Ura Basket 55-vuotiaiden SM-sarjassa

Monta hyvää yritystä hyvien juniorijoukkueiden osalta tehtiin alkusyksystä SM-sarjaan pääsemiseksi. Tällä kertaa poikkeuksellisesti jäätiin kuitenkin divaripeleihin, vaikka esitysten mukaan olisi SM-sarjapaikkakin ansaittu. Kuitenkin jo syyskaudella 2015 päästään SM-otteluiden makuun kun Ura Basket 55 haastaa Helsingin maineikkaat koripalloseurat. Kotiseurassamme on siis tällä kaudella koripalloharrastajia pitkälti yli 50 vuoden ikähaitarilla.

Kesällä ja alkusyksystä koottiin pelaajia sekä sarja-aatoksia. Ura Basketin suosiollisella tuella saatiin joukkue taistelemaan SM-mitaleista. Joukkueessa pelaa monta vanhempien koripalloharrastajien hyvin muistamaa pelaajaa, mm. Heinon Pekka ja Kalskeen Ari. Kun joukkueeseen on saatu mukaan myös Ura Basketin seniorikoripalloilijoiden aatelia, mm. Rainer Pietinhuhta ja Reijo Lehtola, niin joukkue on valmiina haastamaan Helsingin perinteiset seurat.

Kausi on jo alkanut ja vaikka ensimmäisessä vierasottelussa hieman varamiehisenä hävittiinkin ToPolle, niin ensimmäiseen kotiotteluun Tapiolan Honkaa vastaan jo saatiin joukkue hyvin kasaan ja Tapiolan Hongan seniorijoukkue, Kelohalot, haastettiin tosissaan alusta lähtien.

Otteluun pääsimme hyvällä miehityksellä ja ote oli vahva jo ensimmäisestä jaksosta lähtien. Monipuolisella pelillä ja rullaavilla vaihdoilla peli pysyikin hyvin hallussa. Miesvartiointia pelattiin koko pelin ajan #MeidänJoukkueen pelikirjan mukaisesti ja vaikka välillä seurattiin edustusjoukkueen mallia liiankin orjallisesti (ei saatu aina lay uppeja sisälle) niin piste-ero kasvoi tasaisesti. Ottelun highlighteja oli mm. Hongan sentterin noustessa todennäköisesti korkeimpaan hook-heittoonsa vuosiin niin eikös vaan Kalskeen Arin käsi odotti korkealla tehden näyttävän torjunnan. Toisena menneitten vuosien toisintona oli Heinon Pekan ajot Kelohonkien vain humistessa ja korisukan kahahtaessa. Kun vielä Lehtolan Reijo oli täynnä energiaa puolustaen vastustajan pointtia koko kentällä ja kannustaen muitakin ulottamaan miesvartiointi jo vapaaheittoviivalta asti (eikä kyseessä ollut oma kentän vapaaheittoviiva) niin eihän Kelohongan osalle jäänyt muuta kuin pelin jälkeen etsiä pukuhuoneen ovea, kun penkiltä ylös pääsivät.

Loppunumerot olivat 71-37, jaksot 13-8, 18-6, 16-12 ja 24-11. Miesvartiointi tuotti 18 virhettä, Kelohalkojen 4 vastaan ja samalla kuitenkin estettiin vastustajan kolmen pisteen heitot kokonaan, meidän onnistuessamme 5 kertaa. Kelohalkojen parhaana pelaajana esiintyi Vanjoen poikien isä, Anssi, joka tekikin 12 pistettä. Uran osalta Lehtolan Reijolle kertyi 16 pistettä ja kaikki joukkueessamme pääsivät pisteille. Syyskausi jatkuu vielä yhden vieras- ja yhden kotiottelun merkeissä (su 20.12.2015 klo 19.45 Hovirinnassa).

Terv. #12

Miehet 55-vuotiaat SM-sarja – Basket.fi

M55

Yhteistyössä