Ura Basket A-divariin!

(29.3.2017) Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt 20.3. kokouksessaan täydentää miesten I-divisioona A:ta 12 joukkueen sarjaksi. Näin #MeidänJoukkue on oikeutettu urheilullisin perustein hakemaan sarjalisenssiä miesten I-divisioonana A:han pelikaudeksi 2017 – 18.

Hakuprosessi käynnistyy

1A-divisioonan paikkaa haetaan Suomen Koripalloliitolta 15. toukokuuta mennessä. Sarjapaikan edellytyksenä on sarjalisenssivaatimusten täyttäminen. Sarjalisenssien myöntämisestä päättää liittohallituksen nimeämä sarjalisenssiyksikkö 19.6.2017.

I-divisioona A:n rankingjärjestys pelikaudeksi 2017 – 18 on seuraava saavutettujen sijoitusten sekä liittohallituksen päätösten mukaisesti (sijat 10 – 11 viivan yläpuolella oikeuttavat pelaamiseen Korisliigassa 2017 – 18):

 1. Lahti Basketball/Espoo United (I-divisioona A:n finaalin voittaja)
 2. Korihait/Lahti Basketball/Espoo United (liigakarsinnan voittaja)
 3. Korihait/Lahti Basketball/Espoo United (liigakarsinnan häviäjä)
 4. Torpan Pojat (I-divisioona A:n runkosarjan 3.)
 5. Oulun NMKY (I-divisioona A:n runkosarjan 4.)
 6. Jyväskylä Basketball Academy (I-divisioona A:n runkosarjan 5.)
 7. HBA-Märsky (I-divisioona A:n runkosarjan 6.)
 8. Porvoon Tarmo (I-divisioona A:n runkosarjan 7.)
 9. Tampereen Pyrintö (I-divisioona A:n runkosarjan 8.)
 10. Forssan Koripojat (I-divisioona A:n runkosarjan 9.)
 11. Järvenpään Koripalloseura (I-divisioona A:n runkosarjan 10.)
 12. PuHu Juniorit (I-divisioona B:n finaalin voittaja)
 13. Kristika Turku (I-divisioona B:n finaalin häviäjä)
 14. Ura Basket (I-divisioona B:n runkosarjan 3.)

Vaikeuksien kautta voittoon

”Kauden alussa asettamamme tavoite eli nousu divisioona 1A:han, on nyt täyttymässä. Kolmas sija sarjassa oikeuttaa hienosti taistelleen joukkueemme hakemaan sarjapaikkaa 1A-divisioonasta. Koko Ura-perhe on asiasta innoissaan”, #MeidänJoukkueen manageri Petri Mäkitalo myhäilee.

”Tammikuun loppuun asti meillä oli homma hyvin paketissa ja kaadoimme muun muassa Kristikan selvästi. Seuraavassa pelissä tulikin sitten lunta tupaan oikein kunnolla, kun Santeri Latvala ja Eero Aaltonen loukkaantuivat molemmat samassa pelissä ja molempien kausi oli ohi. Joukkueen rakentaminen murentui ja jouduimme taas pelaajamarkkinoille,” Mäkitalo muistelee.

”Ensin pari viikkoa selvitettiin kotimaisia pelaajia ja heidän sopimustilannettaan. Emme onnistuneet löytämään sopivia kotimaisia korvaajia. Oli nopeasti kartoitettava Suomessa pelanneet ulkomaan avut ja löysimmekin Jermaine Watsonin. Meidän epäonneksemme hänkin loukkasi polvensa heti tultuaan ja joutui jättämään pari peliä väliin. Sen jälkeenkään hän ei pystynyt kunnolla harjoittelemaan, vaan pelasi ainoastaan pelit. Hän täytti paikansa, mutta ilman loukkaantumista olisimme saaneet hänestä vielä enemmän irti. Omista nuorista Joonat Forsström ja Airenne saivat loukkaantumisten myötä lisää vastuuta ja menivät eteenpäin. Varsinkin Fore nousi loppukaudesta jopa kantavaksi voimaksi”, Mäkitalo iloitsee.

Talous kunnossa

”Olemme viime vuosien aikana pikku hiljaa kasvattaneet budjettiamme edustusjoukkueen osalta ja sama meininki tulee jatkumaan. Me toimimme pääosin mainosbudjettien varassa, mutta samalla kehitämme jatkuvasti uusiakin ansaitsemiskeinoja, kuten esimerkiksi Johtajuusseminaarimme 6. huhtikuuta. Sinne muuten mahtuu vielä, joten ilmoittaudu mukaan!”  Mäkitalo vinkkaa.

”Muutenkin otamme mieluusti uusia ideoita vastaan. Jos on halua toimia, niin mukaan vaan!”

Valmistelut käynnissä

”Aloitimme tällä viikolla tulevan kauden valmistelut ja olemme kehittelemässä taas uusia juttuja. Menneellä kaudellahan uudistimme vahvasti joukkueen, toimistomme sekä pukuhuoneen ilmettä. Valmennuksesta ja pelaajista tulemme julkaisemaan uutisia ihan lähiaikoina sekä seuramme kotisivulla että somessa.”

”Odotan, että ensi kaudella mahdollisimman moni ostaa lipun Uran peleihin ja tukee näin toimintaamme. Ja minua saa aina nykiä hihasta ja kysellä kuulumisia ja suunnitelmiamme”, Mäkitalo kehottaa lopuksi.

Kova työ palkitaan

”Uskomme hyvin täyttävämme Koripalloliiton asettamat sarjalisenssivaatimukset, ja näin pitkäjänteinen työmme kantaa hedelmää sarjanousun muodossa. Unelmamme on kuitenkin paikka Korisliigassa”, Ura Basketin toiminnanjohtaja Kai Kulovaara muistuttaa.

”Panostamme jatkuvasti lisää seuramme valmennustoimintaan. Näin perinteisen vahva juniorityömme tuottaa varmasti jatkossakin uusia kykyjä edustusjoukkueeseemme, hyvinä esimerkkeinä parhaillaan herrat Forsström ja Airenne.”

”Vahvistamme tietysti edelleen #MeidänJoukkueen taustoja. Keskiössä ovat totta kai yhteistyökumppanimme ja muu varainhankinta sekä mainion ottelutapahtumamme edelleen kehittäminen”, Kulovaara lupaa.

Ura-perhe jo innolla odottaa tulevaa sarjakautta!

Yhteistyössä