Ura-07 jälleen hopealle EYBL-turnauksessa

(15.3.2022) Ura Basketin menestyi jälleen hienosti viime viikonvaihteessa Tallinnan EYBL-turnauksessa. Järjestäjänä toimi tällä kertaa Tallinnan urheilukoulu Audentes.

Ura Basket – BS Keila, Viro 71–66

”Perjantain ekassa matsissa me kohtasimme BS Keilan. Ottelun alusta lähtien olimme hieman niskan päällä, mutta lopullista eroa emme onnistuneet tekemään. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä Keilan todella taitava takamies nosti joukkueensa mukaan otteluun ja tasoitti matsin kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa me olimme muutaman pinnan verran terävämpiä. Hyvä startti turnaukselle!” päävalmentaja Antti Saarinen iloitsi reissun jälkeen.

Ura Basket – North Atlantic, Irlanti 75 – 52

”Perjantain toisessa ottelussa vastaan tuli tuttu Irlannin porukka. Tai oikeastaan tuttuja oli vain valmentaja. Joukkueen rosteri oli muuttunut täysin sitten Käärikun ja Sopotin turnausten. Nyt North Atlantic pisti hyvin kampoihin, mutta olivat taitotasollisesti vielä paljon perässä. Meillä oli kyllä turnauksen heikoin heittopäivä kaaren takaa (2/29), mutta aggressiivinen puolustuksemme takasi kuitenkin selvän voiton.”

”Ottelun jälkeen jäimme vielä katsomaan todella kovatasoista ottelua Audentesin ja seuraavan vastustajamme Tarton välillä. Ottelu oli todella jännä, ja se ratkesi vasta 0,3 sekuntia ennen loppua tasatilanteesta tallinnalaisten hyväksi kahdella onnistuneella vaparilla.”

Ura Basket – BS Tartu, Viro 72–49

”Lauantaina aamuotteluun Tartoa vastaan saatiin kova kannustuslisä, kun fanijoukkomme kasvoi monella henkilöllä. Olimme scoutanneet Tarton hyvin, ja pojat olivat selvästi keskittyneitä ja valmiina otteluun.”

”Ottelun alku lähti liikkeelle paremmin kuin koskaan. Vedimme vajaassa kolmessa minuutissa käsittämättömän 18–0 runin, josta Tarto ei missään kohtaa ottelua päässyt yli. Parhaimmillaan he pääsivät 11 pisteen päähän, mutta pääsimme aina kuittaamaan ja karkaamaan turvalliseen parin kymmenen pinnan johtoon. Lopussa eroa oli turvalliset 13 pistettä. Tätä matsia voi pitää ehkä joukkueemme kaikkien aikojen kovimpana suorituksena!”

Ura Basket – Boler Oslo, Norja 82–47

”Ottelun jälkeen ei ollut hirveästi aikaa palautua seuraavaan peliin, mutta hyvä ruoka, lepo ja pieni happihyppely varmistivat, että olimme valmiina päivän toiseen otteluun. Vastaan tuli mielenkiintoinen fyysinen joukkue Oslosta. Meidän taito- ja pelaamisen taso oli kyllä paljon vastustajaa edellä, eivätkä oslolaiset selvinneet kivikovaa puolustustamme vastaan. Toinen puoliaika oli enää pakollista pelailua”

”Matsin jälkeen vaan nopea suihku ja siirtyminen Tallinnan ytimeen, jossa odotti perinteinen fanipäivällinen. Ruokapaikaksi olimme valinneet kuuluisan hampurilaisravintola Estonian Burger Factoryn. Paikka ei pettänyt ja saimme syötyä vatsamme täyteen.”

Ura Basket – Audentes, Viro 52–61

”Sunnuntain ottelussa Audentesia vastaan oli panoksena turnausvoitto. Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta todella varovaisesti. Ensimmäinen erä päättyikin lukuihin 6–10 virolaisille. Toinen jakso eteni vähän samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Jakson lopussa Audentes rankaisi armotta meidän muutamasta menetyksestä ja pääsivät tauolle kahdeksan pisteen johdossa.”

”Kolmas jakso alkoi meiltä rennommalla pelaamisella. Saimme hyökkäyksen aktiiviseksi ja puolustuksen toimimaan. Kirimme rinnalle ja pinnalla ohi, mutta jakson lopulla jälleen sama kaava toteutui, ja Audentes kuittasi kaksi menetystämme 5–0 runilla.”

”Viimeiselle jaksolle lähdettiin kahdeksan pinnan takaa-ajoasemasta. Jakson alussa Audentesin johto kasvoi jo 16 pisteen mittaiseksi, mutta peli ei ollut vielä pelattu. Taistelimme itsemme vielä seitsemän pisteen päähän, kun ottelua oli jäljellä vielä neljä minuuttia. Lopussa Audentesin rutiini oli kuitenkin meille liikaa. Varsinkin pitkä poika Kaur Tomann (14/9) ja todella taitava korislegenda Gert Kullamäen poika Oliver Kullamäe (15/9/7s) olivat meille liikaa. Audentesille siis ansaittu voitto”, Antti myöntää reilusti.

”Kokonaisuutena tämä oli todella hyvä turnaus. Näimme, että meidän oma pelitapamme riittää molemmissa päissä kenttää todella pitkälle. Pallo liikkuu ja aggressiivinen puolustus oli myrkkyä vastustajille. Olimme lähes jokaisessa pelissä fyysisesti heikompia, mutta kovalla asenteella tehty työ vei joukkueemme pitkälle.”

”Finaalista me otamme varmasti opiksemme. All Stars-viisikkoon valittiin meiltä Elias Pura ja Verneri Virtanen. Finaalin ja viimeisten pelien perusteella Lucas Kalliomäki olisi ilman muuta myös kuulunut sinne. Takamiehemme Leo Korte, Rasmus Laurila ja Anttoni Ala-Nissilä hoitivat myös tonttinsa mallikkaasti. Samoin pitkä päämme Ami Hyvönen, Topias Reinikka, Jimi Virtanen sekä Benjamin Granström.”

Elias Pura (vas.) ja Verneri Virtanen (oik.) valittiin All Stars-viisikkoon.

Ura Basket onnittelee joukkuettamme mainiosta turnausmenestyksestä!

Yhteistyössä