Tatamimatamit taipuivat monelle mutkalle

Ryhmähenki kasvoi kun leikittiin koppakuoriaista, rapua ja alkulimaa

Lauantaina Ä-tytöt osallistuivat kolmen joukkueen voimin River Basket -turnaukseen. Newborn-joukkue saavutti upean kolmannen sijan seitsemän naisen sarjassa. Tiistaina jatkettiin aivan uudenlaisella treenaustavalla.

Ä-tyttöjen puolustuspeli on intensiivistä ja siinä on kunnon ättityydiä. Miespuolustus ja paikkapuolustus ovat jo rutiinia, mutta astetta paremmaksi sitä väännettiin tiistai-iltana itsepuolustuksen muodossa. Judon SM-hopeamitalisti ja veteraanien MM-hopeamitalisti, Turun Judoseuran Ansku Paavilainen veti tiiviin puolitoistatuntisen tatamilla, ja näistä treeneistä puhutaan vielä pitkään. Puuskutus oli kova mutta nauru vielä kovempaa.

Ilmeet vaihtelivat epäuskoisuudesta nauruun ja irvistyksestä tyytyväisyyden leveään hymyyn. Ja välillä kun kaikki voimat pistettiin peliin, kertoivat ilmeet että nyt on tekemisen meininki. Asenteella mentiin, ja harjoituksen jälkeen kokenut judovalmentaja kehui joukon hyvää henkeä ja yhdessä viihtymistä.

– Ihanaa, kun treeneissä löytyi jokaiselle onnistumisen iloa. Juuri kun tunsi itsensä kankeaksi ja kömpelöksi tulikin harjoitus, jonka kykeni suorittamaan ”täydellisesti”. Ja ällistyttävää heittäytymistä ihan kaikilta!

Turun Judoseura järjestää naisille Nicejudo-treenejä (Facebook: Nicejudo), jotka sisältävät kehonhallintaa, akrobatiaa, lihaskuntoharjoitteita sekä hieman judon perusteita. Judon perusteet olivat miellyttävällä tavalla kiedottu osaksi harjoittelua.

– Treenit olivat tosi hauskat ja erilaiset, päästiin leikkimään ja temmeltämään sinne matolle. Hiki ja hengästys tuli, ja nyt on semmoiset lihakset kipeinä, joita en tiennyt olevankaan. Kropan lisäksi piti käyttää myös päätä, kun koordinaatio ja otteet eivät tulleet ihan selkärangasta. Mahtava idea järjestää meille tällaista! Kasvatti mielestäni myös ryhmähenkeä, kun yhdessä puhistiin ja painittiin siellä!

Liikevalikoimaan koripallokentälle saatiin nyt alkulima, koppakuoriainen ja rapu. Osa ravuista näytti hyvin keitetyiltä, väristä päätellen.

Ä-tytöt toivottavat Ansku Paavilaisen tervetulleeksi uudistuneen edustusjoukkueen kotiotteluihin Monnarille!

Tagged under

Yhteistyössä