Ura Punakone puhtaalla pelillä sarjaporrasta ylemmäs

(30.3.2017) Ura Punakone jyräsi komeasti koko kauden tappioitta ja nousee ensi kaudeksi pelaamaan III-divisioonaa. Urheilullinen joukkue on lähes kokonaisuudessaan seuramme omia kasvatteja.

29.3.2017 Miesten IV-div. Ura Punakone – FoKoPo III 100 – 57 (18 – 16, 27 – 12, 21 – 14, 34 – 13)

Kevään viimeisessä pelissä keskiviikkoiltana Punakone jatkoi totuttua linjaansa.  Sarjan keskikastin FoKoPo III ei voinut paremmilleen mitään. Avausneljänneksen tunnustelun jälkeen juoksuvoimainen joukkueemme kirmaisi kepeästi omille teilleen.

Atleettinen ja taitava joukkueemme tykitti koreja vastustamattomasti läheltä ja kaukaa. Myös puolustuspelin intensiteetti sekä nautittava yhteispeli säilyivät tyylikkäästi loppuun saakka, vaikka tasoero joukkueiden välillä olikin selkeä.

Jussi-Pekka Saari heitti tarkasti puolietäisyyksiltä, Aleksi Aronen ja Jaakko Pärnä puolestaan kaaren takaa. Ville Leppäniemi ja Antti Ranta ajoivat röyhkeästi korille, Antti Nurmi, Victor Rabah ja Joonas Tamminen taituroivat korin tuntumassa.

Vieraiden parasta osaamista tarjosivat vanhat mestarit Markku Molenius ja Tapio Nieminen. Herrat ovat pelanneet menestyksellä SM-sarjaa ennen kuin valtaosa meidän pelaajistamme on syntynytkään.  Yhteenlaskettuna Molella ja Tapalla on vyöllään pitkälti yli 700 SM-sarjaottelua!

Kuin yhtä perhettä

”Vajaassa parissa vuodessa olemme saaneet joukkueen kasattua, ja nyt pakettimme alkaa olla täydellinen”, Punakoneen päämoottori Ville Leppäniemi hehkuttaa.

”Moni kavereista sanoo pelaavansa tällä hetkellä parasta koripalloa ikinä. Meillä on paras mahdollinen joukkuehenki. Vietämme myös vapaa-ajalla paljon aikaa yhdessä, ja siksi pelaaminenkin on aina mukavaa.”

”Oikeastaan me olimme tällä kaudella väärässä sarjassa. Eniten me saimmekin tehoja irti omissa treeneissämme. Pelit on käyty vähän niin kuin pelailemassa”, Ville myöntää.

”Treeneissä meillä on tosi kova vauhti, ja tästä kaikki tykkäävät, vaikka kolhujakin on tullut. Olemme käytännössä kuin yhtä perhettä ja joukkueemme kokeneimmat pelurit antavat loistavia neuvoja nuoremmille, joten oppia tulee koko ajan lisää. Tuntuu hyvältä, kun joukkueen kokeneemmasta päästä kehutaan, miten paljon me olemme yksilöinä ja joukkueena menneet eteenpäin”, itsekin vasta 21-vuotias Ville myhäilee.

Vasemmalta: Riku Leppäniemi, Joonas Tamminen, Aleksi Aronen, Jaakko Pärnä, Abdirisak Ibrahim, Ville Leppäniemi, Antti Nurmi, Antti Ranta, Victor Rabah. Kuvasta puuttuu Jussi-Pekka Saari. 

Ura Basket onnittelee hienoa joukkuettamme upeasta sarjakaudesta sekä noususta kolmosdivariin!

Yhteistyössä