Uusi alku Lapualta

Vuosi 2019 korkataan Pohjanmaalla käyntiin, kun #MeidänJoukkue matkaa muutosten kourissa olevan Lapuan Kobrien vieraaksi. Luvassa on kahden haastavassa tilanteessa olevan joukkueen kohtaaminen, joissa molemmat kaipaavat sarjapisteitä erityisen paljon.

Avery Woodson heittää eniten kolkkeja Korisliigassa. Montako osuu tällä kertaa?

Isäntä Lapuan Kobrat

Viime viikko oli Lapualla dramaattinen. Ensin jatkuvista loukkaantumisista kärsivä Robert Juvonen ilmoitti lopettavansa koripallouransa. Tällaiset uutiset ovat aina erittäin ikäviä, saati sitten nuoren lahjakkaan pelaajan tapauksessa.

Perjantaina iski seuraava uutispommi Lapualta. Päävalmentaja Lars Ekström on purkanut sopimuksensa! Seurajohdon ja valmentajan näkemykset olivat niin pahasti ristissä, että muuta ratkaisua ei valmentajan mukaan ollut. Ura Basketia kaudella 2012-13 valmentanutta Lassea ei siis enää valitettavasti nähdä kotijoukkueen penkin päässä. Päävalmentajaksi nousee apuvalmentajana useamman vuoden toiminut, Lapuan oma poika, Ville Turja. Valmentajanvaihdoksen takia on meidän valmennusjohdon myös oltava hereillä pelissä, sillä jotain taktisia muutoksia saattaa hyvinkin tulla vastustajan tekemiseen.

Aikaisemmin Korikobrina tunnettu kotijoukkue lähtee seuraavalla kokoonpanolla otteluun: Waterman, Anderson, Small, Hopkins, Peltokangas, Toivonen, Drockila, Kujala ja Mantere. Merkittävänä poissaolona joukkueelle on Jussi Turjan puuttuminen. Erityisesti tarkkana kaukoheittäjä tunnetun Turjan poissaolo tuo entistä enemmän haastetta Lapuan kapeaan rosteriin. Jenkkinelikosta Anderson ja Small ovat ehdottomasti nostettava esiin. Kaksikko teki kauden ensimmäisessä kohtaamisessa yhteensä 46 pistettä, joten näiden kahden kuriin saaminen on äärimmäisen tärkeää. Uutena miehenä meille vastaan tulee Jaron Hopkins, joka on Kobra-paidassa pelannut 7 ottelua tehoin 16 pistettä /6,4 levypalloa. Hopkins sekä meidän Soma Edo ovat käyneet samaa opinahjoa Fresno Statea. Suomalaisista Lauri Toivosen kanssa on oltava tarkkana. Kauden aikana keskimäärin vajaa 7 pistettä tekevä Toivonen iski viimeksi meitä vastaan 17 pistettä taululle.

Ura Basket Pohjanmaalle

Soma Edo (nro 15) ja Doug Wiggins ovat saaneet reilun viikon treenata joukkueen kanssa lisää.

Kobrien tavoin muutosten kourissa oleva #MeidänJoukkue on saanut treenata yhdessä reilun viikon ja onkin huomattavan paljon valmiimpi kuin edellisissä otteluissa Vilpasta vastaan. Ville Hänninen on toipunut silmävammastaan ja palaa takaisin kokoonpanoon. Myös Stephen Croone on kokoonpanossa mukana ja hyvin todennäköisesti pelaa myös minuutteja keskiviikkona. Aleksi Akpaso ja Pyry Rainamaa valitettavasti edelleen poissa.

Uusista miehistä Doug Wiggins on saanut nyt useammat peräkkäiset treenit joukkueen kanssa ja näin entistä paremmin sisällä joukkueen kuvioista. Iso, todella iso, Soma Edo puolestaan on saanut ensimmäiset höyryt ulos Vilpas pelissä ja onkin valmiina näyttämään kuinka hyvä pelaaja hän onkaan Korisliigassa.

Kokoonpanossa lisäksi: Woodson, Skamo, Niemi, Sandberg, Sahlberg, Airenne ja Aidoo.

Coach Palotien mietteet

”Molemmilla joukkueilla aika monta muutosta tässä lähiaikoina. Meillä nyt onneks viikko yhteistä harjoitustaivalta takana ja mielenkiintoista nähdä miten peli sointuu tässä vaiheessa. Lapualla päävalmentaja muuttunut ni vaikea sanoa minkä näköistä ja millasilla asioilla pyrkii asioita yhdessä tekemään. Todella valitettavaa kuulla Robert Juvosen peliuran loppumisesta. Todella hieno pelaaja, jolla työmoraali, sinnikkyys ja voitontahto aina ollut aika hurja. Todella sääli että krooniset vaivat uran tässä kohtaa päättivät.”

Korisliigaa keskiviikkona 9. tammikuuta Lapualla. Kobrat-Ura Basket klo 18:30.

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä