Uusi toiminnanjohtaja löytyi Ura-perheen parista

(17.6.2020) Ura Basket ry:n toiminnanjohtaja vaihtuu syyskuussa, kun määräaikaisella sopimuksella pestiä hoitanut Sunniva Solstrand 1.9.2020 siirtyy takaisin Turun vapaa-aikatoimialan viestintään. Uutta toiminnanjohtajaa on haettu kevään aikana hiljaisella rekrytoinnilla, ja tehtävään on kesäkuun alussa valittu jo monelle tuttu Timo Virkkula

Lajikulttuuri ihastuttaa

”Kun minua pyydettiin haastatteluun, niin ajattelin, että tämä on oikeasti minun taustallani oikea paikka. Olen jo muutaman vuoden etsinyt seuraavaa isoa asiaa, jolle voisin antaa aikani ja tarmoni. Olen nuoriso-ohjaaja koulutukseltani, ja työkseni olen tehnyt mediaa ja kaikenlaista kaupallista yhteistyötä. Verkostoni ovat toimintaan sopivat. Ennen kaikkea rakastuin tähän lajiin. Rakkauteni on aika tuoretta, sillä se on noin viiden vuoden ikäinen. Lajikulttuuri on koriksessa ihan omanlaisensa, jos vaikka verrataan lätkään ja futikseen. Näiden kaikkien yhteisajatuksesta syntyi päätös että ’joo, kyllä!’”, kommentoi Virkkula.

Timo aloittaa Urassa 24. elokuuta; ensimmäinen viikko on samalla Sunnivan viimeinen viikko toiminnanjohtajana. On siis onnistuttu luomaan optimaalinen tilanne, jossa toimistorutiinit yhtä lailla kuin suuret linjat ja vuosikellon hallinta tulee edeltäjän ohjauksessa tutuiksi. 

”Pitää ottaa asiat haltuun. Mulla on tosi paljon tutustumista ja opettelemista, ihan siinä miten päivittäiset toiminnot menevät. Edessä on paljon sortteeraamista, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä ja mitkä voi lykätä puolen vuoden päähän; mitä ja miten voidaan lähteä kehittämään”, miettii Timo. ”Eikä tätä kukaan pysty yksinään tehdä, vaan kyse on koko seuran tahtotilasta.”

Seuran puheenjohtaja Sanna Viipuri on rekrytointiin tyytyväinen.

”Hienoa, että seuran sisältä löytyi osaava henkilö vaativaan tehtävään”, sanoo Viipuri. ”Timo on vapaaehtoistehtävissä jo ehtinyt tutustumaan seuraväkeen ja toimintatapoihimme. Saamme innokkaan, innostavan ja seuralle omistautuvan tyypin toimintaa johtamaan.”

Tervehenkinen ja kannustava yhteisö motivoi

Keravalla syntynyt Virkkula muutti muutaman stopin kautta Kaarinaan syyskuussa 2011. Miltä seura näyttäytyy aloittavan toiminnanjohtajan silmissä?

”Ura on yhteisöllinen. Kun liikkuu seuran tapahtumissa seuran huppari päällä, niin kuulutaan vahvasti samaan seuraan ja ollaan samaa jengiä. Ura on tervehenkinen seura, jossa junnuilla yhtä hyvin kuin kilpapelaajilla on hyvä fiilis. Toiminta on kannustavaa. Onhan se huippua, että 34.000 asukkaan Kaarinassa on tällainen seura, joka kerää 1/30 kaupunkilaisista. Olemme lisäksi alueen lippulaiva lajissamme, jossa kaikilla on tilaa harrastaa.”

Tervetuloa Ura Basketin toiminnanjohtajan paikalle, Timo!

Kuva: Hannu Tuominen

Yhteistyössä