Tauolle tappio niskassa

(13.2.2020) Ura Basket eGameStarsin kiri jäi keskiviikkona ikävästi kesken. Avausjakson huono pelaaminen koitui jälleen Meidän Joukkueen turmioksi vieraskentällä.

BC Nokia – Ura Basket eGameStars 90-82 (20-6, 26-27, 17-28, 27-21)

Ottelun ensimmäinen hyökkäys oli Meidän Ura Basket eGameStarsilta hyvä ja selkeä kohti koria suuntautunut pick and roll-peli Marius van Andringan (6 pistettä) ja Dustin Thomasin (10/12) välillä. Mariuksen lay up meni ohi, mutta sarjan levyrikunkku oli siellä missä niin monesti ennenkin ja sai heti kalastettua virheen isännille. Vaparit pussiin ja Meidän Joukkueen ainut johto ottelussa taululla. Tästä alkoikin järkyttävä alamäki, sillä koko loppujakson aikana joukkue sai aikaan vaivaiset neljä pistettä. Kun vastustaja toisessa päässä pääsi turhan helpolla korille oli katastrofin ainekset ilmassa. Ensimmäinen jakso isännille tylysti 20-6.

Toiselle neljännekselle peliin saatiin mukaan myös Ura ja neljännes etenikin tasatahtiin molempien osuessa läheltä ja kaukaa. Erityisen piristysruiskeen vierailijoiden tekemiseen teki Trey Niemi (6 pistettä), joka käytti tehokkaasti minuuttinsa laittaen pari tärkeääkin tärkeämpää kolkkia pussin pohjalle. Hyvästä hyökkäystekemisestä huolimatta ero ei juurikaan pienentynyt, kun puolustuspään tutut ongelmat olivat jälleen rasitteena. Vastustaja pääsi liian helposti korille ajamalla ja hyökkäyslevyrien kautta. Toinen jakso meille 27-26. Puoliaikaan mennessä 5 meikäläistä oli onnistunut kaaren takaa.

Tre’Shaun Fletcher (16/11) upotti kolkkinsa tarkasti 4/8.

Toinen puoliaika käynnistyi meidän 7-0 runilla ja ero oli otettu kuuteen pisteeseen. Käsillä oli aivan uusi peli. Nokia onnistui ottamaan hieman etumatkaa jälleen, mutta Meidän Joukkue taisteli takaisin mukaan ja pirteästi pelanneen Miikka Luosmaan (4/3) nostolla päästiin tasoihin ensi kertaa sitten avausminuutin. Viimeiselle kympille niukassa kahden pisteen takaa-ajoasemassa, 63-61.

Viimeisen neljänneksen alku oli taas vaivalloista tekemistä meiltä ja Nokia karkasikin aina 14 pisteen johtoon neljänneksen puoleen väliin mennessä. Tästä alkoi vielä viimeinen kiri. Erityisesti Jaytornah Wisseh (10/7s) teki muutaman tärkeän korin kirin alkuun. Mariuksen ja Tre’Shaun Fletcherin (16/11) kolmosilla oltiin taas 5 pisteen etäisyydellä. Vajaa minuutti ennen loppua Miikka laittoi vaparit pussiin ja ero oli kuusi pistettä. Päätyraja Nokia. Nokia pelaa korin jälkeen oikeaoppisesti päätyrajan takana syötön pelaajalta toiselle ja sitten vasta pallon kentälle. Pallo Jayn jalkaan ja tuomitaan potku. Uusi päätyraja Nokia. Nokia tekee saman päätyrajakikan vaikka kyseessä ei enää ollut korin jälkeinen päätyraja ja näin kyseistä mieheltä toiselle syöttöä kentän ulkopuolella ei enää olisi saanut suorittaa. Tämä tosin menee kokeneelta Ioannidis-Saros-Kaunisto täysin ohi ja Nokia saa kulutettua kelloa muutaman sekunnin ennen virhettä. Pelikatkolla kolmikko laittaa arvontakoneen laulamaan ja toteavat että kaikki meni oikein ja peli jatkuu isäntien vapaaheitoilla. Koko Meidän Joukkue käy kuumana ja tilannetta käydään läpi joka puolella kenttää, mutta tuomio ei mihinkään muutu. Päävalmentaja Kristian Palotie käy erityisen lämpimänä ja normaalitilanteessa hänelle oltaisiin varmasti annettu teku jos toinenkin, mutta tämäkin tilanne katsotaan läpi sormien. Coach Palotie tekee tilanteesta protestivarauksen. Ottelun loppu onkin enää kosmetiikkaa, sillä eroa on 8 pistettä kun kellossa aikaa enää vajaat 40 sekuntia. Loppulukemat BC Nokialle 90-82.

Isäntä BC Nokialta on syytä nostaa esiin hienon ottelun pelannut Shawn Hopkins, joka tehoili monipuolisesti ympäri kenttää. Uusi piste-ennätys ”Pikku-Hopille” 19 pistettä ja päälle 6 levypalloa. Myös Daniel Dolencin (11/3) ja Lassi Nikkarisen (8/4) peliä on hienoa seurata.

Trey Niemen akrobaattisia suorituksia olisi lisääkin kaivattu

Maajoukkuetauolla luvassa lepoa ja treeniä

Pitkä kausi ilman pidempiä taukoja vaatii veronsa ja viime peleissä Meidän Joukkueen pelissä on ollut näkyvissä hieman väsymystä. Nyt alkanut kahden viikon tauko peleistä tulee joukkueen kannalta hyvään saumaan, jotta saadaan ladattua akut täyteen kevään viimeiseen puristukseen. Joukkue käyttää tauon harjoitteluun, mutta myös luvassa on muutama päivä vapaata koriksesta. Seuraavan kerran, kun joukkue pelaa niin luvassa onkin todellinen herkkupala, kun vieraita Kupittaalle saapuu yhden juna-aseman päästä Salosta. Varsinais-Suomen derbyt ovat olleet poikkeuksetta hienoja koripallotapahtumia, joista ei ole tilanteita ja tunnetta puuttunut. Tule siis mukaan keskiviikkona 26. päivä katsomaan Varsinais-Suomen parasta koripalloa!

Liput: lippu.fi

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla 26.2.2020 klo 18:30, Ura Basket eGameStars vs. Salon Vilpas. Otteluisäntänä Tallink Silja.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä