Ura Basket hämmensi sarjakakkosen

(21.11.2018) Ura Basket otti keskiviikkoiltana tärkeän voiton, kun se kotisalissaan kukisti sarjakakkosen Tampereen Pyrinnön. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa sama murhe, monta avainpelaaja loukkaantuneena. Nyt Ura kuitenkin onnistui tehokkaasti tukkimaan tamperelaisten hyökkäämisen, joka selvästi kärsi pelinjohtaja Antero Lehdon puuttumisesta. Tamperelaishyökkäysten lievää kaoottisuutta lisäsi Uran Malik Dimen kova uhka korin alla.

Ura Basket – Tampereen Pyrintö 83 – 75
(24 – 22, 17 – 11, 20 – 20, 22 – 22)

Ensimmäisellä puoliskolla Dime teki muutaman oikea-aikaisen blokin ja jatkossa hänelle pitkälti riitti mietteliäs katse vastustajan silmiin, joka sai heidät luopuman ajatuksesta mennä korille ja muuttamaan suunnitelman syötöksi kaverille. Tilanne selvästi oli tamperelaisille vieras, sen verran hapuilevaa pelin pyörittäminen oli.

Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä Ura sortui pallonmenetyksiin (6 kpl), joiden syyksi päävalmentaja Kristian Palotie analysoi empimisen. Kun pallollinen epäröi, niin pallotonkin epäröi ja tilanteessa domino-ilmiön ansiosta tulee syötöstäkin huono.

– Täytyy samalla antaa tunnustus Pyrinnölle. Heillä on pelaajia, jotka käyttävät käsiään todella hyvin ja silloin niitä riistoja sitten tulee.

Toisella jaksolla parin minuutin pelin jälkeen sekä Ville Hännisellä ja Fiifi Aidoolla oli kolme virhettä, ja uushankinta Chris McNealyllä oli vaikeuksia pelirytmin ja heittojensa kanssa. Tai oikeammin itseluottamuksensa kanssa, heittoja jäi ottamatta ja ensimmäisen puolisko heitot osuivat 0/3. Puoliajalla Ura johti yhdellä korilla, vaikka Tampere oli vienyt levypallot 29-21.

Kolmannella neljänneksellä Pyrinnön hyökkäyksen seisoskelu ja empiminen korostuivat ja Ura Basketille tarjottiin hyvää run’ia. Ensin kuitenkin Fiifi Aidoo pisti set-up’in ohi, sitten Aleksi Akpasolle läpiajotilanteessa tuomittiin hyökkääjän virhe ja seuraavaksi Avery Woodsonin set-up meni ohi. Tampere siirtyi lisäksi paikkaan, joka hetkellisesti hämmensi Uran.

Chris McNealyn kolmonen tuli hyvään paikkaan ja heti perään kaksi oivaa syöttöä Malikille, joka painoi pallon voimalla koriin. Itseluottamus saatiin takaisin ja McNealyn heitto alkoi osua. Ura onnistui pitämään eron kymmenen pisteen tuntumassa, ja tamperelaisten takaa-ajo oli ponnetonta, samalla kun Ura paransi hyökkäyksiensä joukkueena palaamista, levitti peliään ja pelasi hyökkäykset pitkänä.

Uran Malik Dime teki melkein triplatuplat, 11 p./18 l./9 bl. Aleksi Akpaso heitti hurjalla tarkkuudella sekä kakkoset että kolmosensa 75%, mutta suurimman työn hän teki puolustuksessa, joka oli nyt kivikovaa ja johon moni tamperelaisten korintekoyritys pysähtyi.

Lehdistötilaisuuden avautumisia

Pyrinnön avausviisikon Justus Kilpinen myönsi Dimen roolin pelissä.

– Kaikkihan sen näkee, että hän on pelote, ja yhdeksällä blokilla on sitä syystäkin. Voi olla, että me sitten ehkä vähän pelättiin häntä, eikä menty niin kovaa korille ja tyydyttiin keskimatkan hypäreihin.

Ura Basketin Chris McNealy ilahdutti yleisöä toisella jaksolla ja onnistumiset ruokkivat toisiaan.

– Eka kotipeli. Yritin päästä sisälle peliin ja sen rytmiin. Mitä enemmän pelaan tämän joukkueen kanssa, sitä luontevammalta alkaa tuntua, ja sitä paremmin pystyn sitä auttamaan. Pelasin edellisen pelin ennen joukkueeseen liittymistä helmikuun puolivälissä, sen jälkeen parantelin akillesjännettäni. Tänään ekalla jaksolla mietin liikaa, toisella jaksolla aloin heittää ja annoin pelin viedä mukanaan.

Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen oli turhautunut joukkueensa huonoon tuuriin, loukkaantumisiin ja etenkin pelinjohtajien poissaoloon. Viimeinen niitti tuli alkuverryttelyssä, kun joukkueen kapteeni ja ykköspelintekijä Antero Lehto loukkaantui.

– Harva valmentaja sitä pystyy valmistautumaan tilanteeseen missä alkuverryttelyssä joukkueen kapteeni tippuu pois, toisella neljänneksellä toinen pelintekijä ja ennestään jo on kolme kotimaista sairastuvalla.

– Sinniteltiin, yriteltiin vähän erilaista ja vähän kaikenlaista. Tänään meidän heittopäivä ei ollut hyvä, ja siinä Ura teki hyvää työtä. Vaikutti siltä, että aika hyvin oli Ura käynyt läpi monta pientäkin asiaa pelin sisällä meidän kuvioista. Parempi joukkue voitti.

Uran päävalmentaja Kristian Palotie harmitteli Pyrinnön loukkaantumissumaa.

– Loukkaantumisten ja niiden takia hävittyjen otteluiden jälkeen voisi luulla, että reaktio olisi, että ihan ansaittua, ansaittu voitto, vihdoinkin, nyt on vastustajan vuoro. Mutta olisi ollut hauska haastaa se valmiimpi vastustaja, eritoten sen Tampereen turpasaunan jälkeen. Olisi ollut kiva pelata heidän parasta joukkuetta vastata ja testata meitä kunnolla.

Ottelutilasto  

Kuvat: Jouni Lappi

Tagged under

Yhteistyössä