Täyskäännös onnistui

(1.3.2020) Meidän joukkue onnistui kääntämään keskiviikkoisen katastrofin vahvuudeksi ja otti elintärkeä voitto loppukauden kannalta. Avery Woodsonin (10/5s) paluu Kupittaalle ei ollut jättimenestys.

Ura Basket eGameStars – Kouvot 77-74 (12-18, 28-17, 16-21, 21-18)

Tre’Shaun Fletcher (27/13) repi huolella korirautoja

Ura eGameStarsin ja Kouvojen kohtaaminen oli alusta kahden hermostuneen joukkueen kamppailua. Varsinkin isännille korintekeminen oli todellista myrkkyä. Ensimmäinen neljännes päättyi vieraiden komennossa 12-18.

Toiselle kympille Meidän joukkue sai intensiteettiä nostettua huomattavasti ja olikin koko jakson kuskin paikalla. Kouvot tyytyivät pitkiin kakkosiin jotka upposivat melko pienellä prosentilla. Levyrit omassa päässä hoidettiin kohtuullisen hyvin ja sitä kautta päästiin hyökkämään hieman nopeammin. Toinen jakso kirjattiin meille 28-17 ja puoliajalle siis viiden pisteen etumatkalta.

Dustin Thomas (10/10/5) palasi kokoonpanoon ja toi rauhaa joukkueen tekemiseen

Toinen puoliaika alkoi hienosti meidän kannalta. Pari nopeaa koria ja ero oli yhtäkkiä jo yhdeksässä. Kouvot kuitenkin taistelit itsensä taas peliin ja kävivätkin neljänneksen lopulla johtoasemassa. Viimeiselle jaksolle tasatilanteesta 56-56

Viimeinen neljännes oli kovaa taistelua. Johto vaihteli ja jännitys tiivistyi kohti loppua. Vielä neljä minuuttia ennen loppua Kouvojen parhaana palkittu David Gonzalvez (18/6/4) vei onnistuneella kolmen pisteen heitolla joukkueensa johtoon. Tämän jälkeen ratkaisijan viitan harteilleen otti Darious Moten (24/14), joka laittoi kaksi peräkkäistä kolmen pisteen heittoa pussin pohjalle ja käänsi edun isännille. Kouvot tulivat vielä Gonzalvezin johdolla parin pisteen päähän ja pääsi hakemaan tasoitusta pari sekuntia ennen loppua, mutta Dariousin ilmava blokki pelasti illan Ura Basket eGameStarsille. Kotijoukkueen paras pistemies Tre’Shaun Fletcher (27/13) pääsi viimeistelemään voiton vapariviivalta. Ensimmäinen pomminvarmasti sisään ja toinen taktisesti eturautaan. Näin loppulukemat Kupittaan taululla 77-74 ja tappioputki on poikki.

Voitto kelpasi myös hienosti kannustaneelle kotiyleisölle

Tilastojen kertomaa

Molemmat joukkueet heittivät kolmen pisteen heitot huonosti, Ura 29% ja Kouvot 28%. Kakkoset voitettiin 55%-40%. Levypallot myös meille 47-43, vaikka Kouvot otti 14 hyökkäyslevypalloa. Pallonhallintoja oli vähän sillä yhteensä pelissä oli 180. Pisteet 3 sek alueelta 28-26 ja nopeista hyökkäyksistä 16-7.

Turku Energia-lehdistötilaisuus

Ura Basket eGameStarsin pelit jatkuvat keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Tampereelle vierailulle. Seuraava kotipeli vuorostaan lauantaina, kun luvassa on Varsinais-Suomen pikkuderby.

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla lauantaina 7.3. Ura Basket eGameStars – Korihait klo 17:00

Liput: lippu.fi

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä