Tiistaina bussi vie Lapualle

(9.3.2020) Korisliigan tiivis ottelutahti iskee taas, kun Meidän Joukkue pääsee pelaamaan kahden välipäivän jälkeen. Andrew Johnstonin debyytti Kupittaalla oli onnistunut, mutta nopeasti pitäisi olla valmiina seuraavaan peliin. Tällä kaudella olemme olleet sarjan huonoin vierasjoukkue ja onkin mielenkiintoista nähdä saako uusi päävalmentaja tehtyä tarvittavia muutoksia vierasotteluihin. Kuten kaikki loppurunkosarjan ottelut, myös tiistain ottelu on elintärkeä pudotuspelien kannalta.

Marius van Andringa saa varmasti lämpimän vastaanoton vanhasta kotisalista

Isäntä Lapuan Kobrat

Kobrien kausi ei varmasti ole mennyt niin kuin he suunnittelivat ennen kauden alkua. Sarjan parhaita suomalaisia oleva Antto Nikkarinen saapui Lapualle johtamaan kobrat aina pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä lapualaiset ovat sarjataulukossa sijalla 11. Nikkarisen lisäksi myös erityisesti hyvänä heittäjänä tunnettu Juho Lehtoranta saapui Lapualle isoin odotuksin. Tähän kun vielä lisätään Lauri Toivonen sekä Lapuan oma poika Jussi Turja on kasassa hyvä suomalaisnelikko. Perinteisesti Lapualla on myös jenkkivalinnat osuneet nappiin.

Tiistain ottelun isännät ovat kärsineet loukkaantumisista koko kauden ja se selittää osin vaisua kautta. Tammikuussa Ura Basketista viime kaudelta tuttu Fiifi Aidoo otettiin mukaan remmiin tuomaan lisää leveyttä. Tiistaina Kobrat pääsevät näillä näkymin täydellä kokoonpanolla ja sarjasijoituksen ei saa antaa hämätä, sillä kyseessä on erityisen hyvä kotijoukkue.

Katseet kääntyvät jälleen ”Colorado-kaksikkoon” Thomas-Fletcher

Meidän Ura Basket eGameStars tiistaille

Lauantaina joukkueemme otti helpottavan voiton kotonaan, kun Korihait kaatui hyvän taistelun jälkeen viidellätoista pisteellä. Ottelu oli tulikaste uudelle päävalmentajalle eikä se olisi paremmin voinut päättyä. Putoamispeikko alkaa olla karistettu siis kannoilta. Sarjataulukossa kiintopiste on laitettu kahdeksannelle sijalle ja sitä tällä hetkellä isännöivään Kouvoihin, jotka ovat neljä pistettä meitä edellä.

Tiistaina kauden kolmatta vierasvoittoa päästään tavoittelemaan lähes täydellä miehistöllä, sillä vain alavartalovammasta kärsivä Trey Niemi on sivussa kokoonpanosta. Erityisen lämpimän vastaanoton Lapualla saanee Marius van Andringa, joka edusti kaudella 2016-17 Kobria. Mariuksen heitto on viime aikoina ollut hieman hakusessa, mutta Korihait-ottelun toisella puoliskolla heitto alkoi osumaan jo vanhaan tyyliin. Toivotaan siis että heitto lähtee siitä kulkemaan normaalisti!

Isossa roolissa meillä on tietysti vahvistuskolmikko Tre’Shaun Fletcher-Dustin Thomas-Jaytornah Wisseh. Tre’Shaun takoi viime peliin kauden kovimmat lukemat pisteissä ja syötöissä (29 ja 9) ja onkin varmasti nälkäinen rikkomaan ennätyksiä myös Lapualla. Dustin Thomas puolestaan johtaa sarjan levypallo-, tehokkuus- sekä tuplatuplatilastoja. Erityisesti Dustin loistaa tuplatuplissa, joita kasassa on 33 pelatusta ottelusta 22 kappaletta. Kun seuraavilla on kasassa 11 on jo tässä vaiheessa kautta selvää, että Dustin tulee tämän kategorian voittamaan. Jay puolestaan takoo niin sanotusti off the radar hyviä tilastoja. Takamies antaa ottelua kohti 5,4 syöttöä, joilla hän on sarjassa kuudenneksi paras.

Korisliigaa Lapualta, tiistaina 10.3.2020 klo 18:30, Kobrat vs Ura Basket eGameStars

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä