Ura Basketin tavoitteena korisliiga Palotien johdolla

(13.4.2017) Kristian Palotie, 29, on #MeidänJoukkueen uusi päävalmentaja pitkällä sopimuksella.

Intohimoa ja tavoitteellisuutta

Kristian Palotie aloittaa Ura Basketin päävalmentajana neljävuotisella valmennussopimuksella. Tavoitteena on nostaa seuramme liigaan vuonna 2020.  Nuoresta iästään huolimatta Palotie on jo ehtinyt suorittaa Huippukoripallovalmentajantutkinnon (HKVT) ja hakee nyt mahdollisuuksia kehittyä valmentajana eteenpäin. Ura Basketin pyrkimykset viedä koripalloa tavoitehakuisesti kohti Korisliigaa sopivat erinomaisesti Palotien intohimoiseen asenteeseen lajiamme kohtaan.

Palotie on toiminut Vantaan PuHu Junioreiden miesten 1B -divisioonajoukkueen päävalmentajana ja kuluneella kaudella hän johdatti joukkueensa sarjan mestariksi. Palotie vastasi myös seuran A-junioreiden SM-sarjajoukkueesta sekä toimi Helsingin Sykin C-junioreiden vastuuvalmentajana.

Palotie haluaa kehittää määrätietoisesti seuraamme pyrkimyksissään ja erityisesti auttaa seuramme omia nuoria pelaajia kehittymisessään eteenpäin. Palotien mukana Ura Basketin peli tulee olemaan ilmeeltään yleisöön menevää, vauhdikasta, nykyaikaista koripalloa, jossa jokaisella joukkueen pelaajalla on oma roolinsa ja merkityksensä. ”Jokainen pelaaja on tärkeä osa joukkuetta ja nauttii pelaamisesta”, sanoo Palotie.

Taitava TV-selostaja

Valmentajan roolin lisäksi Kristian Palotie on koripallopiireissä tuttu ääni selostajana, niin Euroliiga- kuin NBA-otteluiden takaa. Nämä erilaiset tehtävät eivät ole toisiaan poissulkevia, ja selostamista saamme kuulla myös vastaisuudessa.

Unelmapaikka

Valmennus on kuitenkin Palotien intohimo ja henkilökohtaisiin tavoitteisiin kuuluu muun muassa edelleen suorittaa FECC-tutkinto eli FIBA European Coaching Certificate. Palotien omien sanojen mukaan on lähes unelmatyöpaikka lähteä Kaarinassa mukaan projektiin, jossa miesten 1A-divisioonajoukkuetta lähdetään nostamaan Korisliiga -organisaatioksi.

Jatkuvuus turvattu

Edustusjoukkueemme manageri Petri Mäkitalo huokui tyytyväisyyttä sopimuksen solmimisen jälkeen.

”Olen usein valmentanut joukkuettani Palotietä vastaan. Hän on tehnyt aina pelin meille vaikeaksi, ja olen tosi onnellinen, että hän on nyt meillä”, Petri huokaisee helpottuneena.

”Palotie neuvotteli samaan aikaan myös muiden joukkueiden kanssa, mutta meidän seuramme taustavoimat saivat hänet vakuuttuneeksi ja sitoutumaan asettamiimme tavoitteisiin.”

”Olemme saaneet palautetta siitä, että päävalmentajamme vaihtuu vuosittain. Nyt haimme pidempiaikaista valmentajaa ja näin saamme seuraan pelaajien pyytämää jatkuvuutta.  Onneksi Kristianilla oli samanlaiset tavoitteet eli hänenkin toiveenaan oli tehdä pidempi projekti jonkun joukkueen kanssa. Kun kaksi samanlaista tahtotilaa kohtasi, syntyi sopimuksemme varsin nopeasti. Molemmat osapuolet haluavat mennä eteenpäin ja kehittyä”, Mäkitalo sanoo päättäväisesti.

#Uraperhe on innoissaan saadessaan Palotien kaltaisen motivoituneen valmentajan joukkoomme. #MeidänJoukkue toivottaa Krisun sydämellisesti tervetulleeksi Kaarinaan!

Yhteistyössä