Ura eGameStars ensi kertaa kotiyleisön eteen

(1.10.2019) Korisliiga-kauden avaus viime perjantaina on käsitelty ja opiksi on otettu. On siis aika korkata Kupittaan parketti ryminällä! Vastaan astelee Tampereen korisylpeys, Pyrintö.

Ura-perheen oma Ura Basket eGameStars lähtee keskiviikkona avaamaan voittosaldoa kotiparketilta. Uudistunut joukkueemme avasi kauden lupauksia herättelevästi Helsingissä liigan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluvaa Seagullsia vastaan. Kausi on nuori, joten aaltoliikettä pelin sisällä tulee korostetusti kaikilla. Tämän vaihtelun pienentäminen onkin avainroolissa kun voittoa lähdetään hakemaan. Keskiviikkoon lähdetään avausottelusta tutulla rosterilla.

Kupittaan kirkkaisiin valoihin pääsyä odottaa varmasti erityisesti Stephaun Branch, joka viime kaudella paistatteli NBA:n kehitysliigassa. Odotettavissa on taas ilmavia suorituksia kun palloa lyödään sisään kovaa ja puolustuspäässä korinvarjelua suoritetaan omilla korkeuksilla. Sentteriosastomme, Miikka Luosmaa ja Dustin Thomas, oli perjantaina tiukassa otteessa Seagullsin isojen miesten kanssa ja molemmilta onkin lupa odottaa hieman enemmän Pyrintöä vastaan.

Dustin Thomasilta odotetaan tehoja keskiviikkona. Kuva: Pekka Tenhonen

Vuodet vaihtuu, Lehto pysyy

Kaudella 2000-2001 debyytin Korisliigassa tehnyt Antero Lehto teki kesällä odotetusti jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa ja pelaakin peräti 19. kautta pääsarjatasolla Pyrinnön riveissä. Takana 738 ottelua ja reilut 8000 pistettä. Lauantaina kun Pyrintö avasi kauden Korihaita vastaan oli Lehto tietenkin paras pistemies 19 pisteellään. Ei voi kuin nostaa hattua legendalle!

Kuten mainittua Pyrintö avasi kautensa Korihaita vastaan. Tuloksena oli erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen 9 pisteen voitto kotonaan pelanneelle Pyrinnölle. Ottelu oli tasainen aina 4. jakson puoliväliin, jonka jälkeen Pyrintö sai pakotettua Korihait vaikeisiin ratkaisuihin ja onnistuivat tekemään tarvittavat korit hyökkäyspäässä.

Lauantaina Pyrintö joutui pelaamaan 3 ulkomaalaisvahvistuksella, kun Ahmad Thomas sai lähteä jo ennen kauden alkua. Uusi mies tosin on tiedossa, kun viime kaudella Kobrissa vakuuttanut Khalil Small tulee aiheuttamaan hämmennystä tällä kaudella Pyrinnön riveissä. Lähes 18 pistettä Kobrissa kirjannut Small pukee Pyrinnön vieraspaidan ensi kertaa päälleen keskiviikkona Kupittaalla.

Muita miehiä seurattavaksi keskiviikkona:

Lassi Kilpinen – Läpimurtoa Korisliigaan on lupa odottaa, jos vain paikat kestävät. Avausottelussa lähes 30 minuuttia ja 13 pistettä. Tekee paljon tilaistoissa näkymätöntä työtä kentällä.

Ray Nixon – Kaudella 2008-09 nykyisen Pyrintö-valmentajan Sami Toiviaisen alaisuudessa Nixon nosti pantteria ilmaan Namika Lahden kanssa. Kauden päätteeksi hänet palkittiin vuoden vahvistuksena. Nyt tekee paluun Korisliigaan 10 vuoden jälkeen.

Coach Palotien tussi on käynyt alkuviikosta tiuhaan. Kuva:Pekka Tenhonen

Päävalmentajan puheenvuoro

Coach Kristian Palotie on innoissaan kun viimein on kotiavaus luvassa.

”Ensimmäinen kotipeli tähän kauteen. Lähdetään ehdottomasti korjaamaan asioita Seagulls-ottelusta ja olemme ehdottomasti valmiimpia ja parempia. Tavoitteena on ottaa kauden avausvoitto ensimmäisestä kotipelistä”

”Pyrinnöllä on jengi jolla ei ole perinteistä sentteriä ilmeisesti tällä hetkellä ole, mutta koko joukkue heittää äärimmäisen hyvin ja siinä mielessä aiheuttaa hyvin erilaisen vastuksen kuin mitä kohtasimme Helsingissä.”, päättää Coach P.

Korisliigaa keskiviikkona 2.10.2019, klo 18:30 Kupittaan palloiluhallilla. Tervetuloa mukaan tekemään mahtavaa tapahtumaa!!

Liput: lippu.fi

Yhteistyössä