Ura Boysin kausi käyntiin voitolla

Seuramme 2. joukkue aloitti kautensa hienosti Littoisten monitoimitalon koripallopyhätössä, kun vastaan asteli Rahola 2 – jolle kyseessä oli myös kauden ensimmäinen ottelu.

Perjantai ja lepakkovuoro olivat selvästi hoitaneet tehtävänsä, kun raholalaiset olivat saaneet raavittua kasaan melko sekalaisen 8 miehen kokoonpanon, kun mukana oli mm. muutama edustusjoukkueen loppupään rotaation mies.

Kaikesta päätellen vierailijat tulisivat siis olemaan enemmän tai vähemmän aloitusviikkonsa varassa, eikä kovinkaan hyvin valmistautuneita ja Boysit alkoivatkin pitää tempoa yllä heti ylösheitosta alkaen.

Hyvää koripalloa ja korkeaa tempoa alusta alkaen

Käytännössä ainuttakaan ilmaista koria ei kotijoukkue ensimmäisellä puolikkaalla antanutkaan ja ensimmäisessä erässä hyökkäyspään korisukkaa heilutti erityisesti Hautaviita ja Savonvirta, joilla molemmilla tuntui kuitenkin olleen läpi ottelun vaikeuksia erityisesti korin alta viimeistelyssä. Ensimmäinen erä vakuuttavasti 33 – 12 kotijoukkueelle.

Toiseen erään lähdettiin samalla systeemillä kuin ensimmäiseen, eli coach Nieminen kierrätti rotaatiota järkevästi ja jokainen pelaaja kävi kentällä antamassa kaikkensa. Koppiin asteltiin 57 – 26 tilanteessa. Raholan selkäranka oli katkennut.

Onnistunut toinen puoliaika

Toisella puolikkaalla onnistuttiin harjoituspeleistä poiketen suurin piirtein kaikessa, mistä tauolla oli sovittu. Hyökkäyksessä jatkettiin kurinalaisesti sovittujen pelien pelaamista ja puolustuksessa pidettiin puhe mukana.

Puolustuspään moottoreina nähtiinkin ottelussa odotetut kasvot, kun Raivonen ja Savonvirta pitivät vastustajan isot pelaajat totutun varmasti kurissa.
Pienten miesten osastosta vastanneet viestimies Ahonen ja pikkuhiljaa heräämisen merkkejä osoittava Herrala, onnistuivat erityisesti vastustajan pelinrakentajan Protchenkon pysäyttämisessä ja turhauttamisessa.

Kolmas erä oli Boysilta vähäkorinen muihin eriin verrattuna, mutta sekin voitettiin 16 – 14.

Viimeisessä erässä erityistä iloa saatiin, kun vasta hetki sitten joukkueeseen liittynyt viimeinen palanen Joona Juuti avasi myös pistesaldonsa naulaten kolmosen säkkiin heti erän alkuun.
Myös donkki per. peli tavoitteeseen päästiin, kun Raivonen kävi läpiajosta painamassa hieman onnekkaasti pallon alaspäin.
Todellisen kanin hatusta taikoi kuitenkin Virtanen, joka hurjasteli aiempien 9 pisteensä kaveriksi vielä 8 pistettä putkeen. Aika paljon on vettä virrannut aurajoessa sen jälkeen, kun on kaverilta viimeksi nähty vastaava pistemäärä.

Loppu hyvin ja kaikki vielä paremmin, kun 40 minuuttia oli pelattu ja taululla komeili lopputulos 101 – 55.

Pelaajahaastatteluun tavoitimme hallin käytävältä Hautaviidan kommentoimaan peliä seuraavasti:
”Muutamien pelaajien aavistuksen verran huonosta harjoittelumäärästä johtuen lähtötunnelmat peliin, olivat aavistuksen verran huonot. Onneksi saatiin kuitenkin jo ekassa erässä tehtyä peli itselle aika helpoksi.
Seuraaviin peleihin pitää kuitenkin oman tekemisen tasoa edelleen nostaa, kun oletettavasti kaikki vastustajat eivät tule samalla tavalla nukkumaan puolustuksessa.
Omaa peliä en viitsi kauheasti edes kommentoida, kun järki ja energia katosi liian nopeasti happojen iskettyä jalkoihin.. pitänee mennä Raivosen tapaan juoksemaan Kuuvuoren portaita.”

Pisteet: Ahonen 6, Silenius 10, Suomi 16, Hautaviita 12, Savonvirta 20, Raivonen 12, Virtanen 17, Herrala 4, Juuti 4

Seuraavassa kotipelissä tämä urhoollinen joukko nähdään Monnarin parketilla perjantaina 21.10. klo. 20:45, kun vastaan asettuu KY-Sport suoraan Suomen Turusta.

Yhteistyössä