Tauolle tappio niskassa

(22.11.2020) Lauantain derby ei tarjoillut aikaisemmilta vuosilta tuttua hurmosta. Poikkeusajat purivat Kupittaalla yleisömäärään ja vajaakuntoinen Vilpas varmasti söi hieman mielenkiintoa ottelusta. Vilpas osoitti vajaalla miehistölläkin olevansa kova joukkue, joka varmasti tulee nousemaan kauden mittaan yhdeksi mestarikandidaatiksi.

Ura Basket – Salon Vilpas 59-81 (14-19, 16-28, 16-15, 13-19)

Varsinais-Suomen ensimmäinen derby kaudelle 2020-21 alkoi tasaisissa merkeissä. Kuuden minuutin jälkeen tilanne oli 9-11. Isoimpana esillä pelin alussa oli ennakkoon kovaksi tiedetty Jeremiah Wood (16p/7l/7s). Wood tiputteli väkivahvasti 8 pistettä avausjaksoon. Avauskymppi 14-19.

Ville Hänninen upotti kolkit hienosti 3/5

Toinen neljännes niin ikään eteni vierailijoiden johdolla. Vilppaan puolustus puri todella hyvin ja heidän korilleen meillä ei ollut mitään asiaa. Vaikka Vilpas puolusti hyvin, niin yhtään yli 5-0 runia he eivät jakson aikana saaneet aikaiseksi. Pitkälle tauolle edettiin vieraiden 30-47 johtoasemassa. Tilanne olisi varmasti ollut paljon tasaisempi, jos meidän vapaat kaukoheitot olisivat osuneet edes lähelle normaaliin tapaan. Koko ottelun kolmen pisteen heitot upposivat meillä vain 25% (7/28) tarkkuudella, kauden keskiarvon ollessa yli 35%.

Javan White (4/6) jäi täysin kakkoseksi väännössä vahvaa Woodia vastaan

Kolmannen neljänneksen alku oli meille pelin parasta antia. Tällä kertaa tauolta tultiin vastustajaa pirteämmin ja saatiinkin kasaan 8-0 runi ennen kuin Vilpas viimein onnistui saamaan ensimmäiset pisteensä neljännekselle Ladarien Griffinin (14p/6l) vapaaheitoilla kun pelikello näytti aikaa 24:42. Kolmannella jaksolla yllättävän heikolta näyttäneen Vilppaan ylivoimaisesti paras pelaaja oli Perttu Blomgren (14p/5l), joka teki kymmenminuuttiseen 8 pistettä. Myös Wood alettiin saada paremmin kiinni puolustuksessa. Erityisen hyvää työtä teki Emmitt Holt (13p/9l), joka pelasi parhaan ottelunsa Ura-paidassa tähän mennessä. Kymppi lopulta meille pisteellä 16-15.

Trey Niemi (9/5s) yritti kyllä, mutta usein Vilppaan tiivis joukkuepuolustus pakotti vaikeisiin ratkaisuihin

Viimeiselle kympille kirittävää jäi todella paljon ja jotenkin Meidän Joukkuueesta näki ettei uskoa tuntunut riittävän loppukiriin. Jakso tuntuikin olevan enemmän pelailua, kuin Korisliiga-ottelu. Pallosta ensimmäiset kolme neljännestä hyvää huolta pitänyt joukkueemme menetti viimeisellä kympillä pallon 8 kertaa ja näin kokonaislukema ottelussa nousi 15. Positiivista, että viikon molemmissa otteluissa pallosta pidettiin parempaa huolta kuin alkukaudesta. Loppulukemat vaisusta derbystä lopulta 59-81 ja näin Vilppaalle kauden kuudes voitto.

Ottelutilastot

Lehdistötilaisuus

Seuraavaksi maaottelutauko

Korisliiga siirtyy huomenna maaottelutauolle ja palaa takaisin joulukuun alussa. Coach Damion Dantzler oli tyytyväinen ottelun jälkeen, että nyt päästään treenaamaan yhdessä 10 päivää tehokkaasti. Lyhyt preseason ja loukkaantumiset kauden alussa tekivät sen ettei joukkueemme ole päässyt treenaamaan kunnolla yhdessä vielä ollenkaan. Kapteeni Matti Nuutinen on Susijengin ryhmässä hyvin todennäköisesti tulevissa karsinnoissa, joten ilman Mattia joudutaan harjoittelemaan. Coach D ei tässä tosin nähnyt ongelmaa. Nyt on aikaa antaa nuoremmille enemmän huomiota yksityiskohtiin.

Seuraavat kaksi ottelua joukkueemme pelaa vieraskentillä, kun 2.12. pelataan Kauhajoella kovan Karhubasketin vieraana ja viikko myöhemmin Nokialla koko ajan parantavan BC Nokian uusitulla kotiparketilla.

Vilpas onnistui saamaan Kevin Bracy-Davisin (11/3) näkymättömäksi

Meidän Joukkueen seuraava kotipeli sunnuntaina 13.12. klo 19:00, kun Kupittaalle saapuu Kouvolan Kouvot. Nähdään silloin taas hallilla!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä