Ura Basket koulukiertueella

(10.11.2021) Ura Basket vierailee marras-, joulukuussa kaarinalaisilla alakouluilla sekä parilla Liedon koululla pitämässä liikuntatunteja koristeemalla. Kaikkiaan valmentajamme Jukka Lindberg ja Pasi Toivonen pitävät loppusyksyn aikana liki 70 liikuntatuntia.

Kiva koulupeli

”Koulut ovat ottaneet innostuneena vastaan vierailutarjouksemme. Haluamme tietysti kiertueemme aikana esitellä lajiamme sekä samalla antaa opettajille vinkkejä, miten koripalloa voi kouluoloissa opettaa”, kiertuevastaava Jukka Lindberg kertoo.

”Yhdessä Pasi Toivosen kanssa me olemme räätälöineet tunnit kullekin ikäluokalle sopiviksi. Tunneilla on ollut menoa ja meininkiä! Lapset ovat innokkaasti pallo mukana juosseet, hypänneet ja heittäneet. Oppitunnin lopuksi me olemme aina pelanneet.”

Aivan parasta on, että koulukoriksessa tytöt ja pojat pystyvät mainiosti pelaamaan yhdessä. Iloinen ilme, punaiset posket ja puuskutus tunnin lopuksi on ollut paras palaute meille ohjaajille”, Jukka myhäilee.

Monipuolista liikuntaa

”Kiva tietysti on, jos koulukäyntiemme seurauksena mahdollisimman moni lapsi innostuu lähtemään mukaan myös seuraharjoituksiin pelitaitojaan kartuttamaan. Liikunnallisesti monipuolisena lajina koripallo toimii erinomaisesti rinnakkaislajina jonkun muun lajin harrastajalle. Perinteisesti seurapelaajiemme joukossa onkin aina ollut mukana paljon jalkapallon harrastajia, yleisurheilijoita, tenniksen pelaajia, kamppailu-urheilijoita ja niin edelleen”, Jukka muistuttaa lopuksi.

Kuvassa Pasi Toivonen ja Jukka Lindberg Rungon koululla. Keskellä opettaja Hanna Vähämaa.

Yhteistyössä