Ura Basket ry ja Relaxion yhteistyöhön

Urheilufysioterapia- ja hierontapalveluiden yhteistyösopimus alkaa 20.12.2019 Relaxion Oy:n kanssa. Relaxion tuottaa jatkossa kokonaisvaltaisia urheilufysioterapiapalveluja urheilijoillemme. Palvelu koostuu ennaltaehkäisevistä palveluista, konsultaatiosta ilmaiseksi puhelimitse sekä 30 min akuuttivastaanottoajasta ja jatkokuntoutuksesta. 

Ennaltaehkäisy toteutetaan esimerkiksi urheilijoiden tämän hetkisen tilanteen tutkimisella juoksun videointianalyysin avulla sekä kokonaisvaltaisella alaraajatutkimuksella Relaxionin toimipisteessä. Alaraajatutkimuksessa selvitetään urheilijan nivelten liikkuvuus, lihasten, faskioiden ja hermoston kireyksiä, kehon toiminnallisuutta ja annetaan tämän perusteella henkilökohtaiset ohjeet huollettaville kehon osille. Puhelinkonsultaation soittaja voi olla urheilija, huoltaja tai valmentaja. Puhelun aikana annetaan selkeä jatkotoimenpide-ehdotus esille tulleeseen tilanteeseen. Akuuttien vammojen vastaanotolla annetaan tutkimisen jälkeen ensimmäinen hoito ja määritetään urheilijalle suunnitelma jatkokuntoutukseen. Yhteistyö valmentajien kanssa on tiivistä ja ajankohtainen tieto urheilijan tilanteesta siirtyy nopeasti valmentajalle, täydentäen urheilijan lajikohtaista harjoittelua.

Luodun toimintamallin tavoitteena on hoitopolun kynnyksen laskeminen matalaksi ja hoidon vaikuttavuuden lisääminen nopean reagoinnin mallilla. Visiona on, että urheilijan vammat ennaltaehkäistään ja niiden tullessa, pääsee entistä nopeammin jatkamaan terveenä harjoittelua ja kilpailemaan oman lajinsa parissa.

– Olen erittäin iloinen, että voimme yhdessä kaarinalaisen toimijan kanssa jatkaa juniorivalmennuksen kehittämistä yhä laadukkaampaan suuntaan, sanoo Ura Basket ry:n toiminnanjohtaja Sunniva Solstrand. Yhteistyön myötä voimme tarjota joukkueille Relaxionin urheilijafysioterapeuttien tukea ja konsultaatiota kohti yhä kokonaisvaltaisempaa valmennusta.

– Urheilufysioterapialla autetaan seuran pelaajia menestymään ja annetaan valmentajille lisävinkkejä ja koulutusta valmennukseen. Tavoitteena on parantaa pelaajien toimintakykyä, ennaltaehkäistä vammoja, antaa ohjeita monipuoliseen harjoitteluun ja tarvittaessa kuntouttaa pelaajia, jotta pelikentälle palaaminen olisi nopeampaa. Relaxionin fysioterapeutit ja urheiluhierojat auttavat pelaajia lisäksi kehon huollon osa-alueilla, kertoo urheilufysioterapeutti (sert) Samu Kaukoranta.

Relaxionin toimipisteet löytyvät Kaarinan keskustasta, Littoisista ja helmikuusta 2020 alkaen Piikkiöstä.

Yhteistyössä