Tapio Suominen selostaa Uran kotiottelut

(30.9.2019) Ura Basket eGameStarsin kotiotteluiden selostajaksi on pestattu todellinen urheilulähetyksien ammattilainen ja suurelle yleisölle tuttu ääni. Kupittaan palloiluhallissa ja Littoisten monitoimitalossa pelattavia Korisliiga-otteluita tulee selostamaan Tapio Suominen.

Ympyrä sulkeutuu

Tapio Suominen. Kuva Jonne Räsänen/ Otava.

Korista Raisiossa pelannut Suominen aloitti toimittajauransa nimenomaan lajin parissa 1980-luvulla, joten paluu selostamoon tämän parissa oli tarjous, johon oli tartuttava. 

– Olen turkulaispoika, joten naapurikaupungin Ura Basket tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Koripallo on oma lajini, jo 1970-luvun alusta alkaen. Pelasin RaiPSissa ja useita kertoja myös Uraa vastaan. Aloitin toimittajaurani selostamalla koripalloa paikallisradioon Jyväskylässä, joten nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, kertoo Suominen. Odotan innolla pääsyä takaisin selostamoon, koska selostaminen on intohimoni. Uskon, että kokemuksellani pystyn tarjoamaan katsojille yhdessä Ura Basketin kanssa nautinnollisia hetkiä upean lajin parissa. 

Kohti yhä parempaa katsojakokemusta

Ura Basketin edustusjoukkueen toiminnasta vastaava Mikko Granström on intohimoisena urheilumiehenä tyytyväinen kauden selostajavalintaan.

– Me Ura Basket eGameStarsissa haluamme parantaa katsojakokemusta joka suhteessa askel kerrallaan. Nyt, kun Elisa Viihde Sport tuo laadukkaat tv-elementit koripallolähetyksiinsä monikameratuotannon ja haastatteluiden myötä, koemme velvollisuudeksemme vastata tähän haasteeseen, myhäilee Granström. On vaikea kuvitella parempaa henkilöä korislähetysten ääneksi kuin Tapsa. Hän takaa laadun myös meidän ottelunjälkeisissä pressitilaisuuksissa.

Ura Basket eGameStars pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Kupittaan palloiluhallissa keskiviikkona 2.10. klo 18:30. Vieraaksi saadaan Tampereen Pyrintö. Tervetuloa mukaan paikanpäälle tai kotisohvalta käsin!

Yhteistyössä