Uran asenne upposi yleisöön täysillä

(6.2.2019) Energia, peli-ilo ja asenne olivat kohdallaan, kun Ura katkaisi tappioputkensa Monnarilla BC Nokiaa vastaan. Nokian peliä häiritsivät loukkaantumiset, pelinrakentajina olivat kakkos- ja kolmospaikan pelaajat, mikä näkyi ajoittain joukkueen heitonvalinnoissa. Lisäksi Nokia pelasi käytännössä 7 pelaajalla.

Ura Basket – BC Nokia 97 – 87 (22 – 25, 33 – 22, 29 – 18, 13 – 22)

Pelin juoni oli selvä. Isolla rosterilla pelannut Ura piti kovaa vauhtia ja liikutti myös palloa hyvin, Nokia puolestaan pyrki ottamaan pelistä vauhtia pois, ja pelasi korin alle isojen Sean O’Maran ja Dragan Labovicin toimesta.

Ensimmäinen jakso pelattiin tasaisesti, mutta Uran toisen jakson 33 pistettä tiputti Nokian kyydistä. Kolmannella jaksolla Ura venytti kaulan jo 21 pisteeseen. Nokia pääsi vielä viisi minuuttia ennen pelin loppua kymmenen pisteen päähän, mutta ei enää kunnolla uhannut Uran voittoa.

Nokian parhaana palkittiin kivikovalla asenteella pelannut Aapeli Alanen, joka heitti 23 pistettä, oman liigaennätyksensä.

– Ura heitti palloa sisään kovilla prosenteilla, ja osa siitä on meidän huonoutta. Annettiin liikaa vapaita heittoja. Peli kaatui meidän puolustukseen, 97 pinnaa on liikaa. Meidän 87 pistettä on ihan hyvin, kun meidän avauksen pelinrakentaja puuttuu, sanoi Nokian parhaana palkittu Aapeli Alanen.

Uran heittopeli oli alun pientä kangertelua lukuun ottamatta hyvää. Joukkue heitti Korisliigan tämän kauden kolmosennätyksen, 20 kappaletta onnistunutta, heittoprosenttikin niissä mainio 51,3.

Nokian valmentaja Ville Tuominen manasi puolustuksensa ”naurettavia virheitä”, uralaisille annettiin juuri niitä heittoja, joita ei pitänyt antaa.

Ville Hänninen oli yksi voiton arkkitehdeista. Nokia ei saanut häntä kuriin, vaikka oli asiaan jo etukäteen paneutunut.

Uran ja hienosti kannustaneen Monnarin yleisön sytyttäjinä pelin ensimmäisellä puoliskolla olivat hyvin osunut Mikael Sandberg, ja hurjalla peli-ilolla ladattu Stephen Croone. Toisella jaksolla esiin nousivat Ville Hänninen, joka tylysti hyödynsi nokialaispuolustuksen virheet, sekä toisella jaksolla 17 pisteellä vastustajan masentanut Avery Woodson.

– Tulimme rennosti, ilolla ja hyökkäysasenteella peliin, jännittämättä ja tappiota pelkäämättä. Saimme energiaa yleisöstä, joka oli hyvin mukana. Monnarin sali on pienempi, joten yleisön kuulee paremmin, ja halusimmekin pelata niin kovaa kuin osaamme, sanoi Woodson.

Jesse Perry parantaa otteitaan peli peliltä, nyt 15 pistettä, 9 levypalloa ja 34 minuuttia peliaikaa.

Uran päävalmentaja Kristian Palotie sanoi joukkueensa saaneen vanhan tutun monnarivaihteen päälle. Pallo liikkui, ja pelaajilla oli hauskaa ja he nauttivat yleisöstään.

– Meillä oli tänään parempi heittopäivä, ja 23 koriin johtanutta syöttöä kertovat että pääsimme hyviin heittopaikkoihin.

Hyökkäyspään onnistujien ohella Palotie oli erityisen tyytyväinen Aleksi Akpason ja Fiifi Aidoon kovaan puolustukseen, jolle myös yleisö osoitti suosiota.

Ottelutilasto 

Kuvat: Ville Vuorinen

Media

Tagged under

Yhteistyössä