U19SM voittoputkessa

(28.11.2020) A-poikien SM-joukkue nappasi voiton Jyväskylä Basketball Academy JBA:sta lauantaina vieraskentällä pelatussa ottelussa. Neljäs voitto putkeen siivitti Ura Basketin playoff-viivan yläpuolelle.

U19SM: JBA Gradia – Ura Basket, Gradia, Jyväskylä 29.11.
71–80 (25–19, 9–14, 16–22, 21–25)

Lähtö Keski-Suomen korispääkaupunkiin kukonlaulun aikaan ei lopulta haitannut joukkueemme suorittamista. Liikkeelle päästiin kahdeksalla pelaajalla, sillä poissaolot ja loukkaantumiset verottivat rosteria vielä perjantai-illalla. Onneksi saatiin vasta 15-vuotias B-poikien taitava takuri Sinan Coskun matkaan mukaan kahdeksantena pelaajana.

Lenni Lönnqvist vie parketilla. Saldona Jyväskylässä 11p/5 riistoa.

U19 päävalmentaja Arttu Mannelin myönsi tilanteen hankalaksi. JBA on kova kotonaan ja heittää lisäksi hyvin.

– Aluksi teimme pisteitä hyvin, pääsimme nopeista nostamaan helppoja koreja. JBA pääsi aikalisän jälkeen peliin mukaan, ja saivat otetta omasta pelaamisesta. Vastustaja pystyi tulemaan palloskriineistä heittopaikkohin, joista naulasivat hyvällä prosentilla sisään. Vastasimme tekemällä palloskriinipuolustukseen muutos, kertoo Arttu.

Puolustamisesta kaikki alkaa, ja JBAn korinteko tyrehtyi täysin toisen kymmenyksen puolivälissä. Pystyimme puolustamaan kohtalaisen hyvin koko loppupelin. JBA sai kuitenkin hyviä ja välillä pakotettuja heittoja. Piste-ero jäi lopulta vain yhdeksään pisteeseen, ja syy siihen löytyy lähinnä omasta heikohkosta viimeistelystä.

– Vaparit ja kolkit heitettiin huonosti, mikä osaltaan piti JBAn pelissä mukana. Kuitenkin kaikki meidän äijät pelasivat hyvin ja osallistuivat puolustamiseen hyvin, summaa päävalmentaja suojattiensa esiintymistä.

Uran A-poikien pelaaminen on kehittynyt laajalla rintamalla koko syyskauden ajan. Tappio Katajalle kotikentällä oli joukkueelle osittainen pettymys; vielä ei oltu valmiita kohtaamaan laadukkaan takurin johtamaa peliä.  Pyrintö-peli Tampereella oli puolestaan todellinen pettymys, ja alisuorittaminen tamperelaisten ainutlaatuista pelitapaa vastaan herätti huolta valmennuksessa.

– Mutta nyt tietää, että taso on parhaimmillaan hyvä. Joka päivä oppii tuntemaan joukkuetta vähän paremmin. Joskus vasta pelissä näkee, mitä joukkue oikeasti osaa ja mitä heiltä voi vaatia, toteaa elokuussa A-junnujen vastuuvalmentajana aloittanut Mannelin.

– Kolme viimeisimmässä pelissä olimme koko ajan vähän parempia. Pelataan laadukasta korista. Heittojakauma on tasaisempaa, ja itseluottamus ja aktiivisuus kasvaa koko joukkueessa. Myös tahto ottaa vastuuta löytyy nyt useammalta. Kentällä näkee hienoja joukkuejuttuja, mikä ei aina näy pisteissä, sillä viimeistely ontuu vielä hieman. Koris on itseluottamuspeli, ja siihen pitää tottua, kertoo Mannelin.

Neljäs voitto putkeen nosti joukkueen sarjataulukon sijalle neljä. Kovasta kärjestä on vielä pääkaupunkiseudun HNMKY ja Honka pelaamatta. Uudenmaan koronatilanteen takia joudutaan ensimmäisen kierroksen ottelut siirtämään ensi vuoden puolelle.

Harjoitteleminen miesten divarijoukkueen kanssa tehdään yhteistyössä valmentajien kesken. Konsepti on osoittautunut toimivaksi.

– Treenit suunnitellaan täysin 1B:n ehdoilla, josta vähitellen otetaan uusia juttuja mukaan junnusarjoihin. Se palvelee monia, että saavat olla niin kovassa harjoitteluympäristössä, päättää coach Mannelin joukkueen kuulumiskierroksen.

Tagged under

Yhteistyössä