U16 SM-sarjaan, WU16 ja WU17 I-divariin!

(5.10.2021) Seuramme sai viime viikonvaihteessa hienosti täydennystä valtakunnallisiin juniorisarjoihin, kun 16-vuotiaat pojat raivasivat tiensä SM-sarjaan ja 16-vuotiaat tytöt I-divisioonaan. Pari viikkoa aiemmin myös 17-vuotiaiden tyttöjoukkueemme selviytyi I-divisioonaan.

2.10. U16-SM-karsinta: Ura Basket – Espoo Basket Team 99 – 66

16-vuotiaat pojat aloittivat oman SM-karsintansa kotikentällään voitokkaasti. Ennalta hyväksi joukkueeksi tiedetty EBT taisi jotenkin oudoksua Littoisten parkettia ja alistui lopulta yllättävän selvänumeroisesti meikäläisten käsittelyssä.

3.10. Ura Basket – HNMKY 53 – 136

Sunnuntain avausottelun juoni oli etukäteen selvä. HNMKY lienee ikäluokkansa ykkösjoukkue Suomessa juuri nyt. Niinpä päävalmentajamme Antti Saarinen päätti säästellä joukkuettaan mahdollisimman paljon illan ratkaisuottelua varten.

3.10. Ura Basket – Espoo Basket Team 78 – 64

Turnauksen päätösottelun panoksena oli siis SM-sarjapaikka. Oma joukkueemme aloitti vapautuneesti ja hankkiutui nopeasti selvään johtoasemaan. Liekö jokin hyvänolontunne hiipinyt puseroon, mutta espoolaiset alkoivat vähitellen kiriä eroa umpeen ja tulivat lopulta rinnalle ja pariin otteeseen ohikin.

Viimeisen viiden minuutin aikana coach Saarinen löysi vihdoin laajasta rosteristaan toimivan viisikon, joka lopulta onnistui kotiyleisömme raivokkaan kannustuksen siivittämänä puolustamaan vastustajan ahtaalle ja juoksemaan tarvittavat voittokorit.

”SM-sarjapaikka on meille tosi mieluinen juttu. Pojat tulevat saamaan kauden mittaan paljon hienoja pelejä. Nuorelta joukkueeltamme ei varmasti odoteta sarjassa ihmeitä, joten saamme lähteä jokaiseen otteluun altavastaajina uutta oppimaan”, valmentaja Antti Saarien sanaili turnauksen jälkeen iloisena.

SM-sarjassa Ura Basketin seurana ovat HNMKY, ToPo, PuHu, WB-Pantterit, Beat Basket, Tapiolan Honka, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja BC Nokia.

2.10. WU16-SM-karsinta: Ura Basket – Torpan Pojat 39 – 70

Tyttöjoukkueemme pelasi oman karsintaturnauksensa Tampereella. Avausottelussa helsinkiläinen Torpan Pojat oli odotetun vahva ja korjasi voiton helpohkosti nimiinsä.

3.10. Ura Basket – Raholan Pyrkivä 78 – 58

Sunnuntain avausottelussaan joukkueemme kohtasi järjestävän seuran Raholan Pyrkivän. Pelin ensimmäinen puolisko oli meikäläisiltä nihkeä, ja vastustaja johti tauolla seitsemällä pisteellä.

Puoliajan jälkeen joukkueemme ryhdistäytyi ja jätti lopulta vastustajansa selvästi taakseen.

3.10. Ura Basket – Torpan Pojat 49 – 98

Päätösottelussa vastaan asettui uudestaan Torpan Pojat. Helsinkiläiset olivat hävinneet aamuottelunsa ja tulivat siitä sisuuntuneena turnauksen päätösotteluun.

Koko kentän prässipuolustuksellaan ToPo juoksi väsähtäneen joukkueemme kumoon ja selvitti ansaitusti tiensä tämän kauden SM-sarjaan.

”Torppa on laadukas joukkue ja se kuuluukin SM-sarjaan. Meille I-divari on nyt oikea taso, ja tulemme saamaan sieltä tosi hyviä pelejä”, päävalmentaja Petri Lampinen kertoi turnauksen jälkeen.

”Jatkamme sitkeästi harjoittelua yksilötaitojen saralla. Erityisesti viimeistelytaidot kontaktissa ja pienestä edusta tulevat vaatimaan paljon huomiota.”

Muut divarijoukkueet ovat Beat Basket, Leppävaaran Pyrintö, Tikkurila-Seura, Hyvinkään Ponteva, PuHu, Raholan Pyrkivä, Tampereen Pyrintö, HoNsU ja Lahti Basketball.

11.9. WU17 SM-karsinta: Ura Basket – HNMKY 66 – 78

12.9. Ura Basket – PuHu 51 – 77

17-vuotiaat tyttömme pelasivat omissa SM-karsinnoissaan pari mukavaa matsia. Ero tyttökoriksen kärkiseuroihin kaventuu kaiken aikaa, mutta vielä meikäläisten oli antauduttava helsinkiläisten ja vantaalaisten kyydissä. Lopulta myös Vantaan Pussihukat jäi tästä SM-karsintaturnauksesta seuraksemme valtakunnalliseen I-divisioonaan.

Mainittava kuitenkin on, että jo pari viikkoa myöhemmin tyttömme voittivat PuHun divarin avausottelussa riemukkaasti lukemin 74 – 72.

Divaria pelaavat myös ToPo, Tikkurila-Seura, Beat Basket, Peli-Karhut, Korikobrat sekä Pälkäneen Luja-Lukko.

Ura Basket onnittelee lämpimästi kaikkia valtakunnallisiin sarjoihin selviytyneitä joukkueitamme taustahenkilöineen!

Yhteistyössä