U17 SM-sarjaan!

(17.9.2021) Seuramme U17-pojat selvittivät komeasti tiensä ikäistensä SM-sarjaan viime viikonvaihteen karsinnoissa Espoossa.

Vaikeat lähtökohdat

”Lähtökohtamme tähän SM-karsintaan olivat vaikeat. Ensinnäkin me emme käyttäneet sallittuja kahta yli-ikäistä pelaajaa, kuten esim. Tapiolan Honka. Me emme myöskään saaneet hyväksemme kotikenttäetua, kun ei Kaarinasta eikä lähiseuduilta löytynyt tähän viikonvaihteeseen sääntöjen mukaista salitilaa”, päävalmentaja Kimmo Vyyryläinen harmitteli turnauksen jälkeen.

”Lisäksi avainpelaajamme Sinan Coskunilla oli lievä vamma ja annoin hänen pelata vain muutaman minuutin toisessa pelissämme, mutta sitten enemmän viimeisessä ratkaisuottelussa.”

11.9. Ura Basket – Lahti Basketball 67 – 58

”Pelasimme siis ilman Sinania, ja onnistuimme kyllä tosi hyvin. Huvittavaa sinänsä, että pelasimme jo Tallink-turnauksessa kaksi kertaa Lahtea vastaan ja nyt tässä karsintaturnauksessa vielä toiset kaksi kertaa lisää”, Kimmo naurahtaa.

12.9. Tapiolan Honka – Ura Basket 87 – 46

”Eka neljänneksen verran me roikuimme espoolaisten kannoilla, mutta sitten tasoero kävi selväksi. Vaihtorumba vaan käyntiin ja säästelimme mahdollisimman paljon voimia illan ratkaisupeliin.”

12.9. Ura Basket – Lahti Basketball 70 – 47

”Tässä SM-sarjapaikan ratkaisseessa matsissa kohtasimme siis Lahden jo neljättä kertaa kahden viikon sisään. Kaikki edelliset kohtaamiset olivat kääntyneet eduksemme, osa kyllä vain niukasti.”

”Liekö joku hyvänolon tunne vaivannut vai mikä, mutta peli ei suinkaan loppunumeroista huolimatta ollut helppo. Toisella neljänneksellä lahtelaiset naputtelivat koriimme peräti 28 pistettä ja johtomme oli tauolla vain kolme pistettä. ”

”Puoliajalla saimme vihdoin puolustuspelimme palaset kuntoon, ja jälki oli sitten sen mukaista. Lahti teki kolmannella kympillä vain kaksi pistettä ja päätösjaksollakin ainoastaan kahdeksan.”

”Kyllähän tämä SM-sarjapaikka on meille sikäli aikamoinen helpotus, että nyt me vältämme divarin pitkät ottelumatkat Ouluun, Joensuuhun, Lappeenrantaan jne. Nimittäin nyt seitsemän SM-sarjajoukkuetta tulee Eteläiseltä alueelta ja kolme Läntiseltä alueelta.”

Kova työ palkitaan aina

Coach Kimmo Vyyryläinen on yhdessä valmentaja Juho Laurin kanssa tehnyt vuosikausia pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä joukkueensa eteen. Valtaosa pelaajista on maahanmuuttajataustaisia, joille coach Kimmo vankalla kokemuksellaan tarjoaa turvallisen ja laadukkaan toimintaympäristön.

Ura Basket onnittelee lämpimästi U17-joukkuettamme SM-sarjapaikasta!

Yhteistyössä