Ugista kelpaa vain voitto

Maanantaina edustusjoukkueemme Ura Basket eGameStars matkustaa Uuteenkaupunkiin perinteikkään Korihaiden vieraaksi. Molemmat ovat aloittaneet kauden kahdella tappiolla, pirteistä esityksistä huolimatta. Sanomattakin selvää, että kumpikin janoaa voittoa Korismaanantain ottelusta.

Meidän Joukkueemme on esittänyt molemmissa sarjaotteluissaan lupaavia otteita. Helsingissä kauden avausottelussa peli oli vielä todella pahasti vaiheessa ja nimivahva Seagulls ei antanut yllättää. Kotipeli Pyrintöä vastaan oli myös vuoristorataa. Parhaimmillaan Pyrintö oli pulassa, mutta heikot hetket veivät voiton käsistä.

Maanantaina lähdetään Ugiin hakemaan avausvoittoa alkukauden otteluista tutulla kokoonpanolla, kun Ville Hänninen on vielä sairastuvan puolella.

Alkukauden näkyvin pelaaja on ollut, kuten arvata saattoi, urheilullinen Stephaun Branch. Tilastoissa Steph on erityisesti ollut vahvasti esillä alkukaudesta. Hän on TOP 5 pisteissä, levypalloissa, tehokkuudessa, torjunnoissa kuin riistoissakin.

Stephin takana Trey Niemi pelaa vakuuttavasti toisena aloittavana takamiehenä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Trey on saanut vastuuta peräti 35 minuuttia ottelua kohden, tehden 14,5 pistettä.

Amerikan miehistä Tyrell Green onnistui hienosti Seagullsia vastaan, mutta Pyrintöä vastaan olikin heikompi peli kaaren takaa. Jotta voitosta voidaan taistella, on Tyrellin onnistuttava paremmin kuin edellisessä pelissä. Dustin Thomas puolestaan oli Helsingissä vielä hukassa, mutta oli pääarkkitehtina loppukirissä Pyrintöä vastaan. Jos heitto uppoaa jatkossa, kuten viimeksi, on Dustin vastustajille erittäin inhottava pelaaja.

Dustin Thomas oli edellisessä ottelussa oivassa vireessä

Isäntä UU-Korihait

Uudessakaupungissa on käynyt muutoksen tuulet viime kauden jälkeen. Päävalmentajana toiminut Pedro Monteiro ei jatkanut tälle kaudelle, vaan tilalle astui espanjalainen Juste Jordi. Jordi onkin saanut pelaajistonsa pelaamaan pirteästi ja peräti 6 miestä on avannut kauden yli 10 pisteen keskiarvoilla. Kotimaisista ulkomaan kierrokselta Suomeen palanneet takamies Vesa Heinonen sekä sentteri Henri Ventoniemi ovat nauttineet täysin rinnoin vastuusta ja ovat tehneet molemmat 11,5 ottelua kohti ensimmäisiin peleihin.

Jenkkinelikosta takamiehet Casey Benson ja Anton Cook ovat rytmittäneet peliä hienosti ja ovatkin olleet päävastuussa korinteosta alkukaudella. Laitureista Luke Meikle on urheilullisempi ja heittää mielellään kauempaakin, kun taas Andre Berry operoi mielellään korin läheisyydessä.

Viime kauden vuoden tulokas Trey Niemi kehittyy ottelu ottelulta aina isompaan rooliin

Coach Palotien kommentit

”Kaksi joukkuetta, jotka haluavat avata voittotilinsä. Korihait on pelannut erittäin laadukasta koripalloa ensimmäisissä otteluissaan ja heidän tarjoama haaste on todella kova. Meidän täytyy parantaa omaa puolustamistamme avauspeleistä ja pelata hyökkäyspäässä kollektiivisemmin” sanailee Kristian Palotie ottelun kynnyksellä.

Korisliigaa maanantaina Uudessakaupungissa, Korihait-Ura Basket eGameStars klo 18:30. HUOM! Elisa Viihde Sportin Korismaanantai-lähetys alkaa jo klo 18:00.

Yhteistyössä