Ura Basketin koulukiertue oli jälleen menestys

(15.12.2023) Ura Basket on kiertänyt jälleen syksyn mittaan alakouluissa pitämässä liikuntatunteja koristeemalla. Tänä syksynä kiertue vieraili liki kaikissa Kaarinan kouluissa ja Liedon puolellakin. Lähes tuhat alakoululaista pääsi tutustumaan, miten hieno laji koripallo onkaan.

Erinomainen koululaji

Koristunneilla leikittiin, temppuiltiin pallon kanssa, tehtiin koreja ja pelattiin. Koripallo sopiikin erinomaisesti koulun liikuntatunneille. Tunneilla jokainen pääsee juoksemaan, hyppäämään ja heittämään. Jokainen saa kokea onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa. Opettajatkin ovat olleet tunneilla innokkaasti mukana ja ammentaneet samalla vinkkejä, miten koripalloa voi kouluoloissa opettaa.

Koriskulttuuria levittämässä

Seuramme minikorisvastaava Jukka Lindberg kantoi päävastuun kiertueen organisoinnista. Hänen apunaan toimi useita seuramme juniorivalmentajia, työharjoittelijoita, TET-oppilaita jne. Aamupäivien liikuntatunneista valmentajamme jatkoivat luonnollisesti vetämään joukkueittensa iltatreenit. Tulokset osoittavat, että kaikki oli vaivan arvoista. Saimme tarjota lapsille mahdollisuuden hauskaan liikuntatuntiin ja levitimme samalla myönteistä viestiä paikallisesta koripallokulttuurista.

”Kaarinahan on valtakunnallisestikin merkittävä koripallokaupunki, joten jokainen kaarinalainen lapsi ansaitsee päästä kokeilemaan korista!” Jukka Lindberg muistuttaa.

Lämmin vastaanotto

”Kaikki koulut ottivat vierailumme lämpimästi vastaan. Tänä syksynä kohderyhmämme oli erityisesti eka- ja tokaluokkalaiset. Saimme ensi kertaa järjestymään vierailukerran myös Valkeavuoressa, ja Niemenkulmankin oppilaat saivat koristunnin Piikkiön liikuntahallilla. Kaiken kaikkiaan plakkariin kertyi 47 pidettyä oppituntia.”

”Koulukiertueen nyt päätyttyä me alamme keväällä kiertää sitten päiväkoteja liikuntatuokioiden merkeissä”, Jukka kertoo lopuksi.

Ura Basket kiittää kouluja lämpimästä vastaanotosta sekä toivottaa kaikille rauhallista joulun aikaa!

Ura Basketin koulukiertue vieraili seuraavilla kouluilla:

Auranlaakso

Empola

Hovirinta

Littoinen, Lieto

Niemenkulma

Piispanlähde

Ristikallio

Runko

S:t Karins svenska skola

Valkeavuori

Yhteistyössä