Tiistaina taas Kupittaalle!

(10.12.2018) #MeidänJoukkue jatkaa kotipelejään tiistaina, kun vieraaksemme Kupittaan palloiluhalliin saapuu nousukuntoinen Seagulls Helsingistä.

Tuttu taistelupari

Korisliigan otteluohjelman kummallisuuksiin kuuluu, että Ura kohtaa Seagullsin toistamiseen Turussa vain vajaan viiden viikon sisään. Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua tuon ottelun jälkeen.

Oma joukkueemme sai edellisestä Seagulls-voitosta paljon lisää energiaa ja hankki heti perään kaksi kivaa vinstiä lisää. Viime Seagulls-pelin jälkeen saimme kaivattua täydennystä, kun Chris McNealy liittyi joukkoomme ja Eldar Skamokin on nyt toipunut pelikuntoon. Valitettavasti vain lauantaina oli sitten Aleksi Akpason vuoro teloa jalkansa.

Myös Seagulls koki edellisen kohtaamisemme jälkeen herätyksen. Seura vaihtoi pikapikaa pari amerikkalaispelaajaa laadukkaampiin kavereihin ja voittoja alkoi tulla. Viimeksi lauantaina helsinkiläiset raatelivat BC Nokian murskanumeroin.

Avainasioita

Seagulls teki marraskuussa kovan liikkeen värväämällä takamiehekseen räjähtävän nopean Juwan Statenin, 185 cm. Toissakaudella hänet palkittiin liigamme parhaana ulkomaalaisvahvistuksena. Statenin vartiointi on tiistai-illan matsin avainasioita.

Teräsmiehet Tuukka Kotti, 205 cm, ja Timo Heinonen, 198 cm, ovat Seagullsin vankkoja tukipilareita. Amerikkalaisista etenkin Christopher Ortiz, 203 cm, on viime aikoina osunut tarkasti kaaren takaa.

#MeidänJoukkue on ehtinyt hetken nuolla haavojaan lauantain KTP-tappion jälkeen. Joukkueessamme on kapasiteettia voittaa tässä sarjassa kenet tahansa, kunhan saamme intensiteettimme säilytettyä koko ottelun ajan.

Tiistain avainasioita on, kumpi joukkueista ottaa komennon puolustuskorillaan ja pääsee siten hallitsemaan pelin tempoa. Kuka nousee tiistaina joukkueemme sytyttäjäksi?

Krisun ennakkokommentit

”Seagulls on tehnyt pelaajamuutoksia ja alkaa myös tervehtymään. Nokiaa vastaan joukkue oli mykistyttävän kova ja – kuten kauden alusta olen sanonut – on ehdoton mestarikandidaatti. Meidän kolmannen jakson esitys KTP:ta vastaan oli todella huono ja nyt on kasvojen pesun paikka”, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie vaatii.

”Akpason loukkaantuminen avaa nyt jollekin muulle mahdollisuuden astua esille.”

Korisliigaottelu Ura Basket – Helsinki Seagulls alkaa Kupittaan palloiluhallissa tiistaina 11. joulukuuta kello 18.30. Tervetuloa vauhdikkaan korisviihteen pariin!

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä