Ura Basket ry ja Relaxion yhteistyöhön

Urheilufysioterapia -ja hierontapalveluiden yhteistyösopimus 15.8.2023 Relaxion Oy:n kanssa. Relaxion tuottaa jatkossa kokonaisvaltaisia urheilufysioterapiapalveluja urheilijoillemme. Relaxion tarjoaa 10% alennuksen normaalihintaisista palveluista Ura Basketin jäsenille.

Ennaltaehkäisy toteutetaan urheilijoiden kokonaisvaltaisella tutkimisella esimerkiksi juoksun videointianalyysin avulla sekä alaraajatutkimuksella Relaxionin toimipisteessä. Fysioterapeuttisessa tutkimuksessa analysoidaan urheilijan nivelien liikkuvuutta, lihasten, faskioiden eli sidekudoskalvojen ja hermojen kireyksiä, kehon toiminnallisuutta ja annetaan tämän perusteella henkilökohtaiset ohjeet huollettaville kehon osille.

Relaxionista saa akuutissa vaiheessa myös ilmaisen puhelinkonsultaation ajanvarausnumerosta 02 638 0100. Puhelun aikana fysioterapeutti haastattelee ongelmasta, kertoo jatkotoimenpide-ehdotuksen esille tulleeseen tilanteeseen ja varaa ajan Relaxionin akuuttikuntoutukseen tai ohjaa lääkärille. Akuuttien vammojen vastaanotolla annetaan tutkimisen jälkeen ensimmäinen hoito ja määritetään urheilijalle suunnitelma jatkokuntoutukseen. Yhteistyö valmentajien kanssa on tiivistä ja ajankohtainen tieto urheilijan tilanteesta siirtyy nopeasti valmentajalle, täydentäen urheilijan lajikohtaista harjoittelua.

Luodun toimintamallin tavoitteena on hoitopolun kynnyksen laskeminen matalaksi ja hoidon vaikuttavuuden lisääminen nopean reagoinnin mallilla. Visiona on, että urheilijan vammat ennaltaehkäistään tai niiden tullessa, pääsee entistä nopeammin jatkamaan terveenä harjoittelua kuntoutuksen jälkeen ja palaamaan oman joukkueen mukana pelikentälle. Relaxion tarjoaa kaikki palvelut 10 % alennuksella Ura Basketin pelaajille Kaarinan ja Piikkiön keskustan, Littoisten ja Impivaaran uimahallin toimipisteissä.

– Olen erittäin iloinen, että saamme tehdä yhteistyötä paikallisen yrityksen kanssa ja samalla tarjota väylä pelaajillemme urheilufysioterapian pariin. Urheiluvammojen ennaltaehkäisy ja hoito ovat yksi tärkeä asia, johon tulisi kiinnittää jatkossa yhä enemmän huomiota seurassamme, sanoo Ura Basket ry:n seurakoordinaattori Mira Virta.

– Urheilufysioterapialla autetaan seuran pelaajia menestymään ja annetaan valmentajille tarvittaessa lisävinkkejä ja koulutusta valmennukseen. Tavoitteena on parantaa pelaajien toimintakykyä, ennaltaehkäistä vammoja, antaa ohjeita monipuoliseen harjoitteluun ja tarvittaessa kuntouttaa pelaajia. Relaxionin fysioterapeutit ja urheiluhierojat auttavat pelaajia lisäksi kehonhuollon osa-alueilla, kertoo urheilufysioterapeutti (sert) Samu Kaukoranta.

Lisätietoa:

Relaxion Oy: Yrittäjä Samu Kaukoranta | puh. 040 528 8444

Ura Basket ry: Seurakoordinaattori Mira Virta | puh. 044 240 3376

Yhteistyössä