Ura 55-SM kaatoi sarjajohtajan Helsingissä

Ura Basketin M55 joukkueella oli vuorossa vieraspeli Märskyn isolla kotikentällä Mäkelänrinteen salissa. Kokonaan edellisen pelin voittanutta joukkuetta ei saatu mukaan KFUM-peliin Helsinkiin, mutta onneksi joukkue täydentyi kahdella uudella pelaajalla, jolloin saatiin kentälle 8 pelaaja KFUM:in 10 vastaan. Isolle kentälle pääsy tai joutuminen toki hieman mietitytti, mutta olipahan tilaa pelata!

M55 –sarjan pelit helposti vaativat myös osansa loukkaantumisten muodossa ja Uralle yksi polvivamma ja KFUM:lle kaksi, joten peliaikaa oli entistä enemmän kaikille jaossa.

Peli käynnistyi Reijon pelinjohdolla ja ratkaisujen kautta; pelin ensimmäisissä 13 pisteessä hän oli joko ratkaisijana tai syöttäjänä. Alun jälkeen olikin Reijon aika huilata, jolloin seuraavat pisteet menivätkin 6 eri pelaajan nimiin Reijon palatessa puoliajan lopulla heittämään kolmosella 30-26 johdon ja puoliaikalukeman. KFUM siirtyi jo toisella jaksolla miesvartioinnista paikkapuolustukseen, joka hyydyttikin Uran pelin ja epäonnistuneista heitoista KFUM pääsikin juoksemaan tasoituksen ja samaa rataa 5 pisteen karkumatkalle, jota sitten taistelemalla ajettiin kiinni kunnes neljännellä jaksolla Rainer sai jyvän kohdalleen 2 kolmosen osalta ja Reijon kanssa he pääsivät tasoittamaan tilanteeksi toiseksi viimeisellä minuutilla 50 – 50.

Aikalisien sävyttämässä loppupelissä Ura pääsi useamman kerran hakemaan ratkaisupaikkaa KFUM.n hyökkäysten tuhoutuessa pikaisiin ratkaisuihin. Pallon liikkuessa hyvin kaarella ja KFUM:n nostaessa puolustusta, Rainer sai tennisotteluiden tapaan kolme syöttöyritystä, joista kaksi osui hyvin heittopaikoihin ja ensimmäisen yrityksen pyöriessä raudoissa, toinen syöttö johti hyvään heittopaikkaan, Riston tehdessä heittosuojan ja täten Ura 52-50 johtoon. KFUM ei oikein hallinnut loppupeliä ja aikalisän ajoituskin meni hieman pieleen ja vaikka Rainer taaskin tennistermein ilmaisten pääsi pamauttamaan lopuksi oikein ”ässäsyötön” päätyyn niin Uran kokemus hoiti loppupelin hyvin ja sarjajohtaja oli selätetty kotikentällään. Loppunumerot siis 52-50, jaksot 19-15, 7-15, 13-7 ja 11-15. Virheitä kertyi Uralle 9, KFUM.lle 13 ja kolmosissa hävittiin 5-6. Peli oli hyvää joukkuepeliä meiltä ja järkevien aikalisien ja hyvän pelijohdon turvin pystyttiin hyvään lopputulokseen, vaikka kaikki joukkueen kokeneet pelaajat eivät olletkaan mukana. Ainoa pitkä pelaajamme, Risto, teki myös koko ottelun ajan kovasti töitä puolustuksessa ja heittopaikkoja luodessaan. KFUM:n paras pelaaja oli 17 pistettä tehnyt, aikoinaan TuTo:ssakin pelannut Tom Fagerström. Erotuomarit olivat jonkin verran vaikeuksissa KFUM:n kokeneiden pelaajien koiruuksien takia, paljon sai tehdä rikkeitä eikä pilli soinut, mutta ne pian unohtuivat vapauttavan voiton myötä.

Terv. #12

M55 joukkueen syyskauden viimeinen kotiottelu pelataan su 20.12.2015 klo 19.45 Hovirinnassa.

Yhteistyössä