Ura-07 16-vuotiaiden poikien SM-hopealle

(26.4.2023) Ura-07 joutui tiistaina taipumaan U16-sarjan ratkaisevassa finaaliottelussa Tapiolan Hongalle. Espoolaisille siis SM-kultaa ja Ura Basketille SM-hopeaa.

25.4.2023 U16 SM-sarjan 3. loppuottelu Ura Basket – Honka 62–68 (15–12, 15–20, 8–15, 24–21)

Ottelun juoni oli alusta alkaen selvä. Isokokoinen vierasjoukkue pyrki syöttämällä pelaamaan palloa korin läheisyyteen. Oma joukkueemme taas halusi liikuttaa palloa ja etsiä väyliä korilleajoja varten tai heittopaikkoja kolmen pisteen viivan takaa.

Ami Hyvönen

Ottelu eteni suurimman osan aikaa hienoisesti Hongan johtoasemassa, kunnes kolmannen jakson puolivälissä meikäläisten korinteko tyrehtyi pahasti, ja espoolaiset pääsivät karkaamaan jo 17 pistettä edelle.

Päätöskympillä kotijoukkueemme lähti sitkeästi kuromaan eroa umpeen ja pääsikin jo neljän pisteen päähän, mutta honkalaiset onnistuivat pitämään hermonsa kurissa Littoisten monitoimitalon huutomyrskyssä ja pitämään johtoasemansa loppuun asti.

Verneri Virtanen (26/9/5s) oli meidän ehdoton ykköspelaajamme. Hänen teholukemansa (31) oli koko kentän paras. Verneri johti tyylikkäästi joukkueemme peliä, mutta joutui kantamaan myös vastuuta korinteosta, kun muiden heittopeli takkusi.

Verneri Virtanen

Lucas Kalliomäki (16/6/4r) onnistui myös hyvin. Hän pelasi rohkeasti ja määrätietoisesti. Jesse Eskola oli puolestaan sytyttämässä joukkuettamme kiriin. Hänen plusmiinus-lukemansa (8) oli joukkueemme paras.

Lucas Kalliomäki

Hongan väkivahvat sisäpelaajat Joonatan Uunila (17/7) ja Matias Hemdahl (17/4) tehtailivat puolet koko joukkueensa pisteistä.

Antin kommentit

”Me jäimme tänään kolmen sekunnin alueella pieniksi. Honka pelasi taitavasti sisään ja he olivat muutenkin tehneet kotiläksynsä hyvin eivätkä päästäneet meitä juoksemaan”, Uran päävalmentaja Antti Saarinen tunnusti rehdisti hävityn matsin jälkeen.

”Hienosti meidän poikamme kuitenkin taistelivat loppuun asti. Aika kova jännitys, myös honkalaisilla, oli kyllä päällä tällaisessa hornankattilassa. Kiitos jälleen kerran upealle seuraväellemme hienosta tapahtumasta!”

Ura Basket ylpeänä onnittelee nollaseiskoja taustajoukkoineen tuoreesta SM-mitalista. Menestys on matka, matka jatkukoon!

Kuvat: Linda Ojala

Yhteistyössä