Tyrmäävä Ura eGameStars katkaisi Kobrien putken

(9.10.2019) Yleisö sai parasta, kun Edari tarjoili intensiteettiä, asennetta ja peli-iloa

Ura Basket eGameStars–Kobrat 117 – 93 (35 – 12, 34 – 29, 28 – 27, 20 – 25 )

Vierailija Kobrat Lapualta oli aloittanut Korisliiga-kauden kahdella voitolla. Ura Basket eGameStars puolestaan kahdella tappiolla, mutta suunta oli kääntynyt maanantaina, kun se Uudessakaupungissa voitti (kehnosti puolustaneen) Korihait hyvän heittopelin säestyksellä. Kotijoukkue pisti heti alusta puolustuksessa pyllyn alas ja jalat liikkumaan vikkelästi. Asenne oli kohdallaan, peräänantamattomuus ihailtavaa ja kova puolustus sai Kobrat hämilleen. Sen pallon liike oli huonoa ja hyökkäyksistä puuttui jatkuvuus. Heitonvalinnat olivat huonoja. Mitään se ei saanut ilmaiseksi hyvin latautunutta ja keskittynyttä kotijoukkuetta vastaan.

Ajassa 3:42 joutui Lapua ottamaan aikalisän, kun Ura oli siirtynyt 13-2 -johtoon loistavan ottelun taas pelanneen Stephaun Branchin ilmavalla donkilla. Ura Basket lähti levypalloista ja saamistaan stopeista hurjalla vauhdilla liikkeelle ja pisti myös palloa liikkeelle, ja pääsi hyökkäämään repaleista puolustusta vastaan. Ajassa 6:43 Tyrell Greenin korilla kotijoukkue siirtyi jo 26-4 -johtoon. Ensimmäinen neljännes meidän joukkueelle 35-12.

Dustin Thomas pelasi mahtiottelun, 21 pistettä, 17 levypalloa

Toisella meno jatkui, vaikka Lapua alkoikin saada koreja. Kun toista jaksoa oli pelattu vasta 1:45, oli Uralla jo joukkuevirheet täynnä, ja Lapua pääsi vapaaheittoviivalle. Puoliajan kotijoukkueen tilastot olivat huikeaa luettavaa hyökkäyspään osalta, kakkoset olivat osuneet 68% ja kolmoset peräti 75% tarkkuudella (12/16). Oikeat miehet ottivat heittoja; Trey Niemen kakkoset pitkällä tauolla 3/4, kolmoset 3/3, ja johto oli kasvanut 28 pisteeseen.

Kolmas jakso pelattiin lähes tasan, vaikkakin Lapuan hyökkäyspäässä yhteisymmärryksen löytäminen oli takkuista, peliä leimasi pallon liikkeen pysähtely ja epäröinti. Uran puolustuksen kommunikaatio kuitenkin oli ajoittain huonoa, josta Lapuan Jussi Turja kiitti, ja pisti kolmosia sisään hyvällä prosentilla. Lapuan heitot alkoivat osua, mutta niin ne osuivat kotijoukkueellakin, ja peli alkoi tasoittua, mutta iso johto pysyi. Sulkeminen puolustuspäässä alkoi olla huolimatonta ja vieraat napsivatkin turhan monta helppoa hyökkäyslevypalloa, ja Ura joutui rikkomaan. Dustin Thomas ajoittain tuskaili korin alla ulottuvien lapualaisten puristuksissa. Miikka Luosmaa oli pelin alussa saanut iskun kasvoihinsa, mutta hänen pelaaminen loppui jalkavammaan. Eero Sahlberg viihtyi kentällä ja toi tarvittavaa energiaa hyökkäyksiin.

Puolustuslevypalloissa oli oikeaa päättäväisyyttä

Viimeisellä jaksolla molemmat joukkueet pääsivät peluuttamaan vaihtopenkkiään. Ottelun jälkeen Lapuan Juho Lehtoranta totesi kuivasti, että Uran on vaikea hävitä tuolla kolmosten osumatarkkuudella.
Lapuan valmentaja Ville Turja manasi joukkueensa hermojen menettämistä Uran aggressiivisessa puolustuksessa ja sitä seuranneita huonoja heiton valintoja. Pelisuunnitelmaa ei saatu toteutettua etenkään Stephaun Branchin puolustamisessa. Totesipa Turja vielä senkin, että kun joukkue oli harjoitusotteluita voittanut huonolla pelaamisella ja nyt sarjan kaksi ensimmäistä peliä voitettiin ei-niin-hyvällä pelillä, niin se ansaitsi litsarin poskelle, mutta nyt niitä tulikin sitten molemmille poskille.

Marius van Andringa (11 pistettä) oli erityisesti ensimmäisellä puoliajalla kova

Kotijoukkueen valmentaja Kristian Palotie oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäisen neljänneksen puolustukseen, joka pakotti Lapuan huonoihin valintoihin.

”Meiltä toinen neljännes oli pöljä neljännes, emme puolustuksen hyvin, mutta heitimme vaan kaikki heitot sisään.”

Palotie toivoi jatkossa ehjä neljäkymmenminuuttista, nyt mentiin välillä riskillä, ja jos silloin heittoputki tyrehtyy, ja vastustaja alkaa osua, on isokin johto helppo menettää. Kesällä paljon kehittynyt Trey Niemi (24/0, 4syöttöä) palkittiin ansaitusti Uran parhaana. Stephaun Branch kirjautti teholukemakseen hurjat 44 (29p/12l/9s/3r/3b).

Stephaun Branch kirjautti taas käsittämättömän tilastorivin: 29p/12l/9s/3r/3bl.
Teholukema 44!

Ottelutilastot: korisliiga.fi

Ura Basket eGameStars saa nyt ansaitun tauon, kun seuraava peli on vasta tulevan viikon lauantaina Joensuussa vastikään Fiba Europe Cupissa lohkovaiheeseen edennyttä Kataja Basketia vastaan.

Seuraava kotipeli Littoisissa 23.10.2019. Tällöin vastaan asettuu sarjanousija Lahti Basketball.

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä