Tampereelta ei kerrottavaa

(20.11.2019) Meidän Ura Basket eGameStars kävi keskiviikkona ottamassa kauden suurimman selkäsaunan legendaariselta Pyynikin palloiluhallilta. Tämän päivän Uran ja puolitoista viikkoa sitten Vilppaan voittaneen Uran ero on valtava. Ei uskoisi, että kyseessä on ollut sama joukkue. Ankean ottelun ainut valopilkku oli viimeisillä minuuteille kentälle päästetty Joona Airenne, joka teki 10 pistettä ennakkoluulottomasti.

Tampereen Pyrintö – Ura Basket eGameStars 119-77 (36-19, 25-9, 20-22, 38-27)

Pyynikki on perinteisesti paha paikka pelata, mutta tällä kertaa vierailijana annoimme voiton isännille ilmaiseksi. Ensimmäisistä hetkistä alkaen kotijoukkue painoi sillä tasolla, jolla Korisliigassa pitääkin esiintyä ja nautiskeli erityisesti Khalil Smallin johdolla ilmaisista heittopaikoista. Reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen tilanne oli Smallin hyväksi 9-1. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen omissa oli soinut jo 16 pisteen edestä ja joukkueen ilme oli erittäin aneeminen. Mitään aineksia Pyrinnön pysäyttämiseksi ei ollut ja hyökkäyspään tekeminen oli hidasta ja mielikuvituksetonta, joten isännät pääsivät poimimaan hyvän puolustuksen jälkeen helpot levypallot ja pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Viimeistään toisen jakson jälkeen peli oli pelattu. Puoliajalla jo nöyryyttävät 61-28 lukemat.

Toinen puolisko oli lähinnä ajan pelailua pois. Näennäisesti pääsimme kolmannella jaksolla hieman kuskin paikalle ja voitimmekin jakson 2 pisteellä. Missään vaiheessa ei kotivoittoa kuitenkaan päästy uhkaamaan ja viimeisellä jaksolla ulkomaalaiskolmikko istui ansaitusti pitkät tovit penkillä. Kolmikosta ainoastaan Dustin Thomas voi pystypäin olla ottelun jälkeen. Tilastot 17 pistettä ja 9 levypalloa ovat ihan OK. Myös kohdistuneet 7 virhettä sekä vapaaheitot 7/7 kertovat Dustinin aktiivisuudesta ottelussa.

Joona Airenne (10/1) käytti saamansa 5 minuuttia hyväkseen. Kuva: Pekka Tenhonen

Ongelmat puolustuspäässä

Kuten niin monesti tällä kaudella, myös keskiviikkona suurimmat ongelmat meillä oli puolustuspäässä. Pallolliselle ei annettu painetta ollenkaan vaan Pyrinnön takamiehet pääsivät johtamaan peliä vailla huolta menetyksistä. Myöskään korille ajoihin ei saatu mitään kontrollia, vaan vuorotellen vastustaja pääsi ajamaan joko loppuun asti tai sai annettua vapaalle miehelle kaarelle pallon, josta oli mukava laittaa palloa ilmaan.

Suurin ongelma tuntuu olevan taistelutahdon puute. Ilman halua voittaa tilanteita ei yksinkertaisesti voi vain voittaa mitään. Iso muutos on tapahduttava, jotta voimme vieraissa taistella voitosta vielä.

Lauantaina Varsinais-Suomen pikkuderby

Meidän onneksemme seuraava ottelu pelataan kotona, jossa pelihaluja on ollut vierasotteluihin verrattuna huomattavasti enemmän. Vastaan asettuu viikko sitten päävalmentajansa Jordi Justen vapauttanut Korihait. Joukkueet lähtevät hyvin erilaisista asemista lauantain otteluun, sillä Korihait onnistuivat nappaamaan avausvoittonsa 12 tappion jälkeen keskiviikkona vieraissa Kobrien kustannuksella. Jaossa on arvokkaat 2 sarjapistettä, jotka varmasti maistuvat vierailijalle, jos tilaisuuden siihen antaa.

Täytetään Kupittaa taas lauantaina! Koris on parasta paikan päällä. Kuva: Hannu Tuominen

Korisliigaa lauantaina 23.11. Kupittaan palloiluhallilla, Ura Basket eGameStars – Korihait, Uusikaupunki, klo 17:00.

Liput: lippu.fi

Facebook-tapahtuma: facebook.com

Yhteistyössä