Ura haki arvokkaan vierasvoiton

(16.1.2020) Ura Basket eGameStars teki sen mitä sen piti, haki arvokkaat sarjapisteet Uudestakaupungista. Avauspuolikas takasi voiton, toisella jaksolla ero pysytteli melko turvallisessa kymmenessä pisteessä. Mutta jatkossa on vaihtopenkiltä tultava enemmän apua.

Uudenkaupungin Korihait – Ura Basket eGameStars 83-96 (18-25, 17-28, 27-18, 21-25)

– Taisteltiin, ja hoidettiin homma, oli Ura Basketin eGameStarsin Tre’shaun Fletcherin tiivis analyysi illan vierasottelusta. 

Ura Basket eGameStarsin puoliaikaan mennessä hankittu 18 pisteen johto hupeni toisella jaksolla, mutta joukkue onnistui sen pitämään kymmenen pisteen tuntumassa, ja otti arvokkaat vieraspisteet Korihailta. Voitto oli Uran toinen vieraskentältä haettu, ja edellinenkin tuli juuri Uudessakaupungissa.

Isot minuutit (34:07) pelannut ja isot tehot kirjannut (24/12) Fletcher sai paljon vastuuta, etenkin kun heti kolmannella jaksolla sekä Dustin Thomas (18/12) että Jay Wisseh (11/4) saivat kolmen ensimmäisen minuutin aikana neljännet virheensä, eikä vastuunkantajia paljon tänään löytynyt penkiltä.

Ensimmäistä jaksoa leimasi Uran kehnohko puolustus, etenkin 1 vs.1 tilanteissa, mutta vastavuoroisesti Korihait tuhri paljon helppoja koreja korin alta. Ja kun kolmosetkin upposivat isänniltä vain 1/10, muistutti Uran valmentaja Kristian Palotie että puoliaikatulos 35-53 ei ollut hänen joukkueena puolustuksen hyvyyttä. Eikä kolmannen jakson alkuun tulleet neljä peräkkäistä pallonmenetystä päävalmentaja myöskään ilahduttaneet.

Puoliaikaan mennessä 10 pistettä heittänyt Marius van Andringa totesikin pitkällä tauolla, että Uran alku oli väsynyttä pelaamista. Etenkin puolustukseen paluu jätti toivomisen varaa.

Kolmas jakso alkoi Uran kolmella pallonmenetyksellä ensimmäisen minuutin aikana. Kolmen minuutin pelin jälkeen sekä Dustinin että Jay olivat neljänsien virheidensä takia joutuneet penkille lepäämään. Uusikaupunki vetikin jakson alkuun 9-2 -jakson, mutta missään vaiheessa se ei tosissaan uhannut Uraa, kun vierailta aina löytyi vastuunkantajia. Darious Motenin urheilullisuus ja yritteliäisyys toivat hyvällä tavalla ryhtiä Uran peliin.

Ura Basket eGameStars pelaa sunnuntaina kotonaan Kupittaalla klo 17 ja vastassa on Lapuan Kobrat, joka sarjataulukossa on tasapisteissä. Molemmilla joukkueilla tavoitteena on pudotuspelit, ja tärkeään kahdeksanteen sijaan on matkaa neljä sarjapistettä.       

Kuva: Marius Pyrintö-ottelussa Kupittaalla. Kuvaaja: Pekka Tenhonen

Tagged under

Yhteistyössä