga-historian 10. seura, joka onnistuttiin voittamaan. Ennen keskiviikkoa keskinäiset olivat menneet kouvolalaisille 5-0.

Lehdistötilaisuus

Parhaat palat loppuviikosta Ura Basketin YouTube-kanavalta..

Seuraavan kerran Meidän Joukkue esiintyy Korisliiga-parketeilla tiistaina 28. päivä kun joukkueemme matkustaa Joensuuhun Kataja Basketin vieraaksi.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 2. helmikuuta (02022020) klo 17:00, kun Kupittaalle saapuu ensi kertaa vierailulle sarjanousija Lahti Basketball. Tervetuloa mukaan kannustamaan #MeidänJoukkue kohti playoffseja!!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä