Ura Basketin koulukiertue oli menestys

(23.3.2022) Ura Basket kävi syksyn ja alkukevään aikana Kaarinan ja Liedon alakouluissa pitämässä liikuntatunteja koristeemalla. Kiertue oli jättimenestys! Liki 1800 alakoululaista pääsi tutustumaan, miten hieno laji koripallo onkaan.

Erinomainen koululaji

Koristunneilla leikittiin, kisailtiin, tehtiin koreja ja pelattiin. Koripallo sopiikin erinomaisesti koulun liikuntatunneille. Tunneilla jokainen pääsee juoksemaan, hyppäämään ja heittämään. Jokainen saa kokea onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa. Opettajatkin ovat olleet tunneilla innokkaasti mukana ja ammentaneet samalla vinkkejä, miten koripalloa voi kouluoloissa opettaa.

Koriskulttuuria levittämässä

Kiertue oli valmentajillemme iso ponnistus. Normaalin valmennustyön lisäksi ohjaajamme tekivät pitkää päivää aamupäivien liikuntatunneista iltapäivän kerhoihin ja vielä iltatreeneihin. Tulokset osoittavat, että kaikki oli vaivan arvoista. Saimme tarjota lapsille mahdollisuuden hauskaan liikuntatuntiin ja levitimme samalla myönteistä viestiä paikallisesta koripallokulttuurista.

”Kaarinahan on valtakunnallisestikin merkittävä koripallokaupunki, joten jokainen kaarinalainen lapsi ansaitsee päästä kokeilemaan korista!” muistutti seuramme koulukiertuevastaava Jukka Lindberg.

Harrastajamäärät nousevat

Kiertueen ansiosta Ura Basket on saanut joukkoonsa paljon uusia innokkaita koripalloilijoita. Harrastajamäärämme ovat nyt palanneet koronapandemiaa edeltävälle tasolle ja ylikin.

”Kaikki Kaarinan koulut ottivat vierailumme lämpimästi vastaan. Valkeavuorenkin koululla käymme heti, kun uudessa liikuntahallissa vaan saadaan koritelineet säädettyä myös alakouluikäisten korkeudelle.”

”Koulukiertueen nyt päätyttyä me alamme sitten ensi viikosta alkaen kiertää päiväkoteja liikuntatuokioiden merkeissä”, Jukka kertoo lopuksi.

Ura Basket kiittää kouluja lämpimästä vastaanotosta sekä toivottaa mukavaa kevään jatkoa!

Ura Basketin koulukiertue vieraili seuraavilla kouluilla:

Auranlaakso

Empola

Hovirinta

Kotimäki

Kuusisto

Littoinen, Lieto

Loukinainen, Lieto

Piikkiön yhtenäiskoulu

Piispanlähde

Ristikallio

Runko

S:t Karins svenska skola

Yhteistyössä