Uralta kova tason nosto

(13.10.2018) Ura Basketin historiallinen, ensimmäinen Korisliigan kotiottelu, pelattiin Kupittaan palloiluhallissa Turussa, kahden ja puolen tuhannen katsojan edessä. Katsomosta suurinta meteliä piti Vilppaan kannattajaryhmä Vilpas Ultras, joka kotijoukkueen kannattajien kanssa sai tapahtuman hienoissa puitteissa tuntumaan tapahtumalta, jota sekä Vilppan valmentaja Joonas Iisalo että pelaaja Mikko Koivisto vuolasti kiittelivät. Puitteet ovat kunnossa.

Yläkuva: Kentän parhaiksi valitut. Vilpas Vikingsin maajoukkuelaituri Mikko Koivisto, ja Ura Basketin tarkkakätinen Avery Woodson. Koiviston tehot 14/2, Woodson 24/8.

Jännittävän ja yleisöön menneen ottelun voitti joukkuepeliään tehokkaammin pyörittänyt viime kauden hopemitalisti Vilpas loppuluvuin 81-88 (38-42). Jaksoista yksi meni tasan, Ura voitti yhden ja Vilpas kaksi: 16 – 22, 22 – 20, 22 – 22 ja 21 – 24.

Salo johti ensimmäisessä erässä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä. Uran peliin löi alussa leimansa heittopaikkojen laatu, joka oli Vilppaan vastaavia heikompi ja tarkkuus sen myötä eron suuruinen. Eroa selitti osittain pallon liike, salolaiset pyörittivät peliään sen verran tehokkaammin, että heittopaikatkin olivat helpompia.

Ensimmäisellä jaksolla Uran kaikki kaikessa oli Avery Woodson, joka piti kotijoukkuetta mukana pelissä, hän heitti joukkueen 38 pisteestä 16 huimalla tarkkuudella, kakkoset 6/8 ja kolmoset 4/6 ja ehti siinä ohessa repiä levypalloja kentän suurimman määrän, kuusi.

Toisella jaksolla peli pysyi tasaisena, kunnes Uran johtaessa 56-55 Vilpas pystyi repimään itsensä 73-83 -johtoon. Tässä kohtaa Ura pelasi pelinsä parhaimman jakson, otti 8-0 -kirin, joka toi tilanteeksi 81-83, kun peliaikaa oli jäljellä 28 sekuntia. Tämän jälkeen heiteltiin enää Vilppaan vapaaheittoja. Ura Basketin pelissä näkyi vielä selvästi uusien pelaajien yhteisen sävelen löytymisen vaikeudet, välillä ei vapaina olleita pelaajia löydetty tarpeeksi hyvin.

Fiifi Aidoo palasi Grand Canyonin yliopistosta Suomeen ja valitsi Ura Basketin monista tarjokkaista. Tänään 12 pistettä, kolme pallonriistoa, ja kaksi syöttöä, kovalla ja periksiantamattomalla asenteella.

Vilpas oli tänään parempi, joukkuepeli kaarinalaisia himpun verran tehokkaampaa, amerikkalaispelaajat kovia, joskin joukkueen parhaaksi valittiin ansaitusti tarkkakätinen Mikko Koivisto, jonka heitto lähti äkäisesti. Uran tehokolmikkona hääri Woodson 24/8, Dime 17/5 ja Croone 9/2.

Ura Basketin Stephen Croone, Fiifi Aidoo ja Aleksi Akpaso kärsivät kaikki kovista tälleistä pelin tiimellyksessä, joten valmentaja Kristian Palotiellä on kova urakka saada joukkue kuntoon, seuraava peli kun tulee vastaan jo tiistaina Kotkassa. Liigan ottelutahti on kova. Etenkin Croonen tilanne näytti huolestuttavalta, olkapää oli kovan skriinitällin jälkeen kantositeissä ja jäissä.

Valmentajien mietteitä:

Kristian Palotie, Ura Basket:

– Ehdoton tasonnosto viime ottelun nähden. Rohkeus ja luottamus olivat asioita, joissa otettiin askel eteenpäin. Meillä oli paljon asioita silti, jotka hyökkäyspäässä eivät menneet taktisesti nappiin, aina on parantamisen varaa. Sekä Vilppaalla että Pyrinnöllä on ollut suuri etu siitä, että heillä on ollut porukkaa koossa, meillä on suuri joukko uusia pelaajia ja aina menee aikansa, ennen kuin joukkue kasvaa ja oppii löytämään toisensa. Meiltä tippuu nyt miehiä kuin kärpäsiä. Prioritetti numero yksi on saada tarpeeksi pelaajia kuntoon.

Vilppaan Joonas Iisalo:

– Pelillisesti olemme aika vaiheessa, mutta hyökkäyspään tekemisessä otettiin askel eteenpäin. Loppua lukuun ottamatta olimme kontrollissa. Aika hyviä kokemuksia nämä, missä ottelu menee tiukaksi, alkuvaiheessa kautta. Hyviä kokemuksia sekä voitavalle, että häviävälle joukkueelle. Tulimme tänne päivän palautumisajalla, saatiin vietyä asioita eteenpäin eilen ja tänään ja se on hyvä.

Tilastot ja ottelun tiedot: bit.ly/UranEka

Kuvat ja video: Ville Vuorinen.

Tagged under

Yhteistyössä