Ura Basket parempi B-poikien paikallisderbyssä

(30.11.2015) Vaiherikkaiden käänteiden jälkeen B-pojat onnistuivat selvittämään sunnuntaisen paikalliskamppailun edukseen. Seuraavassa B-poikiemme päävalmentaja Antti Saarinen kertaa ottelun kulkua.

29.11.2015 B-poikien I-div. Ura Basket – TuNMKY 87 – 79 (32 – 18, 17 – 25, 13 – 27, 25 – 9)

”Paikallisottelu on aina omanlaisensa tapahtuma, ja niin se oli sunnuntainakin. Saimme samantyyppisen alun matsiin kuin viikko sitten miesten joukkue vastaavassa tilanteessa Turussa. Ensimmäinen jakso oli pelaamistamme kauneimmillaan! Viimeistely oli varmaa, pelirohkeus oli korkealla tasolla ja puolustimme hyvää joukkuepuolustusta. Neljä ensiminuuttia edettiin tasaisissa lukemissa, mutta sen jälkeen löysimme rentouden ja jakson loppu olikin täysin meidän hallintaamme”, Antti hehkutti.

Varsinkin meidän tehotriomme Emppu, Miiko, Edi hääri kukkona tunkiolla. Tuomo pelasi ensimmäisen pelin valtakunnan sarjassa ja oli todella hienoa nähdä häneltä tutun varmoja otteita ja pelinjohtamista heti ottelun alusta lähtien. Ensimmäinen jakso meni meille hienosti 32 – 18.”

”Toisella jaksolla Namikan jätkät pääsivät paremmin peliin mukaan ja alkoivat käyttää tavaramerkkiään eli kolmen pisteen heittojaan luikuhihnalta. Pystyimme kuitenkin vastaamaan taisteluun ja emme myyneet jakson aikaan nahkaamme helpolla, vaan pidimme johtoasemasta tiukasti kiinni. Puoliajalle lähdimme johtolukemissa lukemin 49 – 43.”

”Turkulaisten Coach Alho käytti koko 15 minuutin tauon omiensa sotasuunnitelmaan ja tämä tuottikin tulosta kolmannella jaksolla. Reilussa minuutissa Namika veti 7-0 runin ja siirtyi pitkästä aikaa kuskin paikalle. Me vain kaivoimme nenää puolustuspäässä ja haaveilimme voittosaunasta ottelun jälkeen, vaikka puolet pelistä oli vielä pelaamatta! Pikku-Darra johdatti joukkojaan hienoon kiriin, ja turkulaiset johtivatkin ottelua parhaimmillaan jo yhdeksällä pisteellä.”

”Viimeisen jakson alussa Miiko sai jonkin ihmepistoksen ja alkoi pelata sillä tasolla, mitä koko kauden olen odottanut. Hän urakoi puolustuksessa ja ajoi todella vahvasti korille vieden meidät lähes yksin reilun puolentoista minuutin aikana takaisin johtoasemaan.

”Jakson alun 17 – 0 runi oli meille hieno palkinto siitä rohkeudesta ja taistelutahdosta, jota kentällä esitimme. Turun pojilla oli omat paikkansa tulla peliin mukaan, mutta käsi alkoi selvästi täristä ja vastuuta siirreltiin toisille ihan eri tavalla kuin ottelun puolessa välissä.  Eetut, Eemeli ja Eki antoivat hyvin tulitukea ratkaisuvaiheessa, ja jätkät pelasivatkin todella kaunista korista pitkästä aikaa”, Antti kiitteli.

Tilastot

”Itsenäisyyspäivänä me suuntaamme sitten auton keulan kohti Malmia, jossa vastaan tulee Helsingin Namikan kakkosjengi. Malmin palloiluhalli on aina vaikea paikka pelata. Yritämme saada hyvän harjoitusviikon alle ja lähteä sitten tosissaan haastamaan hesalaisia.”

12333693_643959319078524_1686174201_o (1)

Yhteistyössä