Tauolta suoraan isoon otteluun

(25.2.2020) Maajoukkuetauko on ohi ja on aika palata kotoisen Korisliigan pariin. Ura Basket eGameStars käytti tauon hyväkseen pienellä lomalla ja sitten kovalla harjoittelulla. Nyt on akut ladattu viimeiseen runkosarjan rutistukseen. Runkosarjan päätökseen on 42 päivää, jonka aikana meidän joukkue pelaa peräti 13 kertaa! Ja mikä olisikaan herkullisempi tapa palata parketille kuin suoraan koti-derbyyn.

Marius van Andringa on valmis taas tositoimiin

Meidän Ura Basket eGameStars

Helmikuun alku oli synkkä meidän joukkueelle. Kaikki neljä ottelua päättyivät tappiolukemiin ja jalka tuntui painavan kovasti. Tauko tulikin joukkueen kannalta hyvään saumaan, sillä nyt on akut saatu ladattua taas täyteen ja voidaan avoimin mielin suunnata kohti kevättä. Pudotuspelipaikka on vielä otettavissa, mutta se vaatii kovia voittoja pitkin kevättä. Yksi kova voitto olisi ottaa se keskiviikkona Varsinais-Suomen derbyssä, kun vahvasti muuttunut Salon Vilpas saapuu vierailulle. Edellisestä koti-derbystä on varmasti kaikilla vielä hyvät fiilikset. Erityisesti viimeinen neljännes oli mahtavaa tekemistä. 35 tehtyä pistettä Vilpas-koriin yhdellä kympillä on todella harvinaista. Menneet eivät tosin auta tulevassa, muuta kuin neuvoa antavasti. Vilpas varmasti haluaa ottaa revanssin kirvelevästä tappiosta.

Pelaajarintamalla huolta aiheuttaa pelintekijä Jaytornah Wissehin ja sentteri Dustin Thomasin pelikunto. Kummallakin on pieniä vammoja. Jayn pelaaminen on epätodennäköistä ja Dustinin tilanne ratkeaa luultavasti vasta alkulämmittelyssä. Jos Jay on poissa on suomalaistakamiehille luvassa entistä isompaa roolia. Useasti avauksessa oleva Ville Hänninen ottaa siis enemmän roolia pelintekijänä ja myös Marius van Andringa joutuu ottamaan lisävastuuta pelinjohdosta. Penkiltä kapteeni Eero Sahlbergille ja divarissa 31 pistettä PuHua vastaan tehnyt Trey Niemi ovat myös valmiina ottamaan vastuuta.

Laituriosastolla Tre’Shaun Fletcherille ja Darious Motenille on luvassa isoja minuutteja ja heitä tuuraa koko ajan eteenpäin menevä Joona Airenne. Sentteri Miikka Luosmaa puolestaan odottaa innoissaan ottelua, että pääsee taas iskemään vanhaa seuraansa vastaan. Jos molemmat epävarmoista miehistä ovat poissa on coach Kristian Palotiellä laittaa sisään myös Atte Perttu ja Lauri Hänninen.

Miikka Luosmaalla on iso näytön paikka. Kuva: Hannu Tuominen

Vierailija Vilpas Vikings

Salosta kun joukkue matkustaa Kupittaalle on heitä aikaisemmissa derbyissä seurannut sadoittain faneja. Myös keskiviikkona on Vilpas Ultras on tulossa paikalle tuomaan oman lisänsä ottelutapahtumaan. Hienoa!

Salolaisryhmässä on kärsitty kauden mittaan liian monista loukaantumisista. Syksyllä Tim Coleman loukkaantui ja oli pitkään pois kentiltä. Susijengin luottomies Mikko Koivisto on pitkään kärsinyt selkävaivoista, mutta on onneksi pelikunnosa Colemanin tapaan tällä hetkellä. Juho Nenonen puolestaan loukkaantui joulukuussa eikä ole sen jälkeen pelannut. Viimeisimpänä vielä kenties se kipein loukkaantuminen kun tammikuussa Suomi-koriksen legenda Teemu Rannikko loukkasi polvensa ja on loppukauden sivussa. Loukkaantumisen myötä saattaa olla niin että Rannikon pelaajaura on jalan kanssa paketissa. Sääli jos näin on.

Harva kestäisi tuollaisen loukkantumissuman, mutta Vilpas sen on tehnyt. Ville Tuomisen luotsaamasta viikinkipurresta on löytynyt uusia ratkaisijoita jatkuvasti. Erityisesti nuoret Aatu Kivimäki ja Henri Kantonen ovat olleet ajoittain loistavia. Vahvistusosastolla on Salossa ovi käynyt molempiin suuntiin. Alkukaudesta joukkueessa olleet Reggie Dillard ja DJ Laster ovat poistuneet kokoonpanosta ja kesken kauden tulleet paikkaaja Justin Baker sekä Christopher Flemmings ovat myös hyvästelleet Salon.

Tämän vuoden puolella Vilpaaseen on siirtynyt aikaisemmilta kausilta tutut vahvistukset Tobin Carberry sekä Jeremiah Wood. Myös kotimaisella osastolla on tulopuolella ollut väkeä kun Korihaista loppukauden sopimuksella saapui Elias Eerikinharju sekä jo lopettanut Samuel Haanpää teki paluun erityisesti harjoitusten lisämieheksi.

Loukkaantumiset eivät ota Salossa loppuakseen, siitä kertoo myös keskiviikoksi nimetty kokoonpano:
Carberry GTD25%, Haanpää GTD50%, Koivisto, Kantonen, Coleman, Kivimäki, Juntunen, Eerikinharju, McNeace GTD50%, Laine, Wood, Thompson GTD75%.

Varsinais-Suomen derby osa 7

Keskiviikkona on siis juhlapäivä. Kaikesta huomaa että ei olla ihan tavallisen runkosarjapelin äärellä. Kiinnostus ottelua kohtaan on huomattavasti suurempaa kuin yleensä. Luvassa on jälleen hieno urheilutapahtuma ja tunnelmaa luovat molempien hienot kannattajajoukot. Kupittaan päätykatsomo on myös auki, joten taas on lupa nauttia.

Koris on parasta paikan päällä! Kuva: Hannu Tuominen

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla keskiviikkona 26.2.2020 klo 18:30 Ura Basket eGameStars vs Salon Vilpas.

Liput: lippu.fi

Yhteistyössä