U17 paalupaikalta SM-välieriin

(31.3.2019) Ura Basketin 17-vuotiaat ovat voittaneet ikäluokkansa SM-sarjan runkosarjan. Kiharaisen sarjan neljän parhaan lopullinen järjestys varmistui vasta viimeisellä kierroksella, kun meidän pojat kohtasivat Hyvinkään Pontevan vieraissa, ja HNMKY ja Sykki selvittivät keskinäisen paremmuusjärjestyksensä Helsingissä. Runkosarjavoittoon vaadittiin voitto meikäläisiltä, mutta toisaalta myös Sykin voitto Namikasta. Ja näin siinä kävi, kun HNMKY joutui antautumaan viherpaidoille, samalla kun Ura lopulta voitti Pontevan vieraissa.

HyPo – Ura Basket 71–78 (21–25, 18–19, 13–16, 19–18)

Peli lähti osaltamme lennokkaasti liikkeelle, ja kolmannessa minuutissa taulussa oli pisteet 11-2 meille.

Virhevaikeudet ja menetykset antoivat vastustajalle mahdollisuuden tulla peliin mukaan, ja HyPo käväisikin neljänneksen loppupuolella jo hetken johdossa. Niilo Rautavirran onnistuneen kolkin turvin jakso kirjattiin lopulta meille.


Eddy Gullichsen oli paras pistemies 19 bojolla.

Toisen neljänneksen alussa päätetiin vielä antaa hyvinkääläisille tilaisuuden ottaa peli haltuunsa. Isojen miestemme Veeti Ala-ahon ja Jon Jalamon virhetilit lähenivät jo punaista, ja tuomareiden vaikeudet pitää linja kasassa aiheutti hämmennystä ja suorastaan kiehumispisteitä Uran pelaajien keskuudessa. Todettakon tässä yhteydessä se, että virheet lopulta kirjattiin joukkueille tasan 21.

Rasmus Elamo ja Niilo painivat kiitettävästi HyPon isojen pelaajien kanssa ne viitisen minuuttia, kun pelin ratkaisuhetket mielessä jouduimme pelaamaan ilman isoja äijiämme. Rassen kolkki toisen neljänneksen puolessa välissä vei meidät lopulta johtoasemaan, josta ei pelin aikana enää luovuttu. Vaikka hilkulla se välillä oli.

– Ottelua leimasi hätäiset ratkaisut ja yleisen kärsivällisyyden ja maltin puuttuminen, kertoo apuvalmentaja Kimmo Lauri. Lauri Hänninen teki ottelussa 500. pisteensä runkosarjassa, ja on sarjan pistekuningas. Toisaalta pisteitä tehtiin tänään vähän, ja yleensä vahvoista ajoistaan tunnettu Late malttoi tänään jakaa palloa ja luovuttaa vastuuta muille.

Paras pistemies oli tänään Eddy Gullichsen (19p), ja Lenni Lönnqvist nappasi eniten levareita (9r). Eniten syöttöjä jakeli Lauri (6s).

Ottelutilastot

Edessä välierät, vastassa Honka

Lauri Hänninen teki 500. runkosarjapisteensä Hyvinkäällä.

Välieräsarja alkaa lauantaina 6. huhtikuuta Littoisten monitoimitalolla. Vastustajaksi saapuu ikäluokan mestaruutta puolustava Tapiolan Honka.

– Runkosarjan kohtaamisissa olemme sekä hävitty ja voitettu, kommentoi A-poikien päävalmentaja Petri Mäkitalo. Vastustajan kokoonpanon ennustaminen on hankalaa, sillä espoolainen suurseura pelaa samanaikaisesti U19SM pronssipelissä, U16SM välierissä sekä tämän sarjan välierissä.

Mäkkärin käskyttämät nollakakkoset ovat nousseet yhdeksi seuramme kiinnostavimmaksi ja hauskimmaksi joukkueeksi, jonka peleissä aina sattuu ja tapahtuu. Tervetuloa kannustamaan vauhdikasta ja viihdyttävää koripalloa pelaavaa junnujoukkuettamme kohti finaaleja!

U17SM, 1. välierä: Ura Basket vs. Tapiolan Honka
Littoisten monitoimitalo
la 6.4.2019 klo 17

Kuvat: Jukka Jalamo

Tagged under

Yhteistyössä