Ura Basket taipui Rannikon syöttömyllyssä

(30.12.2018) Ura Basketilla on nyt kymmenen päivää aikaa saada joukkuepeliään paremmin kokoon ennen kuin sarja sen osalta jatkuu 9. tammikuuta Lapuaa vastan vieraissa.

Ura Basket – Vilpas Vikings 78 – 104 (47-59)
(22 – 29, 25 – 30, 21 – 16, 10 – 29)

Sunnuntaina mestarisuosikki Vilpas repi isäntien puolustuksen auki kerta toisensa jälkeen, ja otti hyvällä joukkuepelillään isonumeroisen voiton. Kommunikointi kaarinalaispuolustuksessa oli puutteellista, mikä huomattavasti helpotti Salon pelinrakentaja Teemu Rannikon 15 syötön iltaa. Myös yksi-vastaan-yksi -tilanteissa Ura tällä kertaa jäi usein kakkoseksi. Paljolti pelin puutteet johtuivat uusien pelaajien sisään ajamisesta uusiin ryhmän kuvioihin ja siitä, että pelaajat eivät vielä tunne toisiaan. Oletettavasti myös loukkaantumissuman takia kovat viime aikojen työmäärät ja isot minuutit veivät paljon parasta terää.

Teemu Rannikon kokemus ja osaaminen olivat korkealla tasolla Kupittaalla. Pisteitä 16, koriinjohtaneita syöttöjä 15.

Uudet pelaajat vielä hakevat rooliaan

Kun loukkaantuneina olivat Aleksi Akpaso, Stephen Croone, Ville Hänninen ja Pyry Rainamaa, saivat uudet hankinnat Doug Wiggins ja Karachi Edo esiintyä ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen. Molemmat vielä hakevat paikkaansa joukkuepelin kokonaisuudessa. Wigginsiltä on aihetta jatkossa odottaa johtavaa roolia, ja Edon fyysisyys ja kimmoisuus ja hyvät skriinit tulevat jatkossa olemaan Uralle oleellinen elementti molemmilla koreilla.

Karachi Edo saapui joukkueeseen LA Lakersin kehitysjoukkueen leiriltä, mutta kuntoa pitää vielä hioa.

Vilpas voitti levypallot 27–45 ja koriin johtaneet syötöt 26–21. Uran puolustuksen aukeamisesta kielii hyvin Vilppaan huima kakkosten osumisprosentti 72,1.

Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo:

– Tyytyväinen pitää olla 26 pisteen voittoon. Kolmas jakso oli meiltä huonompi, siihen tuli 11 menetystä ja sillä päästettiin vastustaja mukaan peliin. Mutta 30 minuuttia oltiin niskan päällä. Ja vaikka puoliajalla oltiin aika tasoissa, niin tuntui siltä, että me saamme laadukkaampia heittopaikkoja. Ura heitti tosi kovia heittoja sisään kuljetuksesta ja sanottiin puoliajalla, että niiden kanssa voidaan elää, kunhan vaan saadaan kättä jokaiseen heittoon.

Lähelle mutta ei ohi

Puoliaikaan mennessä Vilpas oli saanut kokoon jo 59 pistettä pelitilanneheittojen tarkkuuden ollessa 60%. Uran peliä leimasi epävarmuus ja roolien hakeminen uudessa miehityksessä. Läpi ottelun Uran pelille oli leimallista se, että heittopaikkojen eteen piti tehdä paljon töitä, eikä esimerkiksi viime aikojen avainpelaaja Avery Woodson päässyt juurikaan heittämään omasta rytmistään, vaan heittotilanteet olivat nyt pakotetumpia.

Avery Woodson joutui tekemään turhan paljon töitä jokaisen heiton eteen. Pisteitä tänään 16.

Kolmannella jaksolla etenkin Teemu Rannikon levätessä Ura pääsi Eldar Skamon kolmosella 5 pisteen etäisyydelle 68-73, mutta seuraavat 4 minuuttia Vilpas vei 12-0 ja ottelu oli käytännössä ohi.

Uran päävalmentaja Kristian Palotie manasi puolustuspelin kommunikoinnin puutetta ja toisaalta sitä, että joukkue pääsi vapariviivalle vain 8 kertaa kun Vilppaalla lukema oli 23. Uralla virheitä 25, Vilppaalla 16. Hän katsoi numeroiden kertovan harkitsemattomien virheiden määrästä, ja toisaalta Vilppaan puolustuksen kovuudesta.

–  Doug on hyvin ammattimainen ja joutui kovaan paikkaan johdattamaan peliä, osaamatta vielä kuvioitamme ja tuntematta pelaajiamme. Mutta hänen pelissään on paljon hyviä merkkejä. Karachi Edo on vielä todella huonossa kunnossa. Huomattavasti parempaan kuntoon pitää päästä hyvin lyhyessä ajassa, että pystyy meitä auttamaan.

Ura Basketin parhaana palkittiin Avery Woodson, mutta mainitsemisen arvoista on Skamon 5 pallonriistoa ja Fiifi Aidoon tehoindeksi 22 (16 pistettä, 6 levaria ja 6 syöttöä).

Ottelutilastot

Media

Tagged under

Yhteistyössä